סטטיסטיקת השבוע(?): OPS+ וERA+

סטטיסטיקת השבוע(?): OPS+ וERA+

יאללה פינה חדשה לחורף המשעמם (לכם!
אל תכלילו אותי). כל יום, שבוע, כמה ימים - לא יודע ולא רוצה להתחייב בדיוק - סטטיסטיקה "מתקדמת" סתם כדי לפתוח את הראש של האנשים בפורום מעבר לסטטיסטיקות "הבסיסיות" וגם שאני אלמד עוד קצת דברים שאני לא יודע. אמרתי נתחיל בקטנה, הזכרתי OPS+ וERA+ הרבה בעבר, אבל זה נחשב יחסית מתקדם אז נתחיל עם זה. בהמשך נגיע לכל מיני VORP, RC, WPA, DIPS, FIP וEQAים למיניהם
כדי להתחיל עם OPS+ צריך לדעת את OPS. אז כמובן שOPS זה OBP - כמות הפעמים שהשחקן עלה על הבסיסים/מספר הפעמים שעלה לחבוט (On Base Percentage) ועוד הSLG - אחוזי הפאוור אליו חבט החובט - במילים האחרות הTotal Bases - חיבור של ה1B, 2B, 3B וHR שהשיג השחקן ...כמות הבסיסים אותה צבר - לחלק למספר הפעמים שעלה לחבוט (Slugging Percentage). לדוגמא, שחקן ממוצע בAL חבט ב2007 ל338. OBP ו423. SLG מה שיוצר 761. OPS (אם אני יודע לחשב...). שחקן ממוצע בNL חבט ב2007 ל334. OBP ו423. SLG זהה, מה שיוצר 757. OPS. הOPS הממוצע משתנה כמובן לפי העמדות במגרש. בעמדת הSS שחקן ממוצע חובט פחות טוב מידידו לימין ה3B. בAL SS ממוצע חבט ל713. OPS בלבד שנה שעברה, לעומת ה3B הממוצע שחבט ל761. OPS. ועכשיו לצד השני של המשוואה של OPS+. הlgOPS* והכוכבית חשובה. הlgOPS הוא הOPS הממוצע של הליגה. פשוט, לא? אין לי את נתוני הOPS המדוייקים, אבל בשנת 1968 "שנת הפיצ'ינג" (ERA ממוצע של 2.99 בליגה, מטורף) הOPS הממוצע של הליגה היה נמוך בהרבה מאשר ה1999 "שיא ההתקפה" למשל. הכוכבית מסמלת את העובדה שזה park-adjusted" כלומר איזנו את זה לפארק שמשחק החובט - אם הוא קשה או קל יותר. הנוסחה היא: OPS+ = 100((OBP/*lgOBP) + (SLG/*lgSLG -1) l 100 - הממוצע. שחקן מעל 100 - שחקן מעל הממוצע. שחקן מתחת = שחקן מתחת לממוצע. הOPS+ של גריידי סייזמור היה 122 השנה. הוא חבט 22% יותר טוב מהחובט הממוצע. החובט הממוצע. הCF הממוצע חבט קצת פחות טוב. אם נפרק את זה...