תודה
תודהשירה כמה כואב לקרוא
כן, אנחנו נהיה אמהות מבוגרות, ונהיה האמהות הטובות בעולם. מי אמר שהורות בגיל צעיר הינה אוטומטית טובה ואיכותית יותר? אולי ההיפך הוא הנכון. בגיל מבוגר אנחנו כבר כל כך ממוקדות וברורות לגבי הרצונות וסדר העדיפות שלנו בחיים. איפה לצעירים יש את הלוקסוס הזה? בכתבה הגיבו אנשים צעירים שמוכנים לשלוח אותנו לבתי אבות עם קטטר משתלשל ביד אחד ועם קוצב לב ביד השניה. ואם לא די, אז מגייסים גם את הציצים הנפולים שלא יאים עוד להנקה. נו בטח, ציצים ממולאים בשתלי סיליקון הינם ממש מצוינים להנקה. התגובות מאוד מרפות ידיים ומייאשות לקריאה. אבל תחשבי על עצמך, ועל רצונותייך בלבד. את, ואף אחד מאיתנו - אינו יכול לחיות באופן שיספק וירצה את כל החברה. אז לשכנה שלי הסבתא בת ה-50 לא נאה שאני רוצה להיות אם מבוגרת. שתקפוץ לי, היא וכל צוות השופטים. את לא תוותרי על הורות רק בגלל שלאיזה "פישר" בן 20 לא נאה לראות אמהות מבוגרת מול הפרצוף. אני חושבת וחשה שבגדול אנשים בחברה כן מפרגנים לאמהות בגיל מבוגר. כמובן שחשוב באיזו סביבה מגדלים את הילד. אני מכירה המון אמהות בגיל התקני שהאמהות שלהן כל כך לא יפה, כל כך לא מכבדת את הילד, כל כך צינית ושיפוטית כלפי הילד. אמהות שלא בא להן לצאת עם הילדים לשחק במגרש כדורגל (למה תמיד מביאים את הכדורגל כדוגמה. כמה הורים כבר עוסקים בפעילות כזו עם הילדים?) שלא בא להן להזמין חברים של הילד אליהן הביתה, שמושיבות תינוקות בני חצי שנה ליד הטלויזיה בכדי שיהיה להן קצת שקט. ובקשר לתחושת העוול שאת מתלבטת לגביה. הגיל עצמו ככגיל לא מהווה - בעיני לפחות - שום טריגר לוותר על העניין. אולי מצב הבריאות כן. אבל בריאות זה מזל. גנים טובים ואורח חיים נכון. חסרים צעירים שהסתבכו במחלות קשות, או שלקו בתסמונות גנטיות מולדות? אז מה, הם ויתרו על הגשמת ההורות שלהם? אם את בריאה, ומרגישה שההורות היא הגשמת חלום עבורך, ושתהיי שם עבור ילדייך - לכי על זה, בלי שום התלבטויות. והחברה? היא תצטרך להתרגל לכך שקיימת גם הורות בקבוצות גיל אחרות. אל תתני לאף "חברה" לפגוע או לערער לך את הצורך שבהגשמת האמהות שלך.