סטודנטים ועבודה

סטודנטים ועבודה

בטח דובר כבר על הנושא הזה בפורום, אבל... תרשו לי להעלות שוב את העניין.
אז, האם אתם עובדים? אם כן, במה אתם עובדים? אתם עובדים לאורך כל השנה או רק בחופשות? (חופשה... כבר חשבתי שהמילה הזו נעלמה מהלקסיקון של הסטודנט...) איך מסתדר (או לא מסתדר) לכם השילוב של לימודים ועבודה? מה חשוב יותר- הכסף או הניסיון שאתם צוברים בתחום שלכם (אם אתם עובדים במשהו שקשור לתחום לימודיכם)? האם העבודה תורמת לכם או שהיא רק עול נוסף כי אין ברירה? בקיצור, הרגישו חופשי לשתף, לספר חוויות (ועל הדרך להחיות קצת את הפורום)...

idanshaf2

New member
הבוקר בא ולעבודה

אז קצת לפני פיזיקה אני אענה: כן..כרגע אני עובד (מזה חודש) אני עובד בקיוסקפה בחיפה כמו שאמרתי כרגע אני עובד רק חודש אבל בעיקרון אני רוצה לעבוד לאורך השנה כי אני עובד כולו פעמיים בשבוע אז זה לא נורא. לדעתי חשוב הרבה יותר הנסיון בתחום אבל מכיוון שאני רק בשנה א' אין יותר מדי אופציות לתעסוקה..אולי בשנים מתקדמות יותר. בעיקרון מבחינתי העבודה היא גם כי אני צריך כסף (כמה אפשר לקחת מההורים) וגם כי זה נותן הרגשה טובה מדי פעם לעשות דברים אחרים שהם לא לימודים, זה נותן הרגשה של עשייה. בקיצקיץ... לעבוד זה סבבה כל עוד לא קורעים את התחת
(מותר לכתוב פה תחת נכון? )

ראבוטה ראבוטה. נון סטופה..

בדיוק חזרתי מהעבודה.. התחלתי לעבוד לפני חודש בערך, בחברת הייטק, שמתעסקת בפירסום באינטרנט. לצערי לא יוצא לי להתעסק שם בעיצוב, אבל לא נורא... אני עוד אשתמש בקשרים שאני יוצרת שם..
בזמן הלימודים לא עבדתי, אבל אני מקווה שאוכל לשלב את העבודה הנוכחית בשנה ג'. העבודה היא ממש לא עול! דבר ראשון- זה כסף, ואני חייבת כסף. דבר שני- למרות שזו עבודה די משעממת, החבר'ה במשרד ממש נחמדים ואני באמת לשם בכיף ובסבבה.

Lir האחת

New member
../images/Emo20.gif

אני התחלתי לפני כחודש לעבוד במרפאה לבריאות הנפש. אני אעבוד עד הלימודים, מאחר ולא יתאפשר לי להמשיך ולשלב בין העבודה ללימודים. סביר להניח שבתקופת הלימודים אני אחזור לתת שיעורים פרטיים ואעשה בייביסיטר, שזה מה שעשיתי במהלך התואר הראשון.

YellowGirl6

New member
אהבתי את הנושא אז אני מצטרפת!

אני עובדת בעבודה אחת בחברת שילוח משעות הערב עד שעות הבוקר המוקדמות 5-4 ימים בשבוע. ובשבתות אני עובדת בתור קופאית במקום אחר. עבדתי שם לאורך כל השנה האחרונה. בשני המקומות אני לא עובדת בתחום שלי ואני עושה את זה בשביל הכסף (שכ"ד, חשבונות וכו'). זה קצת עול כי זה לפעמים מקשה עלי ללמוד (חוזרת עייפה וכבר צריכה לנסוע ללימודים). בשני המקומות יש אחלה אנשים שאני אוהבת ועוד דבר - בשניהם מתחשבים בסטודנטים לפני מבחנים / עבודות, כך שאני מצליחה לשלב בין שניהם.