הOBP שלו היה 390. והSLG היה 462. ביחד הOPS היה 852. אם משווים את זה לOPS הממוצע של הליגה באיזון הפארק - 772. ומחשבים את הנוסחה מקבלים 122. לדוגמא קצת פחות חיובית ניקח את...חואן פייר. הOPS+ שלו היה 75 השנה. הוא חבט 25% יותר גרוע מהחובט הממוצע. הOBP היה 331., הSLG היה 353. גרוע וזה יצר OPS רע מאוד של 684. הlgOPS היה 791. כך שבחישוב יצא שפייר היה ממש אפס
סה"כ זה היה יותר גרוע ב9% מהOPS+ הממוצע שלו בקריירה (גם כן 84). ועכשיו למובילים בOPS+... בקריירה, בכל הזמנים מוביל בייב רות' כמובן עם 207 ענקי. שני ברשימה טד וויליאמס עם 191 ושלישי ומוביל את הפעיליים - בארי בונדס עם 182 חולני. כמה לו גריגים אחרי, במקום ה9 בשיוויון עם טיי קוב מופיע אלברט פוהולס עם 167. הבאים בתור מבין השחקנים הפעיליים הם פרנק תומאס (19) ומני רמירז (25) שמופרדים ב3 נקודות בלבד (154 ו157) אבל הרבה יותר צפוף שם. למקרה שזה מעניין מישהו, איירוד נמצא במקום ה41 אחרי ט'ומי וגררו מבין הפעילים ובשיוויון אם לאחר מאשר HGH ג'יאמבי. כן, למרות המספרים הענקיים והדיבורים על אחד החובטים הגדולים אי פעם הוא רק במקום ה7 מבין הפעילים, רחוק אחרי חובטים כמו פוהולס ומני. כמובן שהוא גם שיחק SS רוב הזמן הזה... שיאי הOPS+ לשנה אחת הגיעו...מבארי בונדס. כן, ה3 הראשונים שייכים לבונדס בן ה36, 37 ו39. ודווקא השלישי הוא עונת 2001 שלו, של ה73 HR. למרות ששבר שיאי סלאגינג באותה עונה, הפחד האדיר ממנו שהגיע בעקבות הייתה יותר גדול. הOBP שלו היה מפלצתי באזור ה60% עלייה על הבסיסים. אז עונת 2002 מובילה עם OPS+ של 268. עונת 2004 אחרי עם 263. ו2001 עם 259. ה3 הבאים שייכים לבייב רות', וה2 הבאים לטד וויליאמס. מפתיע שהם המובילים של כל הזמנים? רות' מחזיק ב8 מה20 עונות הכי טובות מבחינת הOPS+. רוצים שחקן קצת יותר מוכר? 1994 של פרנק תומאס במקום ה25, עם OPS+ של 211. סמי סוסה הבא בתור במקום ה41 עם 203. חוץ מבונדס, רק 4 שחקנים פעיליים נכנסים ל100 העונות הגדולות של כל הזמנים. סיימנו עם OPS+. עכשיו לERA+. אני בינתיים שולח את זה וכותב את הבא בתור...מקווה שזה מעניין אנשים, כן? זה לא שאני אפסיק (סביר להניח
) אבל סתם יהיה נחמד קצת פידבק או אפילו שאלות.

