סטודנטית במצוקה!!!

avi1590

New member
סטודנטית במצוקה!!!

שלום לכולם!! אני חייבת את עזרתכם.. נשאר לי עוד שבוע להגשת תוצאות שאלון לעבודת מחקר שאני עושה וחסרים לי אנשים, אבל אנשים ספציפיים. אני חייבת עולי ברית המועצות לשעבר (גם אם עליתם בגיל שנה זה נחשב) שימלאו את השאלון. אז בבקשה בבקשה אם תוכלו למלא את השאלון זה יעזור לי מאוד! השאלון אנונמי וכל שימוש בו יעשה למטרות המחקר בלבד.
תודה מראש לכל העונים!!
הקישור לשאלון:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBTmdyLvICOBny1bvMjsEypt3d9U6ejhG9EtO7-m_CRiEscw/viewform

beatman

Member
עניתי, בתחתית העמוד חברה שלך "מעין127"

כבר פרסמה הודעה עם קישור לסקר.

בחשכת הלילה

Active member
מה זה "תרבויות קולקטיביסטיות ואינדיבידואליסטיות"?

איפה מצאתן הפרדה כזאת?

avi1590

New member
במאמרו של הופסטדה

הופסטדה פיתח שאלון שמייצג ערכים והעביר אותו לעובדים של IBM ב61 מדינות שונות. הוא קבע שיש ארבעה מימדים שמפרידים את ערכי התרבויות אחת מהשנייה. אחד המימדים הוא אינדיבידואליזם- קולקטיביזם, כשתרבות אינדיבדואליסטית שמה דגש יותר על הפרט כמרכז מאשר על פני שאר החברה ואילו תרבות קולקטיבסטית שמה את החברה על פני הפרט. למשל, תרבות מערבית נחשבת לתרבות אינדיבידואליסטית, כאשר ערכיה מדגישים יותר את "האני" ומה חשוב לי. ואילו התרבות המזרחית או האסייאתית יותר קולקטיבסטית וערכיה מדגישים את החשיבות של המשפחה, של החברה. מה שחשוב להבין שאין פה "הפרדה", יש נטייה. אף תרבות אינה לחלוטין קולקטיביסטית או אינדיבידואליסטית, לכל תרבות יש גם ערכים קולקטיביסטים וגם ערכים אינדיבידואליסטים, אבל לכל תרבות יש נטייה גבוה יותר לערכים מסוימים.

avi1590

New member
ברמת העיקרון

הם מייצגים יותר תרבות קולקטיביסטית, אך זה באופן יחסי לישראלים. אם משווים אותם לתרבויות אסייאתיות כמו היפנים הם יותר אינדיבדואליסטים.

בחשכת הלילה

Active member
זה בדיוק מה שחשדתי,

שהמחקר שלכן מבוסס על סטיגמה שקרית.
ליוצאי ברה"מ לשעבר יש יותר מקורות מידע על המתרחש בעולם, לעומת ה"ישראלים" החשופים רק למידע המגמתי שמפיצה התקשורת המערבית. לכן, ליוצאי ברה"מ יש לפחות "זכות בחירה חופשית", הזמן ש"הישראלים", שהם כביכול "אינדיבידואליסטים", לאמיתו של דבר "יודעים" פה אחד את מה שהתקשורת רוצה שהם יידעו, החל מאהבת ענפי ספורט אמריקאיים שמעולם לא היו מוכרים בארץ, וכלה בקבלת כל הסיפורים על פוטין הרשע המתערב בבחירות בארה"ב ועל אסד הרוצח את העם שלו מתוך שעמום ו/או אכזריות לשמה.

גם הסממנים החיצוניים של ה"קולקטיביות" של יוצאי ברה"מ לשעבר, כגון לבוש משעמם, כבר מזמן נעלמו כלא היו, ורק ה"ישראלים" קפאו על שמריהם עם סטיגמות מיושנות כאלו.

avi1590

New member
לא ממש הבנתי

מה אתה מנסה להגיד פה.. אבל זה נראה שלא הגעת להבנה נכונה של המושגים קולקטיביזם ואינדיבדואליזם, שאין לה שום קשר לתרבות ספורט, תקשורת או לבוש.
אינדבידואליזם זה אומר ערכים שמתמקדים באני, באגו שלי, ואילו קולקטיביזם זה אומר יותר התמקדות במשפחה, ובחברה. אף אחד לא אמר מה יותר טוב או מה יותר רע. זה פשוט שני דברים שונים. תפקידם של מחקרים כאלה, הוא לא לציין מה טוב או מה רע בתרבויות אלא להשוות בניהם על מנת שיהיה ניתן להציע פיתרון יותר טוב לקונפליקטים בין תרבויות שלא מעט פעמים נובעים מתקשורת שונה והבנה שונה של דברים.
מעבר לכך, דעתי האישית, שאין לה שום קשר למחקר שאני מבצעת, שערכים קולקטיבסטים הם יותר טובים כי הם מייצגים יותר אכפתיות מהחברה, יותר רצון לשמור על הרמוניה.
ולסיכום, חשוב לזכור שזו עבודת סמינר בסיום תואר ראשון, אף אחד לא קורא חוץ ממספר מועט של אנשים.

