סטטיסטיקה שאלה?

ייש מצב

New member
סטטיסטיקה שאלה?

מה יותר בטוח גלשן אויר או מיצנחי רחיפה או .או מה פחות מסוכן ייש למישהו נתונים מיספרים

חגי

New member
יש בערך פי 6 יותר משתמשי מצנח ר'

מאשר גלשני אויר. מבחינת תמותה - בגלשנים 1 ל- 8 שנים (בעבר בשנות ה- 70-80זה קרה אחת ל- 4 שנים) אבל מאחר ואין מספיק דגימות (לשימחתנו) זה יכול להיות גם 1 ל- 10 שנים. המקרה האחרון ארע לגולש בטיסתו הראשונה אחרי ההסמכה בשנת 1998 בערך. מבחינת פציעות קשות בערך 1 ל- 4 שנים (השאלה מה מוגדר פציעה קשה - רב הפצועים שאני זוכר לא נשארו זמן רב בבית חולים אבל נשארו עם סימנים ונכויות קלות מסויימות) במצנחים אני יודע שבשנים האחרונות יש 1 לשנה שזה נראה גרוע יותר מאצל הגלשנים אבל צריך לזכור שהם רבים יותר. להערכתי המצנחים הם כלי מסוכן מעט יותר בעיקר בגלל שיחסית קל מאד ללמד ומהר מאד אנשים מגיעים לכשירות טיסה למרות שאין להם ממש מספיק כישרון לעניין. (בגלישה ה"לא כישרוניים" בדכ לא מסיימים את הקורס הקשה). חיסרון עיקרי של המצנחים היא העובדה שהם לא מבנה קשיח ונוטים בתנאים מסויימים להתקפל באויר - אחת הסיבות העיקריות למקרי המוות אצלם. בגלשנים מקרי הפציעה הם בדכ שלבי ההמראה או הנחיתה - באויר עוד לא קרה בארץ שגלשן התפרק . בקיצור - הכי טוב זה להיות נהג ועדיף בגיפ גדול.

shaison

New member
בטיחות לימוד....

זכור לי קורס שהתארגן בצפון מתוך 14 חניכים 10 נפצעו בשלבי הקורס הראשונים מהארבע שנשארו רק אחד המשיך עד להסמכה ופרש מהספורט שנה אח"כ. (למרות שהוא גר בקיבוץ מבוא חמה). כמה נפצעו במשך השנים בקורס מצנחי רחיפה? מעבר לכישרון אני חושב שיותר קל ובטוח ללמוד מצנחי רחיפה מאשר גלשנים ורוב האנשים נוטים לזה גם בגלל הלוגיסטיקה הפשוטה יותר. המצנח הוא כלי איטי יותר ולכן בנחיתה או המראה רע עדיין יש למרחף סיכוי יותר טוב לא להגיע לבי"ח. בארצות רבות בזמן לימוד הגלישה והשנים הראשונות כגולש הנחיתה היא עם גלגלים, בארץ אין שדות נחיתה מתאימים לכך ולכן כול פיספוף יגרום לפגיע בקרקע במהירות יחסית גבוהה
המצנח הוא כנף רכה ולכן כשנוצר קיפול הוא בד"כ נפתח והמצנח לא מתפרק כמו שרמז פה חגי, כמו כן זאת ממש לא הסיבה העיקרית למוות במצנחים הסיבה העיקרית היא טעות טייס!!! המצנח הוא כלי בטוח יותר מהגלשן מסיבה נוספת והיא שהטכנולוגיה כיום היא שרוב נצחי המתחילים "בשעת צרה" יחזרו לטוס ישרה ואופקית תוך זמן קצר מאוד בד"כ עוד לפני שהמרחף המתחיל יגיב. בנוסף הבטיחות היא כל כך מתקדמת שבמידה והמרחף לא בטוח עדיף שרק ישחרר את הברקסים והחופה תתאושש לבד. אני אישית מעדיף לראות כנף מתקפלת בהמראה מאשר כנף נופלת בהמראה (זה מה שקורה בגלשן בגלל הכנף הקשיחה). חגי לפני שאתה קופץ ושואל מאיפה הידע אנחנו מרחפים פה כול יום עם גלשנים(אין פה ח"א אוויר שסוגר את השמיים, תשאל את ציידר הוא היה פה לפני שנתיים או 3). שי לנואל

