סטארטר דומם

Tolki

New member
סטארטר דומם

שלשום משום מה החליט הסטאטר להיות קשוח , לא זז הבחור כשאני לוחץ על כפתור ההתנעה בקטנוע אני שומע מין "קליק" כזה באזור המנוע/סטרטר זאת אומרת הכפתור עושה משהו אבל הסטארטר עצמו לא נותן שום סימני חיים, כאילו מישהו פשוט ניתק אותו . המצבר בסדר זה אני יודע . עזרה בבקשה

falcon7

New member
בד"כ מצבר חלש גורם לזה

אולי הסלילים לא טוענים, למרות שבמצבר יש 12V יכול להיות שאין לו כוח, צריך לבדוק עם מד אמפר..או לדפוק קצת על הסטרטר אולי הוא סתם נתקע

mefuzar

New member
סטרטר בעייתי

לי זה נראה כאוטומט סטרטר שגמר את חייו. במידה וניסית להדליק עם כבלים מרכב אחר ולא חל שינוי- התשובה אוטומט סטרטר. ניתן להחלפה בכל מוסך או חשמלאי אופנועים. העלות 300-400 ש"ח .

yarivos

New member
תפרק את הסטרטר

תראה מה מצב הסלילים, לפי דעתי שיפוץ קטן במוסך יפתור את העניין, העלות נמוכה ממה שכתבת.

ninja9

New member
ה"קליק" שאתה מדבר עליו הוא פעולתו

של האוטומט סטרטר. לאחר שקץ בחייו - הוא מוציא רק רעש רך לא מייצר מגע. תוכל לוודא שזו אכן הבעיה ע"י כך שתקצר בין שני המגעים הגדולים שלו. שים לב - נוצר זרם אדיר- כך שאל תקצר בעזרת חוט חשמל רגיל.עדיף בעזרת מברג עבה ומבודד. בעת קיצור בין שתי המגעים - אתה בעצם מדמה את פעולתו של האוטומט (אין צורך ללחוצ על לחצן ההתנעה). אם בעת קיצור המגעים - תקבל סטרטר- אז הבעיה היא באוטומט.אם גם אז לא תקבל סטרטר- כנראה שמדובר בסטרטר תקוע, ואז אתה צריך קצת להרביץ לו עד שישתחרר (במידה ואתה יודע איפה הוא נימצא). אם גם זה לא עוזר - כנראה שנדפק לך הסטרטר עצמו - ואז תאלץ לפנות למוסך או חשמלאי אופנועים. נ.ב. עלות של אוטומט סטרטר משומש אצל יגאל - כ 150 ש"ח בלבד

למעלה