סטיבן קינג

ביאנה

New member
סטיבן קינג

לקחתי הים מהספריה שני ספרים של סטיבן קינג: הקמיע ונדודי שינה מישהו קרא ורוצה להגיד לי מראש אם הם טובים או לא? מישהו קרא את דברים שצרים של סטיבן קינג? אני קראתי וזה ספר מ-ד-ה-י-ם!! מי שלא קרא שירוץ לקרוא! ספר מ-ה-מ-ם!!!! ביאנה

Boojie

New member
כן!

הם טובים.
אבל אני משוחדת, כי אני מעריצת קינג פנאטית. טוב, נו, לא פנאטית. אבל קרוב. שני הספרים האלה פחות נוגעים באימה מאשר "דברים שצריך". הקמיע הוא בעיקרו ספר פנטזיה, ובימינו יוצא לו גם ספר המשך בעברית (משהו כמו "הבית השחור", לא זוכרת בדיוק, ונאמר לי שצריך לקרוא גם את סדרת המגדל האפל כדי להבין אותו באמת). הוא עוסק בילד שמצליח לעבור בין גרסאות חלופיות של העולם שלנו, במסע נגד כוחות מרושעים להציל את אמא שלו ואת גורל העולמות. הספר מכיל רעיונות מעניינים מאד, תיאור עולם/ות משכנע ומפורט מאד, והוא באופן כללי כיפי לקריאה. נדודי שינה קצת יותר קרוב לז´אנר האימה, והוא עוסק באדם זקן שמתחיל לסבול מנדודי שינה הולכים וגוברים, ומגלה שבעקבות זה הוא מתחיל לראות דברים לא לגמרי נורמליים. בהדרגה הוא נהיה מעורב בסיפור מאד מסובך של כוחות טובים ורעים (כמקובל אצל קינג). לטעמי, הספר הזה פחות טוב מדברים שצריך, אבל בהחלט לא רע. "דברים שצריך" הוא בהחלט אחד החביבים עלי אצל קינג. הוא מרתק, הוא אומר כמה דברים מעניינים מאד על מהותו של הרוע ועל הצורה שבני אדם מגיבים לרוע, ועל הרוע שטמון במעשים הפשוטים וברצונות הפשוטים של כל אדם.

ביאנה

New member
בוג´י

יש לנו משהו במשותף מתה על קינג! ולמרות שהספר דברים שצריך הוא ארוך הוא לא מייגע!!!!! עוד מישהו קרא?

TheHead

New member
ענק!!!

אחרי כמה Refreshים טובים, אני חושב שיופיע לך בלמעלה של הפורום קישור לשרשור בשם "המלך הוא..." שעוסק בסטיפן קינג. אני אישית התחלתי עם "זה" שלו, בכיתה ו´, וזה היה מעולה. הספר היחיד שהפחיד אותי שלו היה "בית כברות לחיות שעשועים", אבל מצד שני זה גם הספר היחיד שהפחיד אותי מכל הספרים שקראתי בחיים שלי, אז זה הישג. "נדודי שינה" זה ספר שמתרחש בדרי - עיר שדברים מוזרים קורים בה בכמה וכמה מהספרים של קינג ("זה" ולדעתי גם "רזה", אבל אני לא זוכר בדיוק). הוא מעולה והוא מומלץ. "הקמיע" - אני זוכר שהוא היה טוב... אבל דווקא מכל הספרים של קינג שקראתי אני זוכר ממנו הכי פחות. עכשיו אני אקרא אותו בטח שוב כי יצא לו המשך - "בית שחור". אתמול כבר ראיתי את התרגום בחנויות, אם את רוצה אני יכול לשלוח לך את הספר ב-PDF (אבל זה ארוך!). בסה"כ סטיפן קינג כתב המון ספרים מעולים, גם הנובלות טובות, והוא גם אחראי להמון סרטים טובים שראית - גרין מייל, חומות של תקווה, מיזרי... וגם ל"ילדי התירס" :) (לפחות לראשון). אני ממליץ על כל הדברים שלו, התרגומים לעברית מעולים אז לא חייבים באנגלית. --ראש.

ליהי S

New member
האחד והיחיד..קראתי את כל הספרים שלו

הקמיע קצת עייף. נדודי שינה בהחלט טוב. אבל צריך לקרוא את כל הקודמים, כי הוא אוהב לחבר בין דמויות מהספרים הקודמים לבאים אחריו. אמנם לא הכרחי אבל נחמד לפגוש דמויות מהספרים הקודמים
אני אהבתי בעיקר את הניצוץ, גרין מייל, עונות מתחלפות שזה אוסף של 4 סיפורים בינהם "חומות של תקווה".

למעלה