סטארט-אפ חדש

• פותח הנושא felka
  • פורסם בתאריך

felka

New member
סטארט-אפ חדש

ביליתי סופ"ש בחלקת חברים שלי תחת מים באילת. מים קרים..... אחת השיחות התמקדה בניסיון להבין מה היא המסגרת שתחליף את מסגרת המשפחה המקובלת. מכיוון ארבעתינו שונים הצלחנו לחשוב על הרבה הבטים של קשר/מסגרת שאנו חיים בה. אני רוצה לשואל אתכם/ן מה לדעתכם יהיה המסגרת המקובלת או אבולוציה של משפחה בשנים הבאות ואיך לדעתכם עניין הגירושים משקף את התיישנות של מסגרת משפחה מקובלת? כן כן היה לי זמן פנוי...... טוב חברי להתפראה!

אני יודעת שהייתי אמורה להכנס עכשיו ולצרוח

זהירות טרול, אבל השאלה חשובה לאללה, אז אני שומרת את הזכות לפעם הבאה
אני חושבת שהמודל המשפחתי הבא הוא סוג של משמורת משותפת. כל אחד חי בבית משלו ומגדלים ביחד את הילדים. האם עליה ברמת הגירושין משקפת את ההתיישנות את מסגרת המשפחה המקובלת? לא יודעת. אני חושבת שזה קשור במידת מה לשוני בין החינוך שקיבלנו בבית לבין התפתחות העולם המתקדם (אפרופו פמיניזם)

ואני חושב...

שחתונה זה רע מאוד... חתונה הורסת כל חלקה טובה ואין לי שמץ של מושג למה פעם עשיתי את זה... (סתם חוסר ידע/ניסיון). אפשר לראות זוגות כל כך יפים וחמודים יחד... איך שהם מתחתנים הכל נהרס זה חוזר על עצמו בהרבה מאוד מקרים!!! אבל חלופה טוב אני לא מכיר... מי שכל כך רוצה להביא ילדים שייקח על עצמו לגדל אותם ל ב ד... אם תבוא עזרה מבן הזוג סחטין.. ואם לא לא נורא לקחנו את זה בחשבון מראש... אבל חתונה?????????? למה לעזאזל.?

felka

New member
חתונה זה לא רע ולא טוב

חתונה זה מה שאתה ובת זוג מחליטים שתהיה. אם היא מסמלת אין דרך חזרה אז די מובן למה לא. כמו ששממית כתבה זה קשור לחינוך שקיבלנו.....

Bubble Girl 27

New member
אפילו לא חינוך

אצלי בבית מעולם לא חינכו אותי להכנס לתא משפחתי ולעשות דברים בסדר מסויים כי ככה עושים... זאת החלטה בדיוק כמו שכתבת... הרבה פעמים דווקא אנשים שראו בבית דברים מסויימים או קיבלו חינוך מסויים הולכים נגד. אצלי דווקא קיבלתי חינוך לעצמאות בכל מובן ולא למהר להתחתן, עד כדי שאימא שלי חיכתה לי עם כרטיס טיסה ביום החתונה שלי כדי שלא אעיז להתחתן... אני מאמינה גדולה בתא המשפחתי וביכולת של זה להצליח אם שני אנשים נאמנים למטרה משותפת וסוללים יחד את הדרך. אני חושבת שזה פשוט החלטה ורצון עז להיות ביחד...אולי גישה ישנה ועתיקה אבל ככה הייתי רוצה את זה אני...

Bubble Girl 27

New member
כמה מרירות ושטויות!

מה הקשר בין חתונה לבין העובדה שבני זוג עושים טעות כשהם מניחים הנחות? כמה זוגות חיו יחד 7 שנים ונפרדו? מהההה גם הם התחתנו רק שכחו? לגדל ילדים לבד ואם תבוא עזרה מבן הזוג סחטיין? אמממ אני לא יודעת מה עובר או עבר עליך אבל הדיעה הזאת כל כך ילדותית כל כך לא מציאותית! אתה עושה ילד מתוך רצון ואהבה לפתח תא משפחתי, מתוך רצון להעניק חיים ומשפחה ותא מוגן לילד שלך! מראש תבוא ותגיד אם הבן זוג יהיה מעורב סבבה אם לא אז לא?! בשביל מה לעשות ילד בשביל להגיד עשיתי? וכמו שכתבת בהרבה מאוד מקרים לא בכל המקרים! אני מבינה שיש לך כעס על עצמך על הרס הנישואים שלך אבל הכללה כזאת גורפת ולהגיד שחוסר ניסיון וידע הביאו אותך להתחתן מבלי לדעת מראש שתתגרש?! אני קצת מרחמת עליך... אנשים כמוך מעלימים את הקסם שיש באהבה, את היופי שבתא המשפחתי המוגן ובערכים של פעם... עצוב...

