סטודנט לעתיד

kobi2579

New member
סטודנט לעתיד

מתכוון ללמוד מדעי המחשב. מה אתם אומרים? והאם זה משנה כ"כ אם אתה בוגר מכללה אקדמית או אוניברסיטה?

® רן

New member
שיהיה בהצלחה

תקרא קצת אחורה בפורום דיונים קודמים בנושא. לדעתי ולפי נסיוני, אם אין לך נסיון קודם רלוונטי (מהצבא או ממקום אחר), זה מאוד משנה אם אתה בוגר מכללה או אוניברסיטה, מבחינת האפשרות למצוא עבודה אחר כך. מאוד משנה.

הרשה לי לחלוק עלייך

אני בוגר מכללה (אחת מהנחשבות) ומצאתי בקלות עבודה בQA בזמן הלימודים ובפיתוח לאחר הלימודים (בתנאים מעולים ובעבודה עם הטכנולוגיות החדשות והמתקדמות ביותר). גם כל חברי מהלימודים שאני בקשר איתם מצאו עבודה בקלות. צריך כמובן לדעת לא להרשם לשלוחת ביר זית אלא למכללה/אוניברסיטה רצינית.

® רן

New member
יש יוצאים מן הכלל לכל דבר

אדם מוכשר יצליח בסופו של דבר לא משנה איפה הוא למד. עדיין, תואר אוניבסיטאי פותח הרבה דלתות, יותר מאשר תואר ממכללה. כששוק העבודה טוב כולם מוצאים עבודה בקלות. כשהשוק רע, מעסיקים יזמנו לראיון קודם כל את בעלי התארים היותר "נחשבים" ומתוכם את בעלי הציונים הגבוהים.

בהחלט.

אבל אני לא חושב שיוצאי הדופן הם בוגרי המכללות שמוצאים עבודה. לשתי העבודות אליהן התקבלתי (QA ופיתוח) התקבלתי אחרי לא מעט בוגרי אונ' ת"א ושות' שנכשלו במבחנים/מיונים). שהתקבלתי לעבוד בQA השוק היה בשיא השפל. וכפי שציינתי - כנראה שגם כל חברי מהמכללה הם "יוצאי דופן" שכן כולם מצאו עבודה במהירות. העניין הוא שלאט לאט השוק מבין שיש מכללות ברמה לא פחות טובה מהאוניברסיטאות ובחלקן אף מסלולים יותר פרקטיים. ראיתי כבר קוד זוועתי של בוגרי טכניון וראיתי קוד מעולה של בוגרי מכללה. ראוי לציין שתי נקודות מרכזיות לדעתי: 1. בוגרי מכללה הם בד"כ מי שלא התקבלו לאוניברסיטה. רוב החברה איתם למדתי פשוט לא השקיעו בתיכון ולא השיגו ממוצע גבוה (כמוני למשל). למדו איתי בתיכון גם כל מיני בנות שקיבלו ממוצע משוקלל (עם בונוסים) של קרוב ל11 ועדיין לא היה להן שום סיכוי להצליח לשרוד תואר במדעי המחשב. העניין הוא שהלימודים בתיכון אינם משקפים בהכרח יכולות וכנ"ל הפסיכומטרי. 2. שמדברים על מכללות צריך להבדיל בין כל מיני מכללות קיקיוניות (שלוחות לטביה ושות') לבין מכללות רציניות. ממש כשם שיש הבדל בין בוגרי האוניברסיטאות השונות בישראל (ומפאת כבודן לא אציין את הגרועה והגרועה במיוחד).

לא מסכים

מי שלא משקיע בתיכון בד"כ גם לא ישקיע בהמשך, ולא מחוסר רצון, אלא פשוט מתוך הרגל מסויים שנקנה לאורך הדרך, תהליך הלמידה הוא משהו שלא פתאום נוצר, אלא משהו שמתפתח, והלימודים בתיכון כן משקפים יכולות, גם הפסיכומטרי, כמובן, כמו שאמרו לפניי, תמיד נמצא את היוצא מן הכלל משני הכיוונים, אבל באופן כללי אין ספק שבוגרי האונ' ובראשן הטכניון עדיפות על פני מכללות,כולם יודעים זאת, גם המעסיקים, מספיק לראות את מודעות הדרושים שהם מפרסמים, אגב, גם הרמה שונה לחלוטין בין המקומות, ואני מדבר מתוך ניסיון, אני בוגר אונ' שלימד תלמידי מכללה (אריאל), וראיתי במו עיניי את השוני גם בכמות החומר וגם ברמה, ובנוסף, זכור לי מלימודיי שפתרתי לעיתים מבחנים של הטכניון והקושי שלהם היה מעל לרמה שלימדו אותנו באונ', ולכן, לדעתי במקום הראשון נמצא הטכניון, אחריו האונ' ואח"כ המכללות.

לא מסכים איתך לגבי התיכון

בתיכון הייתי תלמיד מחורבן. הלימודים לא ענינו אותי, וניתן להגיד, שזכיתי לחינוך ים תיכוני. בעיני המשפחה שלי זה נס לא קטן, שסימתי את הלימודים לאחר 12 שנים ולא לאחר 10 שנים (היה מאד קרוב למציאות). יותר מאוחר, התחלתי להתעסק במחשבים וללמוד את הנושא. עד היום אני משקיע הרבה זמן, מאמצים וכסף כדי להמשיך וללמוד את הנושאים המקצועיים, שמענינים אותי. אין לזה שום קשר לחוסר היכולת שלי ללמוד בצורה מסודרת בתיכון.

אני לא חושב, שזה קשור ליוצאי דופן

חלק גדול מלתמידי התיכון, הולכים, כי הם חייבים. לא בגלל, שהם רוצים, ולא בגלל שהם מבינים, שיש לזה חשיבות. כל הלימודים, לאחר התיכון לא נעשים בגלל חובה כל שהיא. באופן עקרוני שבן אדם הולך ללמוד נושא מסויים, מרצונו, לרוב הוא יצליח בלימודים. לעומת זאת אם הבן אדם הולך כי הוא חייב, לרוב התוצאות יראו כך. מעבר נראה לי, שאתה נותן משמעות גדולה מידי לצורת הלימוד של ילד בגילאים 15 - 18.

תקשיב

אני לא מדבר רק על תקופת התיכון אני מדבר על כל תקופת הלימודים מכיתה א' ועד י'ב. אבל תראה לאן התדרדרנו, ועל מה אנחנו מתווכחים, טוב, אני לפחות מובטל, מה התירוץ שלך?

kobi2579

New member
איזה מכללה אפשר לשאול?

ומה אתה חושב על המכללה האקדמית בנתניה שיש האומרים שתהפוך גם לאוניברסיטת השרון בעתיד?

תשובות:

1. למדתי במכללה האקדמית ת"א-יפו. 2. אני לא מכיר את המכללה האקדמית בנתניה כך שלא אוכל לחוות דעה. מצטער.

666HellSpawn666

New member
מכללות

מה דעתכם על מרכז אקדמי טכנולוגי בחולון? מגמת הנדסת חשמל אלקטרוניקה?

למעלה