סטיב נאש - THE END

OrEl74

Well-known member
מנהל
סטיב נאש - THE END

הלילה הודיעו שסטיב נאש לא ישחק העונה בגלל פציעה בגב שהוא סוחב כבר די הרבה זמן.
למרות שהידיעות מאוד עדינות ומדברות רק על "גמר את העונה" נראה לי שאפשר להגיד בפה מלא שהקריירה של נאש הגיעה לסיומה.
2 תארי MVP
10,335 אסיסטים שהם 8.5 בממוצע למשחק
14.5 נק' למשחק ב-49% לאורך הקריירה (אחוז נהדר לגארד)

אבל לצערי, סטיב נאש מצטרף לרשימה של שחקני ענק שמסיימים קריירה ללא אליפות.

סיכומים? נאומי פרידה? הספדים?

מה אתם חושבים על הקריירה של נאש?

billc

New member
היה צריך לפרוש לפני כמה שנים ובפיניקס

והזכרון שלנו היה נשאר יפה, השנתיים האלה הורידו קצת מהגדולה שלו, מצד שני הוא עשה כסף טוב

Puskas

New member
מקווה שיהיה בן אדם ויפרוש

שירד ללייקרס מהפיירול כי זה יהיה ממש מגעיל לטעמי אם יישאר כחלק מהסגל סתם.. (למרות שהביטוח בטח ישלם את רוב החוזה שלו אבל זה עדיין משאיר את החוזה נגד הפיירול).

אז מה נגיד על סטיבי? אחד הרכזים הגדולים בתולדות המשחק ולמרות שתמיד בויכוח שלו מול קיד הייתי בצד של קיד (בעיקר בגלל ההגנה), אני בהחלט יודע להודות שנאש היה באמת Game changer ברמה הגבוהה ביותר.
הוביל בפיניקס את אחת הקבוצות הכי מלהיבות מאז הבולס של MJ כשלקח קדימה חבורה חביבה של מריון, בל, דיאו, ברבוסה וכמובן אמארה אחד ענק שהיה בשיאו.
אני אזכור ממנו בעיקר את הכמה עונות האדירות הללו בפיניקס האדירה של דאנת'וני ואני אמחוק לו את התקופה הפתטית בLA כי לא מגיע לו שיזכרו לו את העונות העלובות הללו בהן בילה בעיקר ביציע.

נתגעגע לסטיבי אבל בסופו של דבר הבחור כבר שנתיים וחצי בערך לא משחק כדורסל וזה היה בלתי נמנע שהוא יפרוש בדרך זו או אחרת.

שיהיה בן אדם ויוותר על שארית החוזה שלו?

אתה היית מוותר?

אני לא סגור על מה קורה אם הוא פורש, אבל אין שום סיבה שיעשה את זה. בשביל מקרים כאלה יש DISABLED PLAYER EXPTION. הלייקרס מוזמנים להשתמש בה.

Puskas

New member
לא הכרתי את החריגה

אם קיימת חריגה שמאפשרת לנאש לקבל את הכסף וללייקרס להוריד אותו מהפיירול אז כמובן שזה הפתרון האידיאלי.

הלייקרס בחרו להחתים שחקן בן 38

על חוזה לשלוש שנים. שיתמודדו עם הכסף שהולך לאיבוד כשבאופן "מפתיע", השחקן נפצע.

הודעות כאלה נשגבות מבינתי...

כאילו השחקנים הם ה bad guys כי הם חתמו על חוזים גבוהים.
הלו???
אם מישהו כאן אשם בזה אלה הלייקרס. אין שום סיבה ששחקן ייקח על עצמו את האחריות שה GM והבעלים אמורים לקחת כשהם מחתימים אותו. הם ידעו טוב מאד מה מצבו כשהחתימו אותו, הם ידעו מה הסיכון וידעו שהסיכון עליהם. אין שום סיבה לצפות משחקן לוותר על הון תועפות שרובנו לא מסוגלים לדמיין בשביל שלקבוצה עם בעלים מולטי מיליארדר יהיו עוד כמה מיליונים כדי להציע חוזה דפוק לשחקן גרוע אחר כדי שארחי זה נצפה ממנו להיות בן אדם ולפרוש.
&nbsp
אם הליגה רוצה להיות הוגנת, שתאפשר לשחקן לפרוש, לקבל את כל הכסף של החוזה שלו, ולרדת מהפיירול. עד אז, זו האחריות שלהם להחתים שחקנים ולנהל סיכונים עליהם. לא האחריות של אף אחד אחר, בטח לא של השחקן.