לא מסכים איתך

היו לי מספר טיסות במצנח רחיפה (לאומת מאות בגלשן) זה היה מאוד מפחיד. החופה רצה קדימה אחורה ולצדדים, לא חשתי בטוח בתור מטוטלת. לדעתי חגי היה מאוד עדין בתגובתו הפעם. א, מספיק לראות ליגה או סתם קבוצה של צנחנים ממריאה: כל המראה נראית כמו נס ובד"כ מלוות בגרירות של הטייס לאורך ורוחב העמדה ולרוב גם נפילה של המצנח הצידה,(מעטים עושים זאת יפה וחלק). ב,אישית אני מכיר רשימה מרשימה של פציעות קשות של מצנחים (בדרך כלל עמוד שידרה). ג,לא צינת את העובדה שאנו מחפשים לטוס בטרמיקות ,ושטיסות בטרמיקות שהן מעבר באויר מחותחת שמקפל למצנח את הכנף בהרבה מהמיקרים ואם לא הצלחת לצאת מזה אתה צולל לקרקע. במו עיניי ראיתי כזה צונח אל מותו בטורכיה (חברו פתח חרום וניצל 5 דקות לפני המקרה ). ומדובר בטיסים הטובים ביותר. יתכן ויום אחד אאלץ לעבור לטיסה במצנחים בגלל מגבלה פיסית שלי ואומר לך את האמת :אני פוחד.

shaison

New member
אתה לא חייב שנינו ישראלים ../images/Emo13.gif

אהלן נמרוד קודם כול טורקיה זאת לא דוגמא לכלום זה אחד המקומות שממחזק את טענתו של חגי שקל מידי ללמוד את הספורט הזה. שם חבר מלמד חבר ורוב האנשים שנופלים מהשמיים זה כי הם מנסים ללמוד אקרובטיקה עם מצנחים בשאיפה שיש מסיפק גובה לפתוח רזרבי וליפול לים במידה וזה לא יעבוד (מותר לציין שאין להם את המימנות והניסיון הדרושים) תמצא בטורקיה טייסי טאנדם עם ניסיון של פחות מ100 טיסות על מצנח יחיד ויגידו לך שהוא טייס מעולה עם הרבה ניסיון. לסטטסיסטיקה אי אפשר להשוות 10 גולשים מיומנים בודדים בארץ למאות מרחפים! או עשרות אלפי מרחפים בעולם לעומת מאות גולשים זה בדיחה עצובה. ברוב הרחיפות והטרמיקות מצנח לא מתקפל!!! חופה שהתקפלה והיא ברמת מתחילים תפתח ללא התערבות טייס לאחר שניות בודדות (ב"דכ פחות משנייה) עם פניה של פחות מ90 מעלות. ולכן זה לא מסתים בצלילה לקרקע. אני לא יודע איפה ןעם מי למדת לרחף אבל אני מסכים שלמי שבא מגלישה זה מוזר ולא טבעי, כשפתחתי פה את העסק עשיתי 2 טיסות זוגיות על גלשן (בתור נוסע כמובן) אחת מהם באוויר שקט לגמרי לא הסתדר לי בכלל וגם לא הרגיש טיבעי אבל הייתי שמח ללמוד לגלוש אם היה לי את הזמן. אני מסכים איתך שרמת ההנפות של מרחפים בארץ היא מהנמוכות שאני מכיר מכיוון שרובם לא מקפידים להתאמן או לשפר את ההנפות אחרי הקורס הם חושבים שזזה ביזבוז של יום טיסה "ויהייה בסדר". בביקורי האחרון בארץ (פעמיים בתבור עם גלשנים) וכולל סרטי הווידאו שלכם באתר זה יותר מחצי מהממראות של הגולשים בארץ גם נראות מפחידות ורחוקות מדבר בטוח. הערה לחגי (במידה ויורשה לי) מהירות אף פעם לא הרגה אף אחד זה העצירה הפתאומית! ולכן לכתוב שרק ההמראה והנחיתה בגלשן מסוכנות יותר זה לא משהו שהייתי מצפה ממך כי רק פגיע בקרקע או בעץ יכולה לגרום לך לנזק לא נפילה דרך האוויר. חשוב לציין שמצנחים מגרדים קרוב מאוד להר בצורה הרבה יותר מסוכנת מגלשנים אבל שוב זה קשור לטייס לא למצנח. מספר ההרוגים מגלישה אווירית בעולם הוא גבוהה ביחס למספר העוסקים בספורט, מעקב קצר אחר האוז ריפורט בשנה האחרונה מדבר על הרוג כל כמה שבועות רובם טייסים מנוסים! בקיצור יש מצב יקר שכמותך ספורט הרחיפה הוא ספורט שיש בו סיכון וזה אחד הדברים שגורמים למרחף\גולש להנאות אפילו יותר. שי לנואל

רק תיקון קטן

בטורכיה לא מדובר על הולו דניז אלה ליד פמוקלה ,טיסים תחרותיים מאחת המדינות באירופה באולימפיאדה האוירית אחיך גם היה שם הוא בטח זוכר זה היה נורא.( היו דסטים חזקים בעמדה והאויר בעט) בכל אופן סביר להניח שנישאר כל אחד בדעתו הוא. לא נורא.

