סטארט אפ, כן או לא?

haimgds

Member
סטארט אפ, כן או לא?

לפני כחודשיים וחצי נסגרה בארץ חטיבת הפיתוח בה עבדתי (כאיש אמבדד). להבדיל ממקרים דומים אחרים בעברי (באתי בבוקר והדלת הייתה סגורה, לך תרדוף אחרי המשכורות שלך...) סיום העבודה שם התנהל מצוין וקיבלתי חודשיים של התרעה מוקדמת שהסתיימו לפני כשלושה שבעות. אני בן 50+ ואיש חומרה במקור אך ב 20 שנה האחרונות אני עוסק בתוכנה. בשלושה חודשים האחרונים התראיינתי בכשבעה מקומות עבודה. בשנים מהם הגעתי לראיון שני/שלישי ואחד הציע הצעת עבודה שדחיתי (דרישות מקצועיות בשמים ומשכורת מגוחכת...)
קיבלתי בשבוע האחרון הצעת עבודה מחברת סטארט אפ זעירה (כאיש Embedded/Middleware), דיברתי עם מספר חברים לעבודה, שמעתי דעות לכאן ולכאן, ואני מאוד מתלבט.

למה כן:
כניסה לתחום חדש עבורי (רובוטיקה)
כנראה קידום מהיר לתפקיד ראש צוות (בהנחה כי החברה תשרוד...)
אופציות
אני האיש פיתוח היחידי מחטיבת הפיתוח שעוד לא התחיל לעבוד...

למה לא:
נסיעה של שעה לכל כיוון, בשנים האחרונות שלי מקומות העבודה היו ממוקמים 30-40 דקות ממני.
משכורת גבולית לתחום/תפקיד, וגם זה אחרי משא ומתן ממושך.
תוכנית עבודה/תיכנון כללי לחצי שנה הקרובה בלבד (גיוס נוסף), לאחר מכן לא ממש מוגדרים יעדים.
קו"ח שלי מלאים בעבודות קודמות בחברות סטארט אפ, ממוצע תקופת העבודה שם הוא כשנתיים (סגירה או צימצומים). כבר היום פרקי העבודה הקצרים האלה מרתיעים מעסיקים ואני חושש מעוד תקופת העסקה קצרה.

מה נראה לכם?

עוד שאלה אחת, סיום תקופת העבודה הרשמי שלי היה ב 5 לפברואר (לפני כשלושה שבועות), עקב השביתה בשירות התעסוקה לא יכולתי להרשם אז מלאתי איזה טופס רישום אינטרנטי וכעת אני צריך לחכות לסיום השביתה כדי לחתום. האם כדאי בכלל להגיש בקשה לדמי אבטלה? לא הייתי רוצה לגלות כי המשרה החדשה לא שורדת יותר ממספר חודשים ותוך כדי כך אני מאבד את זכותי לקבלת דמי האבטלה...

יבגניי34

New member
אתה זכאי ל-175 ימי אבטלה ב-12 החודשים מרגע התייצבותך.

לא להגיש זה להשאיר כסף על הרצפה. אל תעשה את זה.
השאר סובייקטיבי אז אין לי מה להתייחס. בהצלחה!

jellymean

New member
לך על זה

אם תקבל הצעה טובה יותר, תוכל לעזוב אותם בלי להניד עפעף

rj111

New member
רק אתה יודע את הגבולות שלך

שעה נסיעה מתישה כל יום ואופק חיים מוגבל לחברה לא נשמע כל כך אטרקטיבי.
הנסיון ברובוטיקה יהיה כנראה מוגבל לחלקים היותר סטנדרטים ללא אלגוריתמיקה.
מצד שני אם לא תקבל את ההצעה אף אחד לא מבטיח לך בוודאות משרה אחרת בקרוב.

haimgds

Member
תודה, מספר תיקונים...

מדובר על שעה לכל כיוון, שעתיים נסיעה+שעות העבודה בסטראט אפ (מניסיוני מעבודות קודמות) מאוד מתיש.
jellymean, זה מה שלא הייתי רוצה שיקרה. 6-7 העבודות הקודמות שלי הסתימו תוך פחות משנתיים. אם אני אמשיך כך אז מעסיקים יתחילו לפחד שאני מביא מזל רע...