שהוא טופ 5 בעמדה שלו, אבל סיים באופן בזיוני.

הלך לו איזה 80% מהכבוד על השנתיים האחרונות, וחבל.
מאידך גם אני הייתי מוותר על הכבוד שלי תמורת 20M$

בספק אם עשה את זה בשביל הכסף

כמו בשביל אהבת המשחק (ולמרות שהכסף לא רע בכלל). ראית את סדרת הסרטים שהוציא?

אני חושב שכספורטאי זה סיטואציה מאוד קשה. בגיל 35-40, כשרובינו נמצאים בשיא הקריירה שלהם, ספורטאים נאלצים לסיים את שלהם. זה לא רק מקצוע, זה להפסיק לעשות משהו שהם אוהבים. במקרה של נאש הוא היה טוב מאוד עד שסיים את החוזה בפיניקס, ולא הייתה לו סיבה לחשוב שהגוף יבגוד בו כמו שקרה בשנתיים האחרונות. הוא לא רצה לעזוב את המשחק שאהב, ואני בהחלט מבין אותו. לא חושב שהוא איבד מהכבוד, או עשה משהו בזיוני.

מה אהבת המשחק מה, הבנאדם גוויה מהלכת ולא מעכשיו

אם הוא כל כך אוהב את המשחק הוא יכול לזרוק כמה סלים בשכונה כי ברמת NBA הוא כבר ממזמן לא רלוונטי.
אין לי שום ספק שהוא עשה את זה בגלל הכסף

לא התכוונתי לפרישה

התכוונתי לחתימה מלכתחילה בגיל 38 על חוזה ל3 עונות. כשהוא חתם על החוזה אני בספק אם הוא חשב שהוא יגיע לאן שהגיע, ואני מניח שהוא לא פרש אז כיוון שרצה להמשיך לשחק. זה שהלייקרס העניקו לו כזה חוזה זה בעיה שלהם, לא שלו.

הוא עוד לא אמר שהוא פורש...

ואיך שהוא מתנהג כבר שנתיים שום דבר לא יפתיע אותי בנושא הפרישה..

שחקן ענק

שחקן התקפה אדיר למרות חוסר בנתונים פיזיים.
שחקן שהופך את השחקנים שלידו להרבה הרבה יותר טובים, ואת כל סוגי השחקנים גם רול פליירס וגם כוכבים. גם שחקני חוץ וגם שחקני פנים.
שחקן הגנה גרוע, חבל שלא השקיע יותר.
הגיע לנאש אליפות שה NBA גזל לו עם ההרחקות הטיפשיות שנתנו לספרס את האליפות.

MvP4

New member
העונה האחרונה שלו בפיניקס

12.7 נקודות
10.7 אסיסטים
שיא קריירה של 53 אחוזים מהשדה

זאת סטטיסטיקה של מישהו שהיה צריך כבר לפרוש? אני מבין את העניין של לפרוש בשיא אבל לא הייתה לו שום סיבה לחשוב באותו זמן שהקריירה שלו נגמרה ואין לו יותר מה לתרום.
הוא בהחלט לא עשה את זה נטו בשביל הכסף .

rapgamer4ever

New member
אני לא מבין אתכם אנשים!