פ ו ז מ ק

New member
באבל, הכל נכון, אבל הערכים של פעם ..

איך נגיד, למרבה הצער, בהרבה מקרים, כבר לא ממש קיימים. הערכים של פעם אמרו שנישואין, קשר זוגי, זה משהו כמעט מקודש, משהו שנלחמים עליו. אבל היום יש גירושין רבים שאפילו אין בדל של נסיון להחזיק את הנישואין. שלא לדבר על נסיון רציני כנה ואמיתי לשקם או לראות אפילו אם יש מה לשקם. היום אנשים מתגרשים הרבה יותר בקלות מאשר "פעם" - עם הערכים שבאמת היו פעם. איכשהו אני, אישית, שייך לערכים של פעם.

שרשירית

New member
מצטערת, נישואים וגירושים אינם ערכים

כבוד הדדי, אמפטיה, אמון, עזרה לזולת הם ערכים מבחינתי. חתונה היא תבנית מקובלת וגירושים הם שבירת התבנית. ערכים יכולים או לא יכולים להתממש בתבנית ומחוצה לה.

פ ו ז מ ק

New member
נכון, נישואין / גירושין אינם ערכים בפני עצמם.

אבל הם מייצגים מערכת שלמה של ערכים המושתתת עליהם (יא אללה כמה ת' יש במילה הזו !!) נכון - הערכים האלה יכולים להתקיים גם מחוץ לאותה תבנית של נישואין / גירושין. ובכל זאת, היום אני רואה מהסביבה ובכלל זאת גם מהסיפור האישי שלי שמפרקים/פועלי לפירוק נישואין בקלות רבה ,רבה מידי לפעמים. וגם קצת שוכחים במהלך הזה את הערכים שהזכרת למעלה. שלא אובן לא נכון - אני לא מריר, אבל זה פשוט עצוב.

הילה301

New member
הודעה כזאת נראית לי מאד ילדותית

למה? כי זה האישור שלנו שאנחנו כל כך אוהבים אחד את השני ורוצים להיות ביחד כמשפחה. התחייבות טקסית מרגשת. במיוחד כשזה קורה עם הבן אדם הנכון. חתונה מתוך פזיזות ושיקולים לא נכונים בהחלט מיותרת. מעבר לזה, המשפט:"מי שכל כך רוצה להביא ילדים שייקח על עצמו לגדל אותם ל ב ד..." מקומם וילדותי אפילו יותר מההצהרה הראשונה שלך ויש לי המון מה לכתוב על זה, אבל לא בטוחה שהמרירות תתן לך לקרוא. תחשוב כמה אנרגיות אתה מוציא עכשיו , כשאתה גרוש על מרירות ורעל כלפי האקסית שלך. זהירות, אומרים שזה עושה סרטן

felka

New member
אישית אני לא חושב שזה יצליח שמדובר בילדים

יש כמה שיטות לחינוך... 1. חינוך משפחתי - כאשר ילד מקבל חינוך רגשי ואינטלקטואלי בבית וידע ופיתוח יכולות בבית ספר 2. חינוך קיבוצי - כאשר כל מרכיבים שציינתי ב1 מקבלים מקבוצה של אנשים ורק חלק מחינוך רגשי מקבליפ מהורים 3. חינוך פנימיה - כאשר ילדים מנותקים מההורים למה לקח לנו זמן להתגרש .... כי לרוב החינוך בארץ הוא שיטה 1 והתועלת מחינוך משותף ברגע מסויים של שבירת קשר נהיית יותר קטנה ...

האם החינוך הרגשי שהילדים שלנו מקבלים היום

כשההורים שלהם גרים בבתים נפרדים הוא פחות טוב מאשר החינוך הרגשי שקיבלו כשחיינו ביחד?

Bubble Girl 27

New member
הממ את מעלה לי שאלות

נכון שהחינוך הרגשי הוא אותו חינוך... לדעתי לפחות... אבל מה קורה לילדים שגדלים במסגרת של הורים פרודים.. כלומר כמונו שני בתים... הרי מחקרים מוכיחים שהילדים האלו גדלים ברוב המקרים או עם פחד להתחתן או שהם מתחתנים ומתגרשים גם... אני באמת כבר לא יודעת מה נכון ומה לא... אולי באמת החינוך שונה בלי שנשים לב?

למה?

