סטוץ ש"הסתבך"...

סטוץ ש"הסתבך"...

קצת ארוך, אבל... שיהיה.
בן 32, גר בצפון, רווק ולקראת סיום תואר שני. מעולם לא הייתי במערכות יחסים רציניות (מבחירה).

לפני כשנתיים היה לי סטוץ מדהים, ש"הסתבך" והפך לאהבה גדולה, שלא היתה יכולה להיות ממומשת לכדי קשר זוגי מלא, מצידי. הרבה כאב לב, לשני הצדדים, ובסופו של דבר, לפני כחצי שנה כשהיא ראתה שהיא לא יכולה להישאר איתי בקשר חלקי, ביקשה לנתק כל קשר - שיחות, סמסים, מיילים...
נשארנו "חברים" בפייסבוק, ולא יותר (בלי שום קשר אישי של הודעות וכיוב')
לפני שנפרדנו סופית, היא ביקשה - ואני הבטחתי- שאם יהיה שינוי בדעתי- לטוב (ז"א שאני מוכן לנסות קשר זוגי מלא) או לרע (ז"א- לא מוכן להיכנס לשום קשר)- אני אעדכן אותה.

לפני כחודש גמלה בליבי החלטה (שלא משנות הסיבות לה כרגע) שבעתיד הנראה לעין (נגיד, בשנים הקרובות) אני לא אכנס לקשר זוגי, איתה, או עם אף אחת אחרת.

כאמור- אני רואה אותה בפייסבוק. נראה שהיא עוברת תקופה יפה. פורחת, מבלה- אפילו תמונות עם גברים יש שם (אאוץ').

והשאלה-
מצד אחד- יש את ההבטחה אליה.
מצד שני- נראה שהיא התגברה על העניין, וליצור איתה קשר כדי להגיד לה שלא- נראה לי לא במקום.

איך נוהגים?

נומלה

New member
הבטחות צריך לקיים

באופן כללי ובפרט לאנשים שאיכפת לך מהם.

אכפת לי ממנה מאוד

ואני באמת ובתמים רוצה שיהיה לה אך ורק טוב.
אבל הבנתי את עמדתך,
תודה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ברור שזה לא במקום

ליצור איתה קשר עכשיו זה עניין אגואיסטי, שיכולה להיות לו רק סיבה אחת מצידך: שאולי תקבל עוד סטוץ איתה, ואולי אף מצב של יזיזות.

לאור העובדה שהייתה שם התאהבות מצידה, ולך אין מה להציע, זה נראה לי לא הוגן מצידך big time.

פיספסת בענק

מאיפה בדיוק הסקת שהמניע שלי ליצור איתה קשר הוא עוד סטוץ?
אולי דווקא שמתי עין על הירושה שהיא בדיוק קיבלה?
נו באמת

אין פה שום עניין אגואיסטי שלי ואני מנסה לשים את עצמי בצד פה, ולהבין מה הדבר הנכון לעשות- לקיים את ההבטחה או לתת לה להמשיך בחייה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
נגיד שאני הבטחתי לך לא להפריע לך בלילה

אז בשלוש בלילה אני ארים לך טלפון, ואגיד לך: "הבטחתי לא להפריע לך, ואני אכן מתכוון לקיים את הבטחתי".

וואלה יופי... חמוד אתה.

ראשית

אני באמת חמוד, תודה.
שנית-
הדוגמא שלך מופרכת בכוונה, אבל אם נכוונן אותה טיפה למציאות-
אם במשך תקופה ארוכה אני "מפריע לך לישון", ואחרי התקופה אתה מבקש ממני להפסיק, אבל להודיע לך אם אני מתכוון להמשיך "להפריע לך לישון", או שאני לא מתכוון "להפריע לך לישון" אף פעם- האם להתקשר ב-3 בלילה, או לתת לך לחיות במחשבה שכל רגע מגיעה השיחה (בהנחה שיש בה עוד רגש כזה)?

מריוס זכריה

Member
מנהל
חטפתי כאב ראש קל...

אח שלי - אתה לא צריך אישור של אף אחד להתקשר אליה.
אתה כל כך משוכנע ורוצה - לך על זה.
עכשיו תן לישון בשקט

מפליא אותי

איך מישהו שנמצא בפורום הזה כל כך הרבה זמן
וגם מתהדר בתואר מטפל
יכול כל כך לטעות, פעם אחרי פעם- וגם כשמסבירים לו שהוא טועה- הוא מתעקש שהוא לא, ודווקא הוא זה שצודק.

לידיעתך
דווקא נטיית הלב שלי היתה לא להתקשר אליה. רק ההבטחה המזורגגת הזו מפריעה לי.
אבל אתה כבר החלטת שזה ההיפך, שאני מחפש זיון ותו לא ושאני אגואיסט משוכנע ובלה בלה בלה- אז יאללה. לילה טוב לך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
שוב אתה מצלצל?

תשמע, אל תתפלא כל כך.
כולם פה אמרו לך לא להתקשר אליה כי אין בזה שום טעם, ולא משנה מה הבטחת לה בסערת הפרידה.

אבל אתה מתעקש להתווכח עם כולם. מה אתה רוצה? אישור? שלחתי לך כבר בפאקס.

כנראה שאף אחד פה לא עומד בסטנדרט הגבוה שלך. או לחילופין, שאתה חתיכת מתייפיף מזוייף, מהסוג שהפורום הזה עולה עליו בשניה. (כן, "אחד שמציג את עצמו כמטפל" כתב את זה. אוי אוי אוי.)

