IsraeliWeirdGuy1311
New member
סטטיסטיקת השבוע(?): OPS+ וERA+
יאללה פינה חדשה לחורף המשעמם (לכם!
אל תכלילו אותי). כל יום, שבוע, כמה ימים - לא יודע ולא רוצה להתחייב בדיוק - סטטיסטיקה "מתקדמת" סתם כדי לפתוח את הראש של האנשים בפורום מעבר לסטטיסטיקות "הבסיסיות" וגם שאני אלמד עוד קצת דברים שאני לא יודע. אמרתי נתחיל בקטנה, הזכרתי OPS+ וERA+ הרבה בעבר, אבל זה נחשב יחסית מתקדם אז נתחיל עם זה. בהמשך נגיע לכל מיני VORP, RC, WPA, DIPS, FIP וEQAים למיניהם
כדי להתחיל עם OPS+ צריך לדעת את OPS. אז כמובן שOPS זה OBP - כמות הפעמים שהשחקן עלה על הבסיסים/מספר הפעמים שעלה לחבוט (On Base Percentage) ועוד הSLG - אחוזי הפאוור אליו חבט החובט - במילים האחרות הTotal Bases - חיבור של ה1B, 2B, 3B וHR שהשיג השחקן ...כמות הבסיסים אותה צבר - לחלק למספר הפעמים שעלה לחבוט (Slugging Percentage). לדוגמא, שחקן ממוצע בAL חבט ב2007 ל338. OBP ו423. SLG מה שיוצר 761. OPS (אם אני יודע לחשב...). שחקן ממוצע בNL חבט ב2007 ל334. OBP ו423. SLG זהה, מה שיוצר 757. OPS. הOPS הממוצע משתנה כמובן לפי העמדות במגרש. בעמדת הSS שחקן ממוצע חובט פחות טוב מידידו לימין ה3B. בAL SS ממוצע חבט ל713. OPS בלבד שנה שעברה, לעומת ה3B הממוצע שחבט ל761. OPS. ועכשיו לצד השני של המשוואה של OPS+. הlgOPS* והכוכבית חשובה. הlgOPS הוא הOPS הממוצע של הליגה. פשוט, לא? אין לי את נתוני הOPS המדוייקים, אבל בשנת 1968 "שנת הפיצ'ינג" (ERA ממוצע של 2.99 בליגה, מטורף) הOPS הממוצע של הליגה היה נמוך בהרבה מאשר ה1999 "שיא ההתקפה" למשל. הכוכבית מסמלת את העובדה שזה park-adjusted" כלומר איזנו את זה לפארק שמשחק החובט - אם הוא קשה או קל יותר. הנוסחה היא: OPS+ = 100((OBP/*lgOBP) + (SLG/*lgSLG -1) l 100 - הממוצע. שחקן מעל 100 - שחקן מעל הממוצע. שחקן מתחת = שחקן מתחת לממוצע. הOPS+ של גריידי סייזמור היה 122 השנה. הוא חבט 22% יותר טוב מהחובט הממוצע. החובט הממוצע. הCF הממוצע חבט קצת פחות טוב. אם נפרק את זה...הOBP שלו היה 390. והSLG היה 462. ביחד הOPS היה 852. אם משווים את זה לOPS הממוצע של הליגה באיזון הפארק - 772. ומחשבים את הנוסחה מקבלים 122. לדוגמא קצת פחות חיובית ניקח את...חואן פייר. הOPS+ שלו היה 75 השנה. הוא חבט 25% יותר גרוע מהחובט הממוצע. הOBP היה 331., הSLG היה 353. גרוע וזה יצר OPS רע מאוד של 684. הlgOPS היה 791. כך שבחישוב יצא שפייר היה ממש אפס
סה"כ זה היה יותר גרוע ב9% מהOPS+ הממוצע שלו בקריירה (גם כן 84). ועכשיו למובילים בOPS+... בקריירה, בכל הזמנים מוביל בייב רות' כמובן עם 207 ענקי. שני ברשימה טד וויליאמס עם 191 ושלישי ומוביל את הפעיליים - בארי בונדס עם 182 חולני. כמה לו גריגים אחרי, במקום ה9 בשיוויון עם טיי קוב מופיע אלברט פוהולס עם 167. הבאים בתור מבין השחקנים הפעיליים הם פרנק תומאס (19) ומני רמירז (25) שמופרדים ב3 נקודות בלבד (154 ו157) אבל הרבה יותר צפוף שם. למקרה שזה מעניין מישהו, איירוד נמצא במקום ה41 אחרי ט'ומי וגררו מבין הפעילים ובשיוויון אם לאחר מאשר HGH ג'יאמבי. כן, למרות המספרים הענקיים והדיבורים על אחד החובטים הגדולים אי פעם הוא רק במקום ה7 מבין הפעילים, רחוק אחרי חובטים כמו פוהולס ומני. כמובן שהוא גם שיחק SS רוב הזמן הזה... שיאי הOPS+ לשנה אחת הגיעו...מבארי בונדס. כן, ה3 הראשונים שייכים לבונדס בן ה36, 37 ו39. ודווקא השלישי הוא עונת 2001 שלו, של ה73 HR. למרות ששבר שיאי סלאגינג באותה עונה, הפחד האדיר ממנו שהגיע בעקבות הייתה יותר גדול. הOBP שלו היה מפלצתי באזור ה60% עלייה על הבסיסים. אז עונת 2002 מובילה עם OPS+ של 268. עונת 2004 אחרי עם 263. ו2001 עם 259. ה3 הבאים שייכים לבייב רות', וה2 הבאים לטד וויליאמס. מפתיע שהם המובילים של כל הזמנים? רות' מחזיק ב8 מה20 עונות הכי טובות מבחינת הOPS+. רוצים שחקן קצת יותר מוכר? 1994 של פרנק תומאס במקום ה25, עם OPS+ של 211. סמי סוסה הבא בתור במקום ה41 עם 203. חוץ מבונדס, רק 4 שחקנים פעיליים נכנסים ל100 העונות הגדולות של כל הזמנים. סיימנו עם OPS+. עכשיו לERA+. אני בינתיים שולח את זה וכותב את הבא בתור...מקווה שזה מעניין אנשים, כן? זה לא שאני אפסיק (סביר להניח
) אבל סתם יהיה נחמד קצת פידבק או אפילו שאלות.
יאללה פינה חדשה לחורף המשעמם (לכם!