סטטיסטיקה

sobieslaw

New member
סטטיסטיקה

היי לכולם ולמכון הדסה! אני שמחה היום כי התקבלתי לחוג לסטטיסטיקה. והחלטתי לשלב את זה עם אנגלית. באוני' חיפה. כשנודע לי שהתקבלתי כמובן מאוד שמחתי...אבל עכשיו פתאום תקף אותי חשש...אולי זה נורמלי אבל בכל זאת...אני לא יודעת אם אצליח להשתלב בשוק העבודה,והאם לא עדיף לנסות שוב לעשות פסיכומטרי ואז ללמוד משהו יותר..איך נאמר -מבוקש. הסכם הוא די נמוך לחוגים אלו וזה מדאיג אותי,כי זה אומר שאין ביקוש לחוג וזה בטח לא טוב. אציין שמקצועות אלו נראים לי מושכים מאוד והייתי שמחה ללמוד אותם,אבל לא אם זה לא יוביל אותי למקצוע טוב ועתיד. תודה לעונים.

sobieslaw

New member
אני מתכוונת

למקצוע מכובד,בחברה גדולה, מקצוע עם אפשרות להתפתח,משכורת יותר ממינימום,שאוכל בטוח שאוכל לעסוק בו כל חיי ולא אצטרך ב"חלטורות" ...מקצוע שנעים לקום בשבילו בבוקר. קראתי בעיתון כשהיה יום הסטודנט,כתבה על מה המרצים חושבים על הסטודנטים....ומרצה אחד כתב שם שכיום לצערו כולם חושבים רק על "מה הם יעשו עם זה" כמה כסף הם יקבלו ובאיזו קלות הם ישתלבו בשוק העבודה,ולא כל כך מה שהם אוהבים. לקחתי את זה לתשומת ליבי והחלטתי לחפש את האמצע ביניהם. המרצה הזה ממש צודק - לכולם איכפת רק מה הם יעבדו וכמה כסף הם יקבלו. לצערי כך גם אני,ולזה התכוונתי כשכתבתי "מקצוע טוב". אבל חשוב לא פחות לעסוק במה שאוהבים.כרגע אני מרגישה כאילו הכל אני אוהבת והכל נראה לי מעניין - אשמח ללמוד אפילו גיאוגרפיה או אנתרופולגיה...לא חשוב לי מה - הכל נשמע מעניין....אבל כמובן - מה אעשה עם זה אח"כ? סטטיסטיקה ואנגלית יושב לי די באמצע...או שאולי אני טועה. מקווה שהבהרתי את עצמי...ניסיתי , בכל אופן. :) תודה לעונים.

הסירי דאגה מליבך

דרישות הקבלה לחוגים נקבעות באופן טכני על פי היצע ובקוש.היינו מספר הנרשמים ביחס למכסת המתקבלים. החוג לסטטיסטיקה נחשב לחוג לא קל, ולרבים זה עושה "פריחה" בגלל התדמית המתמטית. כיון שכך החוג אינו "להיט" בין הנרשמים. מאידך דוקא יש בקוש לסטטיסטיקאים. סטטיסטיקאים מועסקים בארגונים ובמערכות שונות בהן מתקיים מחקר סטטיסטי,ביניהם: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה - שמחקריה משמשים לקבלת מידע, תכנון וקביעת מדיניות ממשלתית בתחומים של חינוך, רווחה, בריאות, תחבורה וכיו"ב. חברות ומפעלי תעשיה - המשתמשות במחקר הסטטיסטי לקבלה ולביסוס החלטות בתחומים של ייצור, ניצול אמצעי ייצור, חקר שווקים, שיווק ועוד. במוסדות מתחומי הרפואה, הביולוגיה, ומדעי ההתנהגות - שם עוזר הסטטיסטיקן בתכנון הניסוי, במעקב ובניתוח תוצאותיו. בבנקים, בחברות ביטוח, ברשויות מקומיות, ובמוסדות ציבור שונים, בתפקידי ניהול וייעוץ. יש סטטיסטיקנים העובדים כעצמאיים או כשכירים בחברות לייעוץ סטטיסטי ושירותיהם נשכרים אד-הוק ע"י גופים הנזקקים להם (כמו סקרי דעת קהל וכד'). סטודנטים לסטטיסטיקה דוקא מתפרנסים בכלל לא רע ממתן שרותי יעוץ וניתוח סטטיסטי לסטודנטים בחוגים אחרים הנדרשים לניתוחים כאלה לצורך עבודות סמינריוניות, עבודות גמר ואפילו עבודות דוקטורט, כשהם לא מתמצאים די בסטטיסטיקה. אז אם את גם אוהבת את התחום וגם יש לך את הכישורים הדרושים את מסודרת...

