סטטיקה - מסבכים

YardenBu

New member
סטטיקה - מסבכים

היי אני צריכה עזרה בבקשה בשאלה 3 בקובץ המצורף. אני רוצה לפתור בשיטת החתכים, אבל אין לי מושג איפה לחתוך כדי לקבל מינימום עבודה עם צמתים. ניסיתי כמה דרכים אבל בכל מקרה יוצא לי שאני צריכה שני חתכים ועוד עבודה עם צמתים. אני אשמח אם מישהו שרואה דרך פשוטה יותר יתן לי כיוון. תודה מראש.

הדרכה לפתרון

פחות משני חתכים לא מצאתי, אבל ניתן לפתור עם חישוב כללי על כל המסבך + שני חתכים, בלי לעבור על צמתים פנימיים בודדים.

YardenBu

New member
מסבכים בתלת מימד

אני אשמח לעזרה בשאלה הראשונה בבקשה. עשיתי סכום כוחות על המערכת ומצאתי את הנורמלים (הנחתי שהם שווים מטעמי סימטריה). אחר כך עשיתי סכום מומנטים סביב נקודה c כדי למצוא את הכוחות על המוט, שוב הנחתי שהכוחות שפועלים על כל מוט שווים ומשום מה יצאה לי תשובה שהיא פי 20 מהתשובה הנכונה. אני אשמח לעזרה, תודה מראש.

YardenBu

New member
ובשאלה השניה מאותו הדף

פתרתי אותה אבל עברתי בערך על כל הצמתים של הצד השמאלי. אני לא מצליחה למצוא חתכים שיכולים לחסוך לי פה, אם מישהו רואה כאלו אני אשמח לכיוון, תודה מראש.

תשובה ל - 1

שימי לב שכדאי תמיד לבדוק קודם אם ניתן לפתור רק עם כוחות, לפני שמתחילים לחשב מומנטים. זה בדרך כלל יותר פשוט.

YardenBu

New member
שאלה על התשובה אם אפשר

כשעשית סכום כוחות על נקודה b היו לך שני כוחות נעלמים. איך קבעת ששניהם נכנסים ל-b? אני מבינה שלפחות bd אמור להיות בכיוון ההפוך ל-ad, אבל איך אני יודעת שגם bc בכיוון? אני קצת מבולבלת בגלל שזו משוואה סקלרית ואמורים להכניס את הכיוון מראש, לא? או שתשובה אחת אמורה להיות לא הגיונית ואמורים להסיק את זה איכשהו?
ועוד שאלה בקשר לחישוב מומנטים, אני אשתמש בדוגמא מהשאלה כי זה כבר כאן. אם הייתי רוצה לחשב נניח את המומנט שמפעיל הכוח החיצוני העליון על נקודה b והייתי רוצה להשתמש במכפלה הוקטורית לצורך העניין, המכפלה הייתה צריכה להיות BOxF או OBxF?
o היא ההיטל של נקודה a על מישור xy.
תודה רבה!

תשובה

למעשה בשרטוט הכוחות על B, שני הכוחות BD, BC צריכים לצאת מנקודה B, וזה מן הסיבות הבאות:

הכוחות AB, AC, AD הם כוחות לחיצה: הם נוצרים כתוצאה מן הכוח שמפעיל המשקל על המגבה. שלושת המוטות מפעילים על החלק העליון של המגבה (זה שמעל המישור ששמתי בציור) כוחות מנוגדים לכוח של 1000 ליברות. לפי חוק פעולה ותגובה, החלק העליון של המגבה מפעיל על המוטות כוח בכיוון ההפוך - כלפי מטה - ואז הם בלחיצה.
שלושת המוטות מפעילים לחיצה כלפי הנקודות B,C,D - למעשה כך הם מעבירים את המשקל שמונח על המגבה לקרקע. אז בשרטוט האחרון שעשיתי צריך להפוך את כיווני החצים: הרכיב של AB נכנס ל - B וכוחות BC, BD יוצאים מ - B.
אלא שזה לא משנה לערכי הכוחות המתקבלים בצלעות המשולש התחתון (רק לכיוונים) - הם ישארו זהים למה שחישבתי. המשולש התחתון נמצא במתיחה, כאשר מה שמותח אותו אלה המוטות AB,AC,AD.

לגבי השאלה השניה: המומנט שיצור הכוח של ה - 1000 ליברות סביב B יהיה המרחק מנקודת ה"סיבוב" כפול כוח: במכפלה וקטורית של מומנט המרחק נרשם לפני הכוח, אז זה יהיה BO X F = BO*F*sin70.16, כיוון המרחק הוא מציר הסיבוב אל קו פעולת הכוח.
ראי עוד פירוט כאן:
http://he.wikipedia.org/wiki/מומנט_כוח

YardenBu

New member
הבנתי אותך. זה מה שלימדו אותנו, אבל ראיתי

פתרונות מרצה של תרגילים משנים קודמות שהרדיוס היה הפוך, אין לי מושג למה.
תודה רבה על התשובות!

למעלה