ERA+

סיימנו עם OPS+. עכשיו לERA+. גם פה ERA+ נתחיל מהבסיס: ERA. ERA זה כמובן מספר הER שהפיצ'ר מרשה ביחס ל9 אינינגים. איך מחשבים ERA? 9 כפול מספר הER לחלק למספר האינינגים (IP). ניקח את קרט שילינג כדוגמא לERA...הוא הרשה 65 ER השנה ב151 אינינגים בדיוק. 65/151 = 0.43(...) כפול 9 = הERA של שילינג היה 3.87 סולידי. הERA הממוצע בAL היה 4.50 בדיוק. הlgERA* של שילינג היה 4.74 הודות לזה שהוא שיחק בפנוואי פארק. הERA הממוצע בNL היה 4.43 דרך אגב. את הERA+ מחשבים באותה דרך כמו הOPS+. הlgERA* של שילינג - 4.74 והERA שלו 3.87. זה נותן ERA+ של 122. כמו גריידי, הוא היה 22% יותר טוב מהפיצ'ר הממוצע. הlgERA* חשוב מאוד בנוסחה פה. לדוגמא, שילינג זרק ל2.35 ERA ב1992 עם פילי בNL של תחילת שנות ה90 וסיים עם ERA+ של 150. ב2004 עם בוסטון זרק ל3.26 ERA. רק מה? אותו 150 ERA+. איך? הlgERA* שלו ב1992 היה 3.51 בלבד. פיצ'ר ממוצע בNL של תחילת שנות ה90 זרק 3.51 ERA(!). ב2004 לעומת זאת, בפנוואי פארק זרק זורק ממוצע ל4.87 ERA. אם ניקח דוגמא אחרת, דניאל קבררה שם 5.55 ERA עם lgERA* של 4.61. זה נותן לו ERA+ של 83 - הוא 17% פחות טוב מפיצ'ר ממוצע. למרות כל זה, לפיצ'רים מחליפים ERA+ הוא לא מדד טוב מאוד להשתמש בו. רק מבכיוון שהlgERA* הוא לפיצ'ר ולכן נשאר אותו דבר. הERA+ של ג'ונת'ן פפלבון היה 256 השנה ו515 שנה שעברה. יש לו 289 בקריירה. אז די ברור שהפיצ'ר הכי טוב בהיסטוריה, לא?
להשוות לרילברים אחרים כדי למדוד פארק וכאלה אפשר, אבל לא ממש מומלץ. טוב...למובילים בERA+. שלום פדרו... המוביל בלי ספק בקריירה הוא פדרו מרטינז, עם 161 ERA+. הוא גם מוביל את השחקנים הפעילים וגם אחראי לעונה הכי גדולה אי פעם. פעם אחת בקריירה ירד מה117 ERA+, ב2006 עם המטס כשהיה פצוע. אבל, הוא עדיין פעיל ולכן סביר להניח שככל שימשיך יירד המספר ויתקרב ל... מקום שני לפטי גרוב עם 148. מקום שלישי וולטר ג'ונסון עם 147. הבא הפעיל הוא לא אחר מאשר ברנדון ווב עם 144 במקום השמיני. גם הוא יירד עם הזמן כמובן...מיד אחריו מופיע רוג'ר קלמנס, בשיוויון עם...רוי אוסוולט. יוהאן סנטנה קצת מאחוריהם במקום ה14 עם 141 (2 מאחורי קלמנס). 2 מקומות אחר כך מגיע רנדי ג'ונסון עם 138. לעונה אחת? פדרו מרטינז שם 291 ERA+ חולני בשנת 2000. הוא שם 1.74 ERA כשהפיצ'ר הממוצע בליגה בפנוואי היה שם 5.07(!). אחרי איזה מישהו מ1915 (אני מתעלם ממי שלפני 1900...) מופיע גרג מאדוקס עם צמד של 1994-1995 עם ERA+ חולניים של 271 ו262. הוא שם 1.56 ו1.62 ERA ב94-95, אבל הlgERA* באותה תקופה היו "רק" 4.27 ו4.22. כמו כן בוב גיבסון אשר מחזיק בשיא עם 1.12 ERA נמצא במקום ה7 משום שפיצ'ר ממוצע בדודג'רס של 1968 היה שם 2.90 ERA. במקום ה9 מככבת 1999 של פדרו. קלמנס מבצבץ במקומות ה12 וה16. פדרו שוב ב18. עוד אחד של קלמנס ועוד 2 של פדרו עד לרנדי ג'ונסון במקום ה38. ואז מגיע תורם של ג'ונסון ומאדוקס להחליף מקומות קצת עד המקום ה84, שיש סוף סוף שם חדש - יוהאן סנטנה עם 182 ב2004. השניים הבאים? לא אחר מאשר מארק פריור וג'ייסון שמידט. טוב...זהו נראה לי. נפגש עוד כמה ימים

chaiel

New member
מה עם קופקס?!

או שלא ראיתי טוב?/לא הבנתי בכלל את הכתבה?