ChilD SouL

New member
../images/Emo157.gif

אז, האם אתם עובדים? כרגע לקחתי לעצמי זמן להקדיש לאין ספור המבחנים שלי. אם כן, במה אתם עובדים?
אתם עובדים לאורך כל השנה או רק בחופשות? (חופשה... כבר חשבתי שהמילה הזו נעלמה מהלקסיקון של הסטודנט...) עבדתי במהלך כל השנה, ב2 עבודות. איך מסתדר (או לא מסתדר) לכם השילוב של לימודים ועבודה? לומדים להסתדר. ישנים פחות והכל מסתדר. מה חשוב יותר- הכסף או הניסיון שאתם צוברים בתחום שלכם (אם אתם עובדים במשהו שקשור לתחום לימודיכם)? גם וגם. האם העבודה תורמת לכם או שהיא רק עול נוסף כי אין ברירה תורמת כי יש כסף שנכנס כל חודש לחשבון. עול כי במקום ללכת לעבוד אפשר להשלים שעות שינה\ללמוד\לבלות. הודגש באמצעות מדגישומטיק

ממפ.

אני עובד כעת, מזה כ-5 חודשים, כמנהל פרויקטים ואיש תכן הנדסי בחברה קטנה ליצירת נהלי הרכבה וכד'. הממ אני קצת מתוסבך.. אני כרגע לומד בפתוחה, משום שהתחלתי ללמוד בצבא, כשעברתי לתפקיד עורפי, ובניתי לעצמי תוכנית קטנה ללימודים, עד לתום סמסטר קיץ שלאחר השחרור (פברואר האחרון. מחרתיים זה חצי שנה!
) ככה שאני בעצם עובד במשרה מלאה ומשתדל בערב ללמוד.. את הכסף שאני מרוויח אני חוסך על-מנת שלא אזדקק לעבוד במהלך הלימודים ה"אמיתיים" (אני עובר לאוני' העברית בשנה"ל הקרובה). השילוב לא ממש מסתדר. עם הצבא + עבודות מדי פעם זה עוד בערך הסתדר, אבל עם העבודה עכשיו + הייתי מורה, לא כ"כ הסתדר, אבל נחיה עם זה. אין מה לעשות :] מממ אני לומד מתמטיקה-פיזיקה. ככה ששום דבר לא יעזור לי.. העבודה תורמת בכל מני מובנים, אבל מבחינת הלימודים- זה כמובן מקשה מאוד. כשאני חזור הביתה הרבה פעמים פשוט כבר אין כוח.. ובסמסטר הקודם היו עוד המון מרכיבים שצרו ביחד חוסר למידה אחד גדול. אבל היי, שבוע אחרון לעבודה!

Musi© Gi®l

New member
אני עבדתי במהלך השנה מעט,

בתחום שלא קשור לתחום הלימודים שלי, לא הפריע ללימודים כלל, והיה ממש גמיש. עם שכר לשעה סביר יחסית. ועשיתי את זה בעיקר כי זה ממש ביזיוני ללמוד מערכת עם כל כך מעט שעות, לא לעשות פר"ח או משהו כזה, וגם לא לעבוד. טוב , וגם כי קצת כסף ממש לא מזיק לחשבון הבנק שלי

עונה

האם אתם עובדים? כן. אם כן, במה אתם עובדים? טלר בבנק. אתם עובדים לאורך כל השנה או רק בחופשות? לאורך כל השנה. איך מסתדר (או לא מסתדר) לכם השילוב של לימודים ועבודה? עובד רק בימים בהם אני לא לומד. מה חשוב יותר- הכסף או הניסיון שאתם צוברים בתחום שלכם (אם אתם עובדים במשהו שקשור לתחום לימודיכם)? העובדה קשורה בערך למה שאני לומד, וגם הכסף לא הכי משהו. האם העבודה תורמת לכם או שהיא רק עול נוסף כי אין ברירה? תורמת כי אז יש לי מה לעשות בימים בהם אני לא לומד. ד"א, עכשיו פיטרו אותי, אז אני מחפש משהו חדש...

למעלה