מריוס זכריה

Member
מנהל
ובדיחה נחמדה בנושא "אבל הבטחתי"

האריה והלביאה יוצאים לחופשה שנתית ומשאירים את הגורים בבית.
ראה השפן שכך, הלך לבית של האריה, שבר הכל, הרביץ לגורים, צעק עליהם ואמר להם: "אני אזיין את האמ-אמא שלכם!"

חזרו האריה והלביאה מהחופש וחשכו עיניהם. חיפשו את השפן וחיפשו וחיפשו, אבל לא מצאו.

כעבור שנה שוב יצאו לחופש. בדרך לשדה התעופה, הלביאה אומרת: אנ לא שקטה! אני הולכת לראות מה עם הילדים.

אחרי שעה היא לא חוזרת, אחרי שעתיים, לא עונה לטלפון. אחרי שלךוש שעות האריה הולך הביתה לראות מה קורה.

ומה קורה? השפן מזיין את הלביאה.

האריה שואג ומתכונן לקרוע את השפן לגזרים.

והשפן בנימה נעלבת מנשהו אומר: "אה אה אה! אבל הבטחתי לילדים!"

כנראה

שזה שאתה מנהל פורום לא מחסן אותך מלהיות קשקשן צדקן.
ראשית, מי שהביע את דעתו בצורה חד משמעית בלי לייחס לי מניעים זרים נסתרים (ושגויים) קיבל את תודתי על דעתו (ולא כולם היו בדעתך, אגב)

ההתכתשות המילולית איתך לא מביאה לשום תוצאות, כי גם כשמסבירים לך שוב ושוב שכל מילה שאתה מוציא מפיך שגויה- אתה מתעקש שאתה צודק.
אז בסדר.
אני מחפש עוד זיון, מתייפייף, מזוייף, והשמש שוקעת במזרח- כי ככה מריוס אמר.

"אם תכתוש את האויל במכתש בתוך הריפות בעלי לא תסור מעליו אולתו"

לא הבנתי את עניין ה"לעדכן אם יש שינוי לרעה"

אם הפסקתם לתקשר והיא כבר המשיכה הלאה אז השינוי לרעה כבר קרה, על מה בדיוק לעדכן?
האמת? אתה ממש מרגיז אותי... אין לך באמת במה לעדכן אותה, בטח לא משהו שאמור לשמח אותה או לשנות אצלה משהו, אז מה? כל מה שאתה רוצה זה להזכיר לה את קיומך, כי אם לך חרא, אז למה שלה יהיה טוב? יאללא יאללא לך תחפש לך תעסוקה קצת יותר מוצלחת מאשר לנבור בחיים של הבחורה הזאת.

אם את מתרגזת

זה עניין שלך לגמרי.
אין לי שום רצון לגרום לה רע- נהפוך הוא.
אם היה לי כזה לא היתה התלבטות, נכון? הייתי פשוט יוצר איתה קשר וזהו.
עצם העובדה שאני מתלבט- שומט את הקרקע מתחת לטיעון שלך.

ויש לי במה לעדכן אותה- וזה בדיוק מה שהיא ביקשה ואני הבטחתי- לעדכן.

אייבורי

New member
פפפפפפפפפפפפפפ

רק שתדע, אתה באמת דפוק.

אבל אחרי שחירבנת את הקשר הנהדר שהיה לך
כדאי שתעזוב אותה במנוחה, לגמרי טוב לה ואין צורך להעיר את המתים.

אני בכלל לא האישיו פה

אבל הבנתי את המסר. תודה.
(פחות תודה על הדרך בה הוא הועבר- אבל לא אני צריך לחיות איתך, אז לא בעיה שלי)

פריזמהX

New member
שאלה הזויה קצת הייתי אומרת

נראה לי שאתה קצת אוכל את הלב שפספסת אותה ואולי מישהו אחר זכה בה או יזכה בה בעתיד אחרת אני לא מבינה איזה סיבה יש לך ליצור איתה קשר אחרי תקופה ולומר לה: "אז זהו החלטתי סופית שאני לא רוצה זוגיות איתך".
כשברור לך לגמרי שהיא התגברה עליך וכנראה גם לא חושבת עליך כמו שאתה חושב עליה.אתה קולט כמה פאתטי זה נשמע?
עברו שנתיים בנאדם,פשוט תעזוב את הבחורה בשקט, זה שיש לך תסביכים ואתה לא רוצה להית בקשר רציני עם אף אחת לא אומר שאתה צריך להפיל אותם עליה.

את צודקת וטועה

ראשית, נפרדנו לפני חצי שנה, לא שנתיים.
שנית, אני בכלל לא האישיו פה. אני פשוט מתלבט בין ההבטחה שנתתי לה לעדכן אותה (הבטחה שכללה בפירוש אופציה כזו, כמו ההחלטה שקיבלתי)- או להסתמך על המעט שאני רואה בפייסבוק שלה ולהחליט עבורה שלטובתה עדיף שלא אעורר פצעים ישנים.

חושב כמו מריוס

לא רואה טעם בלפנות אליה אחרי חצי שנה שאתם לא בקשר כדי לומר לה שהחלטת שאתה לא רוצה להיכנס לזוגיות ארוכה.

מילא ההחלטה שלך היתה שאתה רוצה לנסות קשר איתה...

בקיצור אל תיצור איתה קשר ואם בעתיד היא תשאל למה לא פנית אליה אז תפנה אותה לפוסט הזה ותגיד שהמומחים המליצו לך להפר את ההבטחה לטובת כל הצדדים

שילה1

New member
פספסת,בגדול.נשאר לך רק-

לשתוק,להמשיך את חייך ולכבד את העובדה שאתה בשבילה-הסטוריה.

למעלה