הוא קצת אובררייטד

סה"כ הוא מקום 33 עם 131 (עדיין) נהדר. (אגב, הוא בשיווין עם רוברטו הרננדז
כמובן שכבר אמרתי שאי אפשר להשוות רילברים לסטארטרים עם ERA+, אבל עדיין). מאחורי ופדרו, קלמנס, RJ, ווב, סנטנה, אוסוולט ומאדוקס מבין שחקנים פעיליים. נקודה אחת מעל קרלוס זאמברנו. 2.76 ERA אבל פיצ'ר ממוצע היה שם 3.62 במקומו. כבר אמרתי שלהיות בדודג'רס של שנות ה60 זו הסיטואציה הכי טובה שיכלה להיות לפיצ'ר.

כמה שאלות שעלו לי

ראשית, שאפו על ההשקעה. זאת מקצוענות. פידבק - בפורום "לימודים ושיעורי בית" הם עוזרים בפיתרון בעיות מתמטיקה. זה קשה על המחשב. לכן הם מראים את הפיתרון/חישוב בסירטוט/תמונה שהם עשו בצייר,פוטושופ או בכל תוכנה אחרת. צייר זאת התוכנה הרגילה והקלה. אחרי שתסרטט את דרך החישוב , תעלה את זה עם ההודעה (אל תשכח להעתיק ולהדביק את המלל לפני שליחת ההודעה כי לפעמים השליחה נתקעת ואז אין לך גיבוי ואתה צריך לכתוב מחדש) . זה יוכל לעזור להבין . שאלה ראשונה : ה-*lgSLG הוא ה-OPS הממוצע של הליגה, וממנו בונים את ה-OPS+ . איך קוראים את הנוסחא ? OPS+ = 100((OBP/*lgOBP) + (SLG/*lgSLG -1) l מה זה ה-1 מצד ימין (שמחוץ למשוואה) . וכיצד אתה מתחיל את החישוב - מחשב את הסוגריים , מחבר ואז כופל ב-100 , מה שנותן את ה-OPS+ ? שאלה שניה : ארמיס רמירז עם OPS קריירה של 836. (כולל 915. העונה !) , שזה הרבה מעל הממוצע של הליגה. מה זה אומר עליו ? הוא חובט "מעל הממוצע" או אפילו "טוב" ? אני מבין שהוא משחק ב-3B , אבל לא מדובר בהבדלים של אחוז או שניים. מוביל אותי לשאלה הבאה. שאלה שלישית : מה הסדר מבחינת העמדות , מהגבוה לנמוך, כשמדובר ב-OPS (ואם אפשר אז לפרק את זה ל-OBP וסלאגינג) ? 1B אמור להיות יותר גבוה משאר האינפילד.... ? 3B , כמו שהזכרת, גבוה יותר מ-SS ... תודה. ישר כח !

