סטיב ג'קסון
אני מאוד מרוצה מהמשחקים של סטיב ג'קסון. מעבר לאילומינטי שהפחיד אותי קצת, בין אם בגלל שהוא משחק מפחיד או בגלל שהפעם הראשונה היתה צולעת, אני מאוד מחבבת את רובם. מהמשחקים שהזכרת, שיחקתי רק בשניים. Burn in Hell מציג רעיון חמוד למדיי. החבילה מלאה בקלפים עם נשמות של מפורסמים מתים (אני די בטוחה שכולם שם כבר מתים), ופירוט החטאים הבראשיתיים (קנאה, זעם, תשוקה וכו') שכל אחד חטא בהם. מטרתך, כשד גיהנומי מדרג עליון, ליצור מעגלי נשמות עם קשר מסוים בין החטאים שלהן - למשל מעגל עם חטאים זהים, מעגל שמשלים את כל שבעת החטאים וכו'. הרעיון חביב למדיי, המשחקיות קצת לוקה בחסר לטעמי, ובניגוד לרוב משחקי סטיב ג'קסון, לא מצאתי אותו משעשע במיוחד מעבר לקונספט הראשוני. Ninja Burger באמת מצוין. המשחק מתנהל, כשמו, בבורגריה של נינג'ות. אתה משחק נינג'ה שליח שעליו לספק את ההזמנה למגוון מקומות בלתי-שגרתיים בשביל לזכות בכבוד (Honor!) ובכסף. כל שחקן מקבל קלף דמות עם סטטיסטיקות ויכולות מיוחדות, וביצוע המשימות תלוי בגלגול קוביה ועמידה בדרישות קלף המשימה ששלפת. לעניין מצטרפים מגוון אביזרים, כלי נשק והכשרות מיוחדות שמוסיפים לך כמויות רציניות של נקודות ליכולות וגם משעשעים מאוד בהתאם למסורת ס.ג'.. משחק מצוין גם משחקית וגם מבחינת הומור; סטיב ג'קסון מוצלחים בפלייבור-טקסט. עוד משחק של סטיב ג'קסון שיצא לי לשחק בו הוא האקר. סביר להניח שזה המשחק המורכב ביותר ששיחקתי, אבל אחרי משחק או שניים החוקים ומהלך העניינים שוקעים, וההנאה מרובה כבר מההתחלה, אם זה הקאפ-אוף-טי שלך. אנחנו משחקים האקרים, אותם גיקים גאונים שנהנים לפרוץ למערכות-לא-להם בזמנם הפנוי. בתורו, מגלגל השחקן קוביות בשביל לקבוע האם הצליח לפרוץ לקלף מערכת שנמצא על השולחן ולמקם בו את היוזר שלו. קלפי המערכת נשלפים תוך כדי המשחק ובונים מפה מסועפת של מערכות ומוקדי-התקשרות. מגוון הדברים שאפשר לעשות רחב מאוד, כמו מוקד התקשרות סודי, Backdoor שבעקרון עושה אותך המלך של כל העולם על מערכות מסוימות, קלפים וגאדג'טים שמעניקים פלוסים לגלגולים ועוד ועוד. כהאקרים אחוקים אפשר גם לתת ולדרוש בחזרה טובות משחקנים אחרים, כמו גישה למערכת בה הם נמצאים או "מידע", שמשמעו בונוס לגלגולים מסוימים. המשחק אמנם מורכב למדיי וכדאי להקדיש שלוש-ארבע שעות בשבילו, אבל לדעתי הוא שווה את זה. מתבסס בחלקו על מזל ובחלקו על להיות מנוול וידידותי לחילופין לשאר ההאקרים ומתובל בפלייבור-טקסט סטיב ג'קסוני האקרי חמוד מאוד, "האקר" הוא אחד המשחקים החביבים עליי.