קודם כל אני לא רואה משהו רע בגירושין. נכון, זה לא אידיאלי. נכון, לא ככה רציתי שיקרה כשיתחתנתי. אבל אני דווקא חושבת שאני מחנכת את הילדים שלי טוב יותר ממה שההורים שלי חינכו אותי בנוגע לזוגיות. לא נשארים בכל מחיר (אצל רוב ההורים שלנו הנישואים הם "עד מוות") עושים את המקסימום כדי שהקשר יצליח, אבל האושר של כל אחד מאיתנו הוא חשוב והכרחי.

Bubble Girl 27

New member
ברור שאני לא חושבת שגירושין

זה משהו רע, כמובן לא מבורך ולא המטרה של אף אחד מאיתנו... אבל השאלה שלי מגיעה ממקום תמים ושל חוסר בהירות בנושא... למשל הדור של ההורים שלנו באמת נשארו יחד למרות הכל ואפילו כשהיה רע, בודדים קמו ועשו מעשה. אני בעד לקום וללכת כשרע. מה שאני שואלת הוא האם באמת החינוך שאנחנו נותנים היום לילדים שלנו כהורים שחיים בנפרד הוא שונה או לא שונה ממה שאנחנו קיבלנו? החינוך הרגשי כמובן... נראה לי שבלי לשים לב כן...

גם אם אנחנו ביחד וגם אם אנחנו בנפרד

אנחנו אותם הורים ואותם מחנכים. אם את הזנחת רגשית את הבן שלך בתקופה שהיית נשואה, אז אין הבדל עכשיו כשאת גרושה. אם חינכת את הילד כשהיית ביחד, את ממשיכה לחנך אותו כשאת בנפרד.

Bubble Girl 27

New member
לאא ברור שלא ברמה

של הזנחה רגשית... את האמת היום יש לי יותר זמן להעניק לו תשומת לב ואהבה...(אבא שלו תינוק מגודל שהיה מקנא בלי סוף) אבל כשילד לא רואה שני הורים בבית.. קביעות של זוגיות טובה... זה מה שמפחיד אותי לגבי הראיה העתידית שלו על זוגיות... למה שילמד זוגיות טובה מה היא אם ההורים שלו גרושים? כלומר יותר נכון איך עושים את זה בהנחה שאין זוגיות שניה אחרי הגירושים... מה גם שבמקרה שלי אני יודעת שהגרוש שלי עומד לטחון לילד את הנשמה ב "אימא זרקה את אבא, אימא הרסה לך את המשפחה"... הוא כבר התחיל לנגן על זה

קודם כל

אני מכירה כמה וכמה זוגות שהם לא מהווים מודל לזוגיות טובה בכלל והם ביחד וזה מה שרואים הילדים....... ואגב מודל ליחסים בין בני אדם בכלל ניתן לראות לא דווקא בין בני זוג, אלא איך את והגרוש מתנהלים אחד מול השני ואיך את מתנהלת מול אנשים בכלל. אני מאוד מאמינה בחינוך הבא מדוגמא אישית ואת זה הבן שלך לומד ממך כל הזמן ללא שום קשר לזוגיות בבית.

Bubble Girl 27

New member
מה שאת אומרת הוא נכון ומשקף

את דעתי אבל בוא בעת מפחיד אותי יותר... הקשר שלי עם הגרוש שלי הוא פשוט רע, אנחנו מנסים להסתדר אבל בדקה שמשהו קשור בכסף או החלטות על החינוך של הילד הוא משתגע לי ושוב נהיה נקמן.. הוא מאכיל את הילד בשטויות שאימא פירקה לו את המשפחה וזרקה את אבא מהבית.. מה שנכון אבל לא כמו שהוא מתאר מן הסתם... נכון שילד לומד על קשרים ועל זוגיות גם מהסביבה אבל לדעתי קודם כל ולפני הכל מהבית, הרי אני התגרשתי כאשר ראיתי שמה שיש בבית הוא רע ולא נכון לילד שלי לגדול לתוך זה. הצעקות הריבים האלימות הוא הגיב לזה בצורה לא טובה ולקח לי המון זמן להוציא ממנו את ההתנהגות שהקנה לעצמו כתוצאה מזה. היום אני משתדלת להראות לו את הדרך הנכונה אבל אני עדיין מאמינה שרק בעזרת מימוש זוגיות טובה בתוך הבית ילד יוכל להבין זוגיות, ערכים וכבוד הדדי... ואם אין בבית?

לפעמים לומדים על דרך השלילה

וחוץ מזה זו המציאות וזו עובדה, מה גם שלגבייך אני מאמינה שתהנה לך אחלה זוגיות בבית...

למעלה