רעיון טוב

איך זה? כתבת הlgSLG* זה הOPS הממוצע של הליגה אבל הבנתי מה התכוונת
כמו שאתה רואה בתמונה, מחלקים את הOBP של השחקן בOBP הממוצע בליגה. עושים אותו דבר עם הSLG. מחבירים את שניהם ואז מחסירים 1 ומכפילים ב100... אראמיס עם OPS בקריירה של 836. (פקטור של השנים הראשונות כשהתקשה במייג'ורס עם הפייראטס, מאז שעבר לקאבס ב4 השנים האחרונות לא ירד מ913.). בקריירה לעומת זאת הוא נמצא במקומות עדיפים לחובטים - הlgOPS בתנאים שלו הוא 784. שזה בין הגבוהים שראיתי. הבעיה של אראמיס היא OBP נמוך יחסית - 336. מתחת לממוצע. לכן הOPS שלו לא למעלה עם הטובים - פאוור יש לו. OBP של 336. לעומת lgOBP של 345. חישוב של OBP/lgOBP נותן 0.973 (מעגל...) SLG של 500. לעומת lgSLG של 439. חישוב של SLG/lgSLG נותן 1.138 חיבור השניים נותן: 2.111. פחות 1 נותן 1.111. כפול 100 = 111.1. ובגלל זה הOPS+ שלו אראמיס הוא 111. בקריירה הוא 11% יותר טוב מהחובט הממוצע. כמובן שהקאבס בשנים האחרונות זה יותר טוב. כרגע הייתי מגדיר את 111 כמעל הממוצע, אבל הוא טוב מאוד (120-130) בשנים עם הקארדס. עדיין לא בטופ "האליטה" של הליגה שזה בערך 140+ - עונות "HOF" אפילו. קרלוס זאמברנו למשל, עם ERA+ של 130 (אני יכול לעשות את החישוב אם אתה רוצה), פיצ'ר טוב מאוד. 130, זה טוב מאוד, אולי אפילו "נהדר" או גובל ב"מעולה"
כמו שכתבתי קודם, סנדי קופקס למשל היה רק נקודה מעל. אמ...אף פעם לא ראיתי באמת פירוק של זה לפי פוזישיין...אז מידע כללי הייתי מחלק את זה ל3 קבוצות... DH LF 1B RF 3B 2B CF SS C האמת שהייתי שם קצת יותר רווח בין 3B ל2B כי 2B די קרוב לCF...לא יודע אם זה מדוייק...אבל ככה אני רואה את זה

יפה

אתה רואה. יצא יפה בצייר. זה הרבה יותר מובן מההסבר בהודעה הראשונה. 1.הנוסחא השלישית היא כוכבית-איי-ג'יי-סלאג ולא OPS ? כיוון שהנוסחא ל-OPS היא OBP + SLG , כפי שמופיעה בנוסחא השניה. חישבתי על סוריאנו ויצא לי 4.6 אחרי ההכפלה ב-100 (!)
סוריאנו אולי לא משיג הרבה ווקס , אבל הוא לא 4.6
2. איך אתה מחשב את ה-*igobp וה-*igslg - לא ראיתי הסבר על זה. אתה פשוט לוקח את הנתונים מאתרי סטטיסטיקות ? ואחרון : 3."כתבת הlgSLG* זה הOPS הממוצע של הליגה אבל הבנתי מה התכוונת" - זה לא נכון , או יותר נכון לשאול - זה לא מדויק ? אם כן, מהי ההגדרה המדויקת. מתנצל על שאילת השאלות. אני בטוח שיש עוד חברים שמתביישים/מפחדים לשאול .

לא נראה לי שהבנתי למה אתה מתכוון

הנוסחה השלישית? OPS=OBP+SLG...? מה הקשר לlgSLG*...? קודם כל, אני חייב לתקן זה לא איי - i אלא l - או L קטנה. lg זה קיצור של league. את הlgOBP וlgSLG וlgOPS אפשר למצוא בבייסבול רפרנס. יש דרכים לחשב את זה אבל הרבה יותר פשוט ללכת לשם הם נותנים את כל הנתונים ומחשבים לשחקן את הממוצע שחובט ממוצע חובט בתנאים שהשחקן שיחק בהם... תנסה שוב את סוריאנו לפי הlgOPS שיש שם
ואתה לא צריך לחשב לכל שחקן...פשוט תלך לעמוד שלו בבייסבול רפרנס וזה יופיע שם כבר...יש גם עוד אתרים כמובן. הם עושים את העבודה השחורה, זה רק דוגמה איך הם עושים
"3."כתבת הlgSLG* זה הOPS הממוצע של הליגה אבל הבנתי מה התכוונת" - זה לא נכון , או יותר נכון לשאול - זה לא מדויק ? אם כן, מהי ההגדרה המדויקת" לא...מה שכתבתי ציטט את מה שאמרת. אמרת שהlgSLG זה הOPS הממוצע של הליגה. כשהlgSLG זה הSLG הממוצע של הליגה. אבל הבנתי שהתכוונת לlgOPS והOPS הממוצע של הליגה

למעלה