אני לא מבין אתכם אנשים!
אנחנו מדברים פה על סטיב פאקינג נאש, אחד מעשרת הרכזים הגדולים בכל הזמנים ובמקום לתת כבוד אתם מתעסקים בשטויות.
נו, הוא עדיין בליגה כחצי גוויה מהלכת- אז מה?
האם הגדולה של שאקיל ירדה כי עבר בין קונטנדריות בשנים האחרונות כגבוה שלישי-רביעי?
האם קווין גארנט פחות גדול כי הוא כבר לא רלוונטי?
מה לגבי דיקמבה מוטומבו שעשה קריירה שנייה של וטרנשיפ וקלע מספר נקודות שאפשר לספור על יד אחת?

הלייקרס החתימו את סטיב נאש בגיל 38 ל-3 עונות. מה הם חשבו שיקרה?? הם עשו טעות ואין שום סיבה לזקוף זאת כנגד נאש. גם אם לא ישחק אפילו פעם אחת העונה ואז יפרוש זה לא יוריד ממנו שום דבר בתור שחקן. מה הייתם עושים במקומו- מוותרים על 10 מליון דולר? שטויות, אפילו קובי לא קונה את זה. keep gettin dem checks.

אנחנו גם לא רואים את נאש עושה פאדיחות על המגרש או משהו. הוא פשוט לא משחק. לא מבין איך זה מוריד מהכבוד כלפיו.

אז ברשותכם אני אתן לו את הכבוד שמגיע:
לסטיב נאש יש מוניטין של אחד המוסרים הגדולים בהיסטוריה, בצדק. מצד שני הוא לא מקבל מספיק הערכה על מה שמפריד בין שני ה-MVP שלו לבין ריקי רוביו: קליעה. נאש הוא אחד הקלעים הגדולים בכל הזמנים. אחד מששת השחקנים היחידים בהיסטוריה שעשה עונה של 50-40-90 (יחד עם בירד, פרייס, רג'י מילר, נוביצקי ודוראנט). המסירה והקליעה שלו האפילו על כל חסרון פיזי של גובה או אתלטיות כי נאש אחד השחקנים הכי פחות physically gifted ב-NBA. זה לא מנע ממנו להפוך לאחד הגדולים של המשחק.
סטיב נאש מזוהה יותר מכל עם קבוצת הראן אנד גאן של פיניקס שהייתה אחת המלהיבות בהיסטוריה של הליגה ובעונתה הראשונה הובילה את הליגה ביעילות התקפית ever.
שחקנים רבים חבים לו מניות בהצלחה שלהם- כאלה שהפך משחקנים בינוניים לטובים (קיו ריץ'), משחקנים טובים לאולסטארים (מריון), מאולסטארים לסופרסטארים (אמארה). נאש הוא הרכז המושלם מהבחינה ששחקנים תמיד פורחים ומתקדמים לצידו.
נאש הוא אחד ה-late blommers הגדולים שהליגה ראתה. הוא הציג את יכולת השיא שלו בגיל 31-33 ואפילו נבחר לחמישיית הליגה השנייה בגיל 36 ולאולסטאר בגיל 38. בניגוד לביקורת שאתם משמיעים על שחקן שלא יודע מתי לפרוש, הוא מופת למוסר עבודה ו-longevity ש-95% מהשחקנים בליגה יקנאו בה.
מבחינת הישגים בקריירה הוא מעולם לא הצליח להוביל קבוצה מספיק טובה בהגנה בכדי לקחת אליפות. פיניקס איימה על התואר במשך שלוש שנים וב-2007 אפילו די התקרבה לשם אבל זה לא הספיק (ולא, הליגה לא "גנבה" לפיניקס שום אליפות).
אני חושב שנאש בשיאו היה אחד מ-5 השחקנים הטובים בליגה והוא יסיים את הקריירה כאחד הגדולים בכל הזמנים שלא לקח אליפות.
אחד הסמלים הגדולים של הכדורסל בשנות האלפיים.