sobieslaw

New member
האמת - זו בדיוק

התגובה שרציתי לקבל!!.תודה!!! רק בעייה אחד יש לי עם אוני' חיפה - יהיה לי קשה מאוד להגיע לשם,אני גרה בכפר ורדים (ליד מעלות) וזה בערך חצי שעה נסיעה וגם אין שם אף פעם חנייה אז זה עוד איזה חצי שעה עד שמגיעים לכיתה...והמעונות לא ממש סימפטיים...אז זה די מבאס. חוץ מזה - האם יש איזה שהוא משהו שאני יכולה לעשות כדי להתכונן יותר טוב לקורס בסטטיסטיקה? כלומר - לקרוא איזה חומר,לפתור איזה משהו...וכו'? בכל זאת - עבר המון זמן מאז שראיתי חומר לימודי. בכל מקרה - המון תודה על התשובה. נ.ב - כבר התחלתי להתבאס כי הלכתי לאתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ויש להם שם מדור דרושים,והיה כתוב "אין משרות פנויות כרגע" ...חחח

סטטיסטיקה

תוכלי ללכת לחנות הספרים באוניברסיטה ולקנות את ה-TEXTBOOK שאיתו מלמדים מבוא לסטטיסיטקה לסטטיסטיקאים וקצת ללמוד באופן עצמאי אם תרצי. אין פלא שכרגע בלמ"ס לא דרושים עובדים שכן לאחרונה הם עשו גיוס גדול של עובדים לקראת המפקד הארצי שהם עורכים.

poochpoocha

New member
באמת, מוזר

לא ראיתי שלמחשבים או להנדסה יש ביקוש נמוך בגלל קושי ללמוד מתמטיקה. בכל זאת, אולי יש בעיה בביקוש לסטטיסיקאים?"

Kiru

New member
אבל למתמטיקה ולפיזיקה יש ביקוש נמוך

במחשבים והנדסה התקווה לקריירה בהיי-טק מחסלת את הפחד

sobieslaw

New member
באמת שאלות טובות

מחשבים והנדסה גם רוויים במתמטיקה אבל בכל זאת יש ביקוש ללמוד מקצועות אלו. אולי באמת יש בעייה בביקוש לסטטיסטיקה? אולי עדיף לי לנסות לשפר פסיכומטרי ולנסות להתקבל למשהו עם יותר ביקוש? כי כמו שאמרתי - הכל מעניין אותי די באותה מידה. ובקשר ללימוד העצמאי - האם אני בכלל אבין את מה שאני אקרא? כלומר - המרצה לא מסביר את הכל? אני פשוט לא רוצה להילחץ. ניסיתי לחפש באניטרנט על זה אבל לא יצא לי כלום.

faraden

New member
הרמה במדעי המחשב והנדסה

מבחינת המתמטיקה (ואני בטוח שבכלל) היא גבוהה בהרבה מאשר בסטטיסטיקה. זה פשוט שכמו שאמרו,מי שבאמת יש לו ראש מתמטי יעדיף ללכת להנדסה או מדעים כאלו ואחרים (בעיקר מדעי המחשב בגלל הכסף) ולא לסטטיסטיקה. לא צריך ראש מתמטי עד כדי כך כדי ללמוד סטטיסטיקה עד כמה שאני יודע. כלומר התואר הוא מתמטי מבחינת תוכן,אבל הרמה של המתמטיקה נמוכה יחסית לזו בהנדסה ומדעים כמו מדמ"ח ופיסיקה (לא כמו כימיה וביולוגיה).

faraden

New member
מחבר קרוב שמעתי ש...

הרמה של המבחנים בחוג היא נמוכה בטירוף. שתיאורטית המבחנים יכולים להיות קשים כי אפשר לסבך את החומר,אך משום מה הם פשוט לא עושים את זה והמבחנים קלים מאוד. אותו חבר היה מצטיין מחלקתי במחלקה של כלכלה (כלומר בעל הממוצע הגבוה ביותר בשנה שלו מבין כל הסטודנטים במחלקה לסטטיסטיקה),אבל היה לו עם מה להשוות,עם תואר בכלכלה שהוא עשה במקביל (דו חוגי בכלכלה וסטטיסטיקה).

faraden

New member
אה...תיקון ../images/Emo9.gif

הוא היה מצטיין מחלקתי בסטטיסטיקה כמובן,לא בכלכלה(למרות שגם שם היה לו את הממוצע הכי גבוה באותה שנה בחוג,אבל המזכירה של החוג העניקה את הפרס לסטודנטית אחרת בגלל שהוא כבר קיבל את ה-4500 שקל בגלל ההצטיינות במחלקה לסטטיסטיקה). זה שהלך לו כל כך טוב גם בכלכלה,ובכל זאת הוא מעיד שהלימודים בסטטיסטיקה הרבה יותר קלים,אומר שהוא לא אומר מה שהוא אומר רק בגלל שזה בא לו בקלות.

21פלפלת

New member
כשאמרת...

"בגלל התדמית המתמטית" היה בכך לומר כי יש פחות מתמטיקה ממה שחושבים?

העדפות

מה שזה אומר הוא שמי שכבר יש לו יכולת מתמטית טובה מעדיף לפנות למחשבים או הנדסה, ולא במקרה. לאלה תדמית (מוצדקת לרוב) של מקצועות יותר יוקרתיים, מתגמלים וכו'.

למעלה