בחשכת הלילה

Active member
זה בדיוק העניין,

ש"ערכים שמתמקדים באני, באגו שלי" הם אחיזת עיניים, פטה מורגנה. וזה עוד איך קשור בספורט ובמיליוטן דברים אפנתיים אחרים.
פתאום האינדיווידואליסט הישראלי הפך לאוהד מושבע של ברצלונה או לייקרס.
אבל, ראה זה פלא, האינדיווידואליסט הזה אינו בודד! כל האינדיווידואליסטים הישראליים הפכו לאוהדי ברצלונה או לייקרס! ועדיין ממשיכים להחשיב את עצמם לאינדיווידואליסטים והספורט הוא דוגמה בלבד. יש עוד מיליון "סממנים אינדיווידואליסטיים" ה...משותפים לכל ה"אינדיווידואליסטים".

beatman

Member
זאת כמובן הכללה, ולדעתי גם שגויה

יש הרבה ישראלים שהם קולקטביסטים: למשל חלק גדול מהדתיים לאומיים, חרדים, ערבים, יוצאי עדות המזרח.
להערכתי דווקא רוב יוצאי בריה"מ לשעבר בארץ הם יותר אינדיבידואליסטים, אולי עמי מזרח אירופה הם קולקטביסטים, אך זאת טעות להשוות את יוצאי בריה"מ לשעבר אוטומטית למצב במזרח אירופה.
אני מתבסס על זה שחלק גדול מיוצאי בריה"מ הם מהגרים שחיפשו שיפור ברמת חייהם ועזבו בצד את האידיאולוגיה והקולקטיביות.
אבל יש מיעוט מסויים שאני חלק ממנו שהם בעלי זהות יהודית מוצקה והם קולקטביסטים במידה מסויימת.

avi1590

New member
מסכימה לחלוטין שזו הכללה

וזאת מכיוון שהשוואת תרבויות נעשית על כלל החברה ולא על תתי קבוצות ופרטים, לכן בכל המחקרים שנעשים על תרבויות ושבהם מקטלגים תרבויות, החוקרים מציינים כי זה חשוב להיזהר ולא להשליך מושגים אלו על האדם היחיד שכן יש אמלנטים נוספים שמשפיעים על ההתנהגות כמו הבדלים בין קבוצות בתוך החברה והבדלים בין אישיים. לכן, אם אדם חי בחברה קולקטיבסטית, אין זה אומר שהוא בהכרח קולקטיבסיט. עם זאת אם מסתכלים על תרבות יוצאי בירה"מ לשעבר, מחקרים קודמים תומכים בכך שהתרבות היא קולקטביסטית, יכול להיות שיש תת קבוצות בתוך החברה שהם יותר אינדיבידואליסטים אך במדד שבודק את כלל החברה, הם קולקטיבסטים. חשוב לי לציין, שזאת לא דעתי האישית, אלא ממצא אמפירי שנמצא במחקרים קודמים ועליו אני מבססת את השערותי. נקודה נוספת היא שזאת השערה, משמע יכול להיות שתוצאות המחקר עלולים כלל וכלל לא לתמוך בהשערתי וזה בסדר כי כל המטרה של כל מחקר אמפירי היא לבדוק כיוון מסוים אם הוא נכון או לא נכון על פי כלים מדעיים, וזה לא רלוונטי לדעה שלי או של כל אדם אחר. כשכתבתי את השערות המחקר ובחרתי את כיוונם, כלומר איזה חברה היא יותר אינדיבידואליסטית ואיזו היא יותר קולקטיבסטית, לא התבססתי על דעתי האישית, כי כך הייתי נכשלת בכתיבת העבודה הסמינריונית, אלא התבססתי על ספרות מדעית קודמת בנושא עד כה.

בחשכת הלילה

Active member
למרות שאת לא המצאת את ההכללה הנ"ל,

האם אפשר להתעניין, במה בדיוק מתבטאים הקולקטיביזם של ציבור יוצאי ברה"מ לשעבר, והאינדיווידואליזם של הישראלים האחרים?

ליתר דיוק: במה מתבטא שכלל יוצאי ברה"מ לשעבר נוטה לקולקטיביזם יותר מכלל הישראלים שאינם יוצאי ברה"מ לשעבר?
ובמה מתבטא שכלל הישראלים שאינם יוצאי ברה"מ לשעבר נוטה לאינדיווידואליזם יותר מכלל יוצאי ברה"מ לשעבר?

דוגמה אחת אני דווקא יכול להציג: אכן קיימת תופעה, אולי כיום פחות מאשר בשנות ה-90, שיוצאי ברה"מ לשעבר נתקלו בניכור מסוים מצד האחרים, ובאופן טבעי, בניגוד לרצונם, נקלעו לגטו חברתי-תרבותי של בני העדה שלהם.

אם כל הכבוד ל"מחקרים קודמים" עליהם הסתמכת, לי אישית הם נראים מגמתיים, מכוונים ליצירת סטיגמה.

beatman

Member
באילו מחקרים מדובר ?

תוכלי לשפוך קצת אור עליהם ?
ע"פ איזה קריטריונים בדיוק הם הסיקו שתרבותם של העולים הנ"ל היא קולקטביסטית ?
הם דיברו על מדינות בריה"מ לשעבר או על העולים בישראל שעלו משם ?
&nbsp

למעלה