סטטיסטיקות

• פותח הנושא cdsw
  • פורסם בתאריך

cdsw

New member
סטטיסטיקות

שלום, רציתי לדעת איפה אני יכול למצוא סטטיסטיקות בנוגע לבעלי ליקויי שמיעה בארץ, בנוגע למספרם, התפלגות גילאים, כמה מהם דוברים את שפת הסימנים, תעסוקה וכו'... בתודה, יונתן

דינר

New member
יש נתונים אבל לא סטטיסטקה!!!

במוסד לביטוח לאומי!!! יש סיבה שאתה מתעניין בזה?

cdsw

New member
הסיבה שאני מתעניין

היא שבזמן האחרון נחשפתי לקשיים של ליקויי שמיעה בחברה הישראלית, וחשבתי על איזה פרוייקט שאני רוצה לבדוק אם הוא ריאלי למימוש. תהיתי אם באותה מידה שמלמדים בבית הספר זה"ב, אפשר ללמד את שפת הסימנים. למשל אפשר שבמהלך סמסטר אחד בבית הספר, יוקדשו כשעה וחצי-שעתיים של לימוד שפת הסימנים ע"י מתנדבים שיודעים את שפת הסימנים. כמו כן, חשבתי מדוע שלא יחייבו להעביר סדנאות בשפת הסימנים בכל מוסדות המדינה לאנשים שמתעסקים בקבלת קהל? לשם כך, הדבר הראשון שאני רוצה לבדוק אם הסטט' והנתונים, כמה ליקויי שמיעה יש בארץ, איפה הם מתפזרים, תעסוקה וכו'... מעבר לעובדה שהדבר מעניין אותי. יונתן =][=

צלף

New member
מה שאני זוכר

ומי שיכול יותר לדייק - תבוא עליו הברכה יש פרומיל (עשירית אחוז) חרשים, חמש פרומיל כבדי שמיעה מלידה, 10% כבדי שמיעה מאמצע החיים עם ירידות בשמיעה ברמות שונות... כ- 10,000 יודעים שפת סימנים, כ- 6,000 זה השפה העקרית שלהם או היחידה... הפיזור הוא בכל הארץ... תעסוקה - תלוי - בעבר היתה התרכזות במקצועות שלא דרשו תיקשורת מרובה כמו מחשבים או עיבוד יהלומים, היום השאיפה שכל המקצועות יהיו נגישים...

צלף

New member
פנה לארגוני לקויי שמיעה בארץ

שמע מכון לקידום החירש בקול אחא

סטטיסטיקות לא קיים בין חרש לשומע..

סטטיסטיקות כן קיימות ליקוי שמיעה..איך אפשר לזהות חרש בטיילת טד שלמה לוהט?חרש ושומע לא מרכבים מכשירים שמיעה חיים שווים נקיים מגוף ליקוים סטטיסטיקות תנוועות שפת סמנים ידיים גוף..שומע אפס חרש בארץ חרשים בארץ ממשלה חרשת שופטים חרשים רופאים חרשים שחקנים חרשים קבלנים חרשים אין סטטיסטיקות יש סטטיסטיקות שמיעה מי ירכיב מכשירים שמיעה יחשב חרש מי מתבייש בשמיעה חרש מי שיסרב לשמוע חרש השאלה מיהו חרש?כמו שדתיים מתפזרים לאמונות שונות אין סטטיסטיקות גזעיות יש סטטיסטיקות מניות גאווה..כמו סטטיסטיקות חרשים התפזרו לאמונות שונות שמיעה..חצי דת חצי גזעי חצי דתייה חצי גזעית חצי חרש חצי שומע חצי ליקוי שמיעה חצי אותו ליקוי שמיעה ליקוי שמיעה נשאר ליקוי שמיעה..נידוד שמיעה חרש נשאר גאה חרש שומע נשאר מניאק שמעת אין סטטיסטיקות יש שפת ידיים סמנים גוף יש סטטיסטיקות להתרחבות מודעות פיקוח נפשי חרש לאום הימנון חרש כנסת חרש סטטיסטיקות לכמה יש שומעים בארץ?חלק הרוב שמעו לא חלק שמעו פחות שמעו נסקר כמה יש שומעים?וכמה חרשים? לא כולל שומעים אילמים נכים?כמה יש שמעים בריאים מושלם מכבי שמיעה בארץ?גם לא לשמוע סטטיסטיקות הכי בריאים שיש בגוף ללא מעצורים סטטיסטיקות יש 1000 דרכים להגיד חרש. שפת הסימנים הישראלית היא הדרך ה 1001..סטטיסטיקות שפת סמנים בעד או נגד אף גוף מדינה שומעים יחילטו מי שומע ימי חרש יש ליקוי שמיעה תודה לשמיים מתנה כמות סטטיסטיקות שמיעה.חלק חרשים נשבו שבי עם שומעים אין סטטיסטיקות אם אין חופש שפת סמנים מהפכה דממה תבוא יש סטטיסטיקות שמיעה יש סטטיסטיק דון חרש סקוטי מלך שומע.... סטטיסטיקות חרש נכה שומע נכה ?סטטיסטיקות חרש משוגע שומע משוגע סטטיסטיקות חרש טיפש שומע טיפש?סטטיסטיקות חרש אילם שומע אילם?סטטיסטיקות שומעים דון חרש סקוטי...?סטטיסטיקות צבעים מראה קו ירוק חרשים קו סגול ליקוים שמיעה קו בורדו ורד שומעים?תנועות שפת סמנים ידיים גוף חרשים יציבה גוף ליקוים שמיעה מנדנד בקו סגול מתלבטים אם להיות חרש או שומע שומעים הגוף לא פעיל מנושמים משמיעה חיים בצמיחה כלכלה הרסנית שמיעה לטובת כלכלה שמיעה אין שפת סמנים אין סטטיסטיקות יש סטטיסטיקות אם תפתחו שער דממה יש סטטיסטיקות בכותל דממה יש סטטיסטיקות הרמת ספר תורת שפת סמנים מי ינשק ספר אמונת שיש לא לשמוע זה לא אסור מה מותר ניתן מתנה משמיים לא לשמוע חותם ת,ז,חרש לאום חרש עולים לאי דממה יספור לנו זהותנו סטטיסטיקות אונייות דממה את כל הרשימה סטטיסטיקות שומעים יונתן גפן סטטיסטיקות אביב ענבים שמיעה לערבב שמיעה אוזניים לבלנדר עם קולות לבלנדר סטטיסטיקות שמיעה...

צלף

New member
בקיצור ../images/Emo13.gif

אסור לספור את בני ישראל, אסור לספור כבדי שמיעה, אסור לספור חרשים, כל בן ישראל הוא משהו מיוחד, על אחת וכמה כבד שמיעה, על אחת וכמה חירש - כך הבנתי את הקטע

amitk80

New member
אתה יכול לברר בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה

בטוח שיש כבר סוקרים שעשו את הסקירה הזאת. או שתנסה ללכת לארגוני ליקויי השמיעה. בהצלחה וכמובן תעדכן בתוצאות שמצאת

למעלה