אנחנו מדברים פה על סטיב פאקינג נאש, אחד מעשרת הרכזים הגדולים בכל הזמנים ובמקום לתת כבוד אתם מתעסקים בשטויות.
נו, הוא עדיין בליגה כחצי גוויה מהלכת- אז מה?
האם הגדולה של שאקיל ירדה כי עבר בין קונטנדריות בשנים האחרונות כגבוה שלישי-רביעי?
האם קווין גארנט פחות גדול כי הוא כבר לא רלוונטי?
מה לגבי דיקמבה מוטומבו שעשה קריירה שנייה של וטרנשיפ וקלע מספר נקודות שאפשר לספור על יד אחת?
&nbsp
הלייקרס החתימו את סטיב נאש בגיל 38 ל-3 עונות. מה הם חשבו שיקרה?? הם עשו טעות ואין שום סיבה לזקוף זאת כנגד נאש. גם אם לא ישחק אפילו פעם אחת העונה ואז יפרוש זה לא יוריד ממנו שום דבר בתור שחקן. מה הייתם עושים במקומו- מוותרים על 10 מליון דולר? שטויות, אפילו קובי לא קונה את זה. keep gettin dem checks.
&nbsp
אנחנו גם לא רואים את נאש עושה פאדיחות על המגרש או משהו. הוא פשוט לא משחק. לא מבין איך זה מוריד מהכבוד כלפיו.
&nbsp
אז ברשותכם אני אתן לו את הכבוד שמגיע:
לסטיב נאש יש מוניטין של אחד המוסרים הגדולים בהיסטוריה, בצדק. מצד שני הוא לא מקבל מספיק הערכה על מה שמפריד בין שני ה-MVP שלו לבין ריקי רוביו: קליעה. נאש הוא אחד הקלעים הגדולים בכל הזמנים. אחד מששת השחקנים היחידים בהיסטוריה שעשה עונה של 50-40-90 (יחד עם בירד, פרייס, רג'י מילר, נוביצקי ודוראנט). המסירה והקליעה שלו האפילו על כל חסרון פיזי של גובה או אתלטיות כי נאש אחד השחקנים הכי פחות physically gifted ב-NBA. זה לא מנע ממנו להפוך לאחד הגדולים של המשחק.
סטיב נאש מזוהה יותר מכל עם קבוצת הראן אנד גאן של פיניקס שהייתה אחת המלהיבות בהיסטוריה של הליגה ובעונתה הראשונה הובילה את הליגה ביעילות התקפית ever.
שחקנים רבים חבים לו מניות בהצלחה שלהם- כאלה שהפך משחקנים בינוניים לטובים (קיו ריץ'), משחקנים טובים לאולסטארים (מריון), מאולסטארים לסופרסטארים (אמארה). נאש הוא הרכז המושלם מהבחינה ששחקנים תמיד פורחים ומתקדמים לצידו.
נאש הוא אחד ה-late blommers הגדולים שהליגה ראתה. הוא הציג את יכולת השיא שלו בגיל 31-33 ואפילו נבחר לחמישיית הליגה השנייה בגיל 36 ולאולסטאר בגיל 38. בניגוד לביקורת שאתם משמיעים על שחקן שלא יודע מתי לפרוש, הוא מופת למוסר עבודה ו-longevity ש-95% מהשחקנים בליגה יקנאו בה.
מבחינת הישגים בקריירה הוא מעולם לא הצליח להוביל קבוצה מספיק טובה בהגנה בכדי לקחת אליפות. פיניקס איימה על התואר במשך שלוש שנים וב-2007 אפילו די התקרבה לשם אבל זה לא הספיק (ולא, הליגה לא "גנבה" לפיניקס שום אליפות).
אני חושב שנאש בשיאו היה אחד מ-5 השחקנים הטובים בליגה והוא יסיים את הקריירה כאחד הגדולים בכל הזמנים שלא לקח אליפות.
אחד הסמלים הגדולים של הכדורסל בשנות האלפיים.

סוף סוף מישהו מגיב לעניין

אני מחכה עם ההספדים, ולא רוצה כבר לסכם את הקריירה שלו, אני רק אגיד שנאש הוא לא רק שחקן הNBA האהוב עלי בעולם, אלא הספורטאי האהוב עלי בעולם, אם נשים לרגע את ראיית המשחק, הIQ הגבוה והמסירות שאין דומה להם, מעל הכל הוא היה ונשאר בנאדם מדהים, חכם, שנון, ותורם לחברה.
&nbsp
אז כמו שאמרתי, אני מחכה עם ההספדים, ועם נאש שום דבר לא יפתיע אותי, אולי הוא עוד יחזור לעונת פרישה צנועה איפשהו (אולי בפיניקס, רק בשביל הכבוד).

האמת שלדעתי שחקן שתולה את הנעליים בשנתיים-שלוש איחור זה מבזה

וזה מוריד מהגדולה שלו. קווין גארנט הוא דוגמא מצוינת.. שלד מהלך. גם שאק בשנים האחרונות שעבר קבוצות ועוד ניסה לקבל חוזה ללא הצלחה... הוריד קצת מהגדולה שלו בעיני.
&nbsp
זה לא מבטל את זה, יותר ביחס של 96-4%, אבל עדיין גם לפרוש צריך לדעת מתי.

KG הנכה מתחיל להימאס..
וגם את שאק בשנותיו האחרונות לא ממש חיבבתי. כי חלאס מספיק לעשות שכונה.. צריך לדעת מתי לפרוש

למעלה