סטטיסטיקה

סטטיסטיקה

הבנתי שעל פי הסטטיסטיקה, רב הזוגות יצליחו להרות ב IVF תוך 5/6 טיפולים. הכוונה היא לחמש או שש החזרות, או לחמש או שש שאיבות?

ועוד שאלה.. במקרה שעוברים טריים לא נקלטו בסבב כלשהו, האם לעוברים קפואים מאותו סבב יש יותר סיכוי להיקלט?

שרה990

New member
לדעתי מדובר ב 5/6 החזרות.

לגבי הסיכוי של החזרת מוקפאים- לכל עובר יש איכות אחרת ובד"כ ההחזרה הראשונה (לא המוקפאים) היא של הטוב ביותר. ככה שמה שנשאר זה לרוב הפחות טוב. דבר נוסף, לאחר ההפשרה יורדים הסיכויים קצת כי לא כולם שורדים ב 100%. אז אם כבר הסיכויים בהקפאה נמוכים יותר.. אבל האמת שתכלס רוב הפעמים ששמעתי על החזרות שצלחו היה בהקפאה.

a morph

New member
לא תמיד מה שמקפיאים הוא פחות טוב!

ההחלטה מה להחזיר ומה להקפיא תלויה בכל מיני נסיבות - מספר העוברים, היסטוריית ההקפאות וההחזרות של האישה, וגם ניסיונו ודעתו המקצועית של הרופא\עובדי המעבדה.
דוגמאות: לפעמים מחליטים להחזיר טרי דווקא עוברים "פחות יפים" מתוך מחשבה שהם עלולים לא לשרוד הקפאה והפשרה.
לפעמים מחליטים להחזיר טרי את הפחות יפים כי הרופא מאמין שעדיף להחזיר עוברים על רקע הורמונלי "שקט" ולא אחרי שאיבה כשההורמונים בשמים.
ווכשיש הרבה עוברים וכולם באיכות טובה אז בכלל אין משמעות מבחינת ההחלטה מה להחזיר טרי ומה להקפיא.

היא321

New member
עונה

5-6 החזרות.
הבת שלי ממוקפא משאיבה בה טריים לא נקלטו.
היא אגב גם מהחזרה שישית.

אז מה זה אומר לגבי, אם אני אחרי החזרה שישית שלא צלחה?

ההחזרה האחרונה היתה של שני בלסטוציסטים טריים.. ויש לי עוד 3 מוקפאים.
תודה לעונות

אז מה עם ה 20/30 אחוז הנותרים?..

כל כך קיויתי להיות בתוך הסטטיסיטיקה הזו. היום עצוב לי מאד אבל כמובן שאמשיך. אין ברירה אחרת...

a morph

New member
ה-20-30% האלה הן לוחמות פריון ששום דבר לא יעצור אותן

את תהיי בהריון, זה רק עניין של זמן וסבלנות.

אגב גם אני לא בטוחה אם הכוונה ל-5-6 החזרות או 5-6 שאיבות, כי לרוב בספרות הרפואית כשאומרים טיפולים או סבבים מתכוונים לסבבים של סטימולציה (שאיבות).

תודה על העידוד
מקסימה.

בכל פעם מתרסקת וקמה מחדש וממשיכה לסבב הבא באופטימיות.
הפעם, כל כך קיויתי והאמנתי, שהשלילי היה כואב במיוחד.
בדיוק בזמנים האלה, אני מרגישה כמה הפורום הזה הוא מתנה.

a morph את תמיד מביאה רוח כל כך נעימה לפורום

עונה ותורמת מהידע העצום שלך, ותמיד יש לך מילה טובה. מאחלת לך ידיים מלאות בקרוב! ולך הילהסגולה - התאוששות מהירה מהשלילי הכואב (במיוחד) וסבב מנצח אמן!

נכון, מסכימה!
תודה a morph

כבר עזרת לי לא פעם בהמון אכפתיות וסבלנות

ותודה גם לך איןאריותכאלה

a morph

New member
תודה לכן יקרות

שנזכה כולנו לפרי בטן בקרוב.
באמת שמגיע לנו.

פיקוטי

New member
אפשר גם להצליח בהפרייה 7

כמוני למשל!
הוספנו קלקסן לפני החזרה ו..בינגו.
זה קשה כל כך, אני יודעת. נאחלת בהצלחה מכל הלב לנאמבר 7!

איזה כיף שהצלחת

זה באמת לא קל אבל סיפורים כמו שלך בהחלט מעודדים. אם אפשר לשאול, מדוע הוסיפו לך קלקסן? האם היתה בעיית קרישיות או ש"סתם" כך החליטו לנסות? אני ניסיתי לבקש לפני זמן מה והרופא שלי היה ממש אנטי...
ותודה על העידוד

היא321

New member
אגב, ההחזרה השישית והמוצלחת שלי היא

אחרי פיפל (ביוזמת הרופאה)
ואחרי קלקסן (גם אצלי הקלקסן היה "סתם" כי אני ביקשתי והיא זרמה איתה)
ולראשונה, שני העוברים שהוחזרו נקלטו (אחד פרש קצת אחרי הדופק, השניה נולדה)
העניין הוא לנסות דברים חדשים בסבבים הבאים ולא לדרוך במקום בו לא מצליח כבר 5 או 6 פעמים

את צודקת! חושבת לעבור לרופא אחר....

אחד כזה שיזרום איתי גם כן... שיהיה פתוח לחידושים

malina83

New member
עזבי אותך מסטטיסטיקה

מה שחשוב זה הטיפול שאת מקבלת.
אצלי ביטלו 4 החזרות קפואים אחרי שכל פעם קדמו להם שבועות של סבל והורמונים. ועוד החזרת רחמים אחרי סבב טרי ארוך וקשה.
אז ויתרתי על ספירת סבבים, עברתי רופא, עשיתי עוד שאיבה, פיפל ומיון זרע וזה הביא את השינוי.
אז אל ייאוש, תחשבי מה אפשר לשנות לקראת הסבב המנצח ותספרי רק אותו. כל השאר לא נחשב.

למעלה