&nbsp
האלגוריתמיקה פחות מעניינת אותי, אני איש חומרה במקור כך שאין לי המון השכלה/ידע/ניסיון בתחום הזה. ד"א, אחד מהיתרונות בסטראטאפים באופן כללי הוא שהם מקבלים גם בעלי מקצוע ללא ההתמחות הספציפית הנדרשת ומאפשרים להם להכנס אליה לבד, מה שמאפשר את הרחבת האופק המקצועי שבדרך כלל לא ניתן בחברות גדולות.
&nbsp
אני כמעט בטוח שאוכל למצוא משרה אחרת בחודשיים שלושה הבאים. מצד שני, לפני מספר שנים הייתי מובטל כשנה וזו חוויה שאני ממש, אבל ממש לא רוצה לחזור עליה.
&nbsp
שוב, זו הדילמה, ציפור אחת ביד או שתיים על העץ...

ipv6

Member
אני חושב שאתה טועה

דווקא החברות הכי גודלות בד"כ מראיינות בצורה שאמורה להסתכל על הפוטנציאל שלך ולא על הניסיון שלך (לטוב ולרע) - ראיונות שמתמקדים ביסודות מדעי המחשב ולאו דווקא בדברים שיש לך ניסיון בהם. אני מדבר על חברות גוגל\מיקרוסופט\פייסבוק וכו'.

לגבי השאלה המקורית שלך, רק אתה יכול להעריך כמה כח יש לך לחפש ומה הסיכוי שלך למצוא מקום טוב יותר.
גם בגזרת הסטארטפים יש ויש..

wolik

New member
אתה בטוח בזה?

למשל במשרת machine learning בגוגל, לא ישאלו אותך שאלות מהתחום?

ipv6

Member
מתכנתים שעובדים בצוותי ML

עוברים תהליך רגיל של גוגל (ראיון סינון, יום ראיונות מפגש עם ראשי צוותים).
בשלבים הטכניים (סינון ויום ראיונות) לא נורא יעניין אותם אם עבדת באימבדד עד עכשיו או משהו יותר high level אלא בעיקר אם הצלחת לפתור את השאלה שלהם.

ראשי הצוותים יותר מסתכלים על הרקע ויכול להיות שראש צוות של ML ספציפית ירצה משהו עם רקע בזה, אבל בסיכוי נורא נורא גבוה צוות אחר כן ירצה אותו "למרות" הרקע באימבדד אם יעבור את החלק הטכני בצורה טובה.

לא יודע איך נראה תהליך של אלגוריתמאים בגוגל..

haimgds

Member
וזו הסיבה שמתכנתים מחברות גדולות מבוקשים בסטארט-אפים

מתכנתים בחברות גדולות מקבלים את הזמן ללמוד ולהתמחות במשהו ספציפי, לחברת הסטארט אפ אין את היכולות האלה ולכן הן מעדיפות את אותו מישהו שלמד והתמחה במשהו הספציפי הנדרש... ולהציע לו תנאים יותר מפתים.
&nbsp
בתחומים בעלי אורך חיים (יחסית) גבוה (כגון אמבדד, תקשורת וכו') עדיין יועדף הניסיון על החוכמה. כשראש צוות צריך להחליט בין מישהו פיקח עם פוטנציאל גבוה שיוכל להכנס מהר לתחום החדש בשבילו לבין מישהו פחות מבריק אך מנוסה היטב בתחום הוא יבחר בשני.

bismark1

New member
אם אתה מחפש באיזור הצפון במקרה

דבר איתי בפרטי, יש משרה שאולי תעניין אותך.

yanivlevi33

New member
אני רוצה להמליץ לכם על ברנדינג עשר שעושים עיצובים לעסק חדש

הם עושים עיצוב לוגו, עיצוב באנרים, עיצוב כרטיסי ביקור, עיצוב גרפי ועוד [URL]http://branding10.com/[/URL]

למעלה