תיקון לתיקון קטן ../images/Emo4.gif

אהלן נמרוד, שי וחגי. לא ברור לי למה במקום לספר דברים טובים על שני סוגי הספורט אתם עוסקים במו"מ מי יותר קטליני. אל תשכחו שהפורום הנ"ל הוא חלון הראווה שלכם באינטרנט. נמרוד: להר קוראים "הונז" והוא נמצא 40 דקות מפמוקלה מעל עיר שנקראת "דניזלי". הטייסים הקוראטים תפרו את המצנחים בבית בתכנון עצמי והתוצאות בהתאם. לגבי שאר הדברים - לכל ספורט יתרונות וחסרונות וברור לי שלשבת בריתמת מצנח 7 מטר מתחת לחופה אחרי שגולשים (מטר מתחת לכנף) בגלשן אויר זה נראה מוזר ומתנדנד. סחתיין על הקרוס לבית ינאי. חגי - אתה בטח תמשיך לכתוב ולענות לעצמך אז תגובתי לא משנה כלום
איתי

הי איתי

הפעם אני מסכים זה באמת לא נשמע טוב. תודה עבור ריענון כל הפרטים, לא ידעתי שהם תפרו אותם בבית אתה בטוח בזה? ותודה על הפירגון. איפה אתה?

לצערי עובד וגם מדריך גרירה במהלך..

החג (כולל מחר ומחרתיים). אגב חגי מכפר ויתקין הוא בן 64 והוא טס כל הקיץ עם הסנטנה שלו ברכס בבית ינאי. הוא רוצה לטוס בהרים אך טוען שעקב בעיות כושר, גיל ופחד הוא נשאר קרוב לבית. כן !!! הם תפרו בבית (לצערי צפינו במתרחש מהאויר והמאבטח שהוצמד לנו מטעם ממשלת ישראל הגיע ראשון לעזור לאיש אך כבר לא היה למי). חג שמח איתי

Hawk17

New member
סתם תחושה של צופה מהצד...

אני חושב שבכל הקשור לויכוחים האלה של מצנחים VS גלשנים, זה פשוט סתם בזבוז אנרגיות מיותר שבסופו של דבר תמיד מוביל לדו שיח בין חרשים.. וזו מהסיבה הפשוטה שתמיד היו ויהיו כאלה שפשוט אין סיכוי שיהיה להם אמון בכנף שאינה קשיחה ומוצקה ותמודה אליהם אליהם... ולעומתם יהיו את אלה שאין להם אמון באמצעי כבד, מסורבל, ושלוקח אותם קצת מהר מידיי..

MrBlack1

New member
../images/Emo5.gif

והנה אני יושב לי פה וחושב אולי הגיע הזמן לעזוב את האופנוע ואת הסכנות ולנסות גלישה אוירית בתור תחליף, ואולי לא

חגי

New member
כל מה שטענת לא מסתדר עם המציאות

ברור שמצנח הרבה יותר קל להרכבה פרוק ללימוד ולטיסה. זה כל העניין - הרבה יותר קל ופשוט ועל זה בכלל אין ויכוח. אבל אתה מנסה להסביר למה גלשן מסוכן יותר כאשר הסטטיסטיקה מראה בברור שמצנחים נפצעים פי 10 יותר (ולצערי גם נהרגים באותו יחס). להגיד שסיבת התאונה / מוות היא טעות טייס זה נחמד מאד אבל טעות הטייס גרמה לכך שהכנף התקפלה או שלא נעשו הדברים הנכונים כדי לצאת ממצב הקיפול קשיחות הגלשן הופכת אותו לכלי בטוח לאין שיעור באוויר ולכן כפי שאמרתי למעט שלב בההמראה והנחיתה - גלשנים בטוחים יותר לטיסה. אגב חבל שלא חשפת את הנתון החשוב ביותר - כמה מרחפים נפצעו קשה ונהרגו ב- 10 השנים האחרונות.

ייש מצב

New member
אני שאלתי כי

חיפשתי בגוגל בנושא גלישה משהוא ואופם אני מקבל הרבה תאונות עים מצנחי רחיפה .וגם עים טייסים מנוסים מאוד.

למעלה