סטודנט נשוי ומיואש

samueln1

New member
סטודנט נשוי ומיואש

שלום לכולם, אני חדש לחלוטין בעולם הקשב והריכוז או ליתר דיוק בתחום ההפרעות שבו, אז אשמח אם תעזרו לי מעט. שמי שמואל, ואובחנתי לפני חצי שנה כבעל הפרעת קשב וריכוז לאחר שבשנתיים אשר קדמו לאבחון הבחנתי במהלך לימודי האקדמיים שבמקצועות מסויימים על אף השקעתי איני מצליח. דבר מייאש לכל הדעות. עצם האבחון שלי שעל פניו נראה רציני ואמיתי, הסביר לי וגם לסובבים אותי מספר מאפיינים אשר ליוו אותי כל ימי חיי. אני עדיין מסתובב ומנסה לגלות עצמי דברים חדשים שמהל ניתן ללמוד וזו תחושה מוזרה ונעימה כאחד, כיף לגלות שההיצירתיות מקורה באותו גורם לאימפולסיביות ולחוסר הריכוז שבך, זו ללא ספק תחושה מעניינת מטפלים מסויימים עמם דיברתי או נפגשתי טענו שעליי להתמקד בלימוד אסטרטגיות למידה ובשיפור יכולות הריכוז. עד כה הצלחתי לבד ובאמצעות ספר על ניהול להשתלט על הזמן האבוד ועל חוסר היכולת שלי לנהל אותו אך אני זקוק לעצות ו/או ספרים שיוכלו לקדם אותי בשאר התחומים תודה מראש על העצות שמואל

תשובה לשתי השאלות

לשמואל שלום, ראשית טוב שאובחנתה ואתה מעלה למודעות את המגבלות האובייקטיביות של ADHD. האיבחון עשה שתי דברים מקבילים: אחד , הוא אומר לך יש בעיה אובייקטיבית שבגללה התקשת עד היום. מאידך, כעט הוא מאלץ אותך לעבוד עם ההתאמות והצליח. זה חייבת להיות עסקת חבילה. קשה להמליץ על אסטרטגיות, הואיל והן שונות מאדם לאדם, ואני אומר לך זארת מניסיון של 4 שנים במרכז מרכז טכנולוגי לתמיכה לסוטנדים לקויי למידה. תוכל להשיג מיידע בעמותת לשם- אשר עוסקת בסטונטים לקויי למידה. לגבי השאלה הראשונה, כלקוי קשב בעצמי, אני לא יודע עד היום איך אשתי סובלת אותי ... חה חה חה . אבל מתרגלים להכל. לכולני יש צדדים טובים יותר וטובים פחות. אתם תלמדו גם לנצל את התכונות של ADHD למטרות חיוביות. בהצלחה בכל אשר תבחר גיל.

samueln1

New member
תודה על העצה...שאלה נוספת

פניתי ללשם והם מסרבים לטפל בי משום שכבר סיימתי את התואר האקדי שלי ונמצא בעיצומם של לימודים לדיפלומת הנדסאי כך שאין בדיוק עם מי לדבר. מטפלים למיניהם, ודיברתי עם המון....., מדברים איתי על עשרה או חמישה עשר מפגשים לפחות כאשר כל מפגע עולה לפחות 300 ש"ח, איני יכול לעמוד בכך ובנוסף איני מאמין שבמקרה שלי אימון אישי יועיל יותר מתרגול מיומנויות למידה, זכרון וריכוז באמצעותץ ספרים וכמובן....משמעת עצמית. אשמח לשמוע המלצות לספרים טובים ומקצועיים, גם באנגלית.... ושוב תודה מראש

תבדוק שוב, נסה להפיגש הם גיא מלשם

לשמואל, נראה מוזר ותמוהה הסכומים והשירות שאתה צריך לקבל ממרכז התמיכה לסטודנטים לקוי למידה. אתה סטודנט עד היום שהגשת פרויקט. גם בתקופה זו אתה סטודנט (אתה גם ביטוח לאומי משלם ככה .... ). תנסה לקבוע עם גיא פירנלשטיין מנכ"ל לשם, איש נחמד מאוד שיעזור לך. אם אתה משלם שכר לימוד אתה סטודנט וזכאי לכל שירותי מרכז התמיכה במכללה. ואל תשלם שלושת אלפים שקל על מפגשים שלא יודע מה יתנו לך. מיומנויות למידה בגיל הזה מאוד אינדיבידואליות. יש ספרות טובה בנושא, נסה להיות יותר ספציפי מה אתה מחפש כללי (overview), טיפול, מבוגרים, שיטות ללימוד מיומנויות .... נסה למקד מה אתה מחפש גיל

05 מיכל

New member
ברוך הבא שמואל!

האם הוצע לך טיפול תרופתי? זהו האמצעי הכי בסיסי, שיש לו השפעה מכרעת גם על הצלחתם של אמצעים אחרים כגון אסטרטגיות למיניהן, ולפעמים בעזרתו פשוט לא זקוקים להן. נוסף לכך, אני מזמינה אותך גם לפורום "תמיכה למבוגרים ADHD", שבו יש אנשים רבים בגילך ואף יותר. (אני למשל בת 46, אבל אני זקנת הפורום...) שיהיה בהצלחה!

מסכים עם פרח בר..

למילה יש המון כוח ומשמעות וזו אנגיה אדירה. שאת מדברת על הגוף שלך תאי הגוף שלך מקשיבים ומגיבים. יש לי חבר עם ספר מדהים שמראה התגבשות צורות במים כאשר אומרים דברי גנאי וכאשר אומרים דברי ברכה. זה מדהים!!. אני יודע שהתלוצצת, אבל קחי זאת כחומר למחשבה גיל

esty104

New member
אסטרטגיות למידה :קורס טוב ברום-

פילת http://www.lemida.org.il

למעלה