סטארגייט SG1 פרק 8X20 - מוביוס חלק 2!

v a l a

New member
שאלה בקשר למוביוס ../images/Emo3.gif

קודם כל היי! קפצתי לביקור (למי שלא יודע/מזהה את הכינוי: אני נגה)... זה כבר הפעם השלישית שאני רואה את מביוס, וכל פעם מחדש שירה מסבירה וכל פעם מחדש יש לי בלאגן בראש
בסוף של הפרק יש להם ZPM, והם בזמן המתאים, ב-SGC... אף פעם לא הבנתי איך ומה קרה בין לבין... מה שאני חושבת זה שהצוות ששלחו לתקן את הזמן (כלומר דניאל עם התסרוקת הישנה וג'ק עם הסירה שקוראים לה "הומר") באמת תיקן את הזמן, ואז הכל קרה מחדש- כלומר כל מה שהיה אמור לקרות קרה כמו שהוא היה צריך לקרות, וSG1 באמת נסעו בזמן להביא ZPM, והביאו את הZPM לכדור הארץ בלי לעשות צרות בקו הזמן... אם אני צודקת אין לי מושג- בכל מקרה, אני אשמח אם מישהו שכן הבין יסביר לי :) תודה :)

weinerit

New member
מה שאני הבנתי..

ואני לא טובה בלהבין אז תקנו אותי אם אני טועה: הצוות הרגיל (הישן שרק דניאל נשאר ממנו) הגיע לעבר, הפריע למרד וגרם לכך שרע לקח איתו את השער כשהוא עזב. הצוות המשובש שהגיע אחרי חמש שנים, גרם שהמרד יהיה השחה כך שהם יוכלו לקבור את הסטארגייט יחד עם הZPM והקלטת. אחרי שהם הצליחו הזמן חזר לעצמו, הכל התרחש כמו שהוא היה אמור להתרחש והצוות השלישי, שהוא מקביל לראשון (פחות או יותר..) לא חזר בזמן בכלל כי הZPM כבר היה עם השער והקלטת.. פלוס מינוס- הייתי קרובה לפחות??

slallum

New member
../images/Emo124.gifאבל זה מוזר -

כי בפרק הם גילו את ה-ZPM יחד עם הקלטת הרבה אחרי הסטארגייט - כלומר הם גילו את זה בזמן שבו התרחש הפרק שלפני מוביוס. מישהו יכול להסביר?

סלמאק

New member
את הסטארגייט הם קברו באתר שבו הוא נקבר

מלכתחילה, ככה שד"ר לנגפורד עדיין מצא אותו, בדיוק כמו בקו הזמן המקורי. את המיקום של ה- ZPM

סלמאק

New member
קיבינימט! בטעות זה לחץ לי על "שלח/י"... ../images/Emo4.gif

באתי לומר שאת המיקום של ה- ZPM עם הקלטת, הם פשוט לא שינו, דניאל (המקורי) דאג לקבור אותם במקום שידע שיתגלה חודש לפני המועד שבו הם החליטו לחזור לעבר... אז לא מדובר באותו אתר ארכיאולוגי, אלא בשני אתרים שונים, שנחפרו בהפרש של שמונה שנים.

subatoi

New member
בדיוק.

בחלק הראשון דניאל מזכיר (אם כי זה לא מופיע במלואו בכתוביות, למיטב זכרוני, ואולי זה מקור הבעיה) שהציור הזה שהוא מראה להם התגלה לפני חודש בערך באיזשהו מקום במצרים. מאוחר יותר, כשהם כבר תקועים בעבר (הצוות המקורי!), הם מחליטים לקבור שם את ה-ZPM והקלטת. ככה, הם יודעים שכחודש לפני היציאה המקורית שלהם למשימה המקום יתגלה, תימצא ה-ZPM והקלטת. וככה אלה שבעתיד ידעו אם העתיד שונה או לא. אם כן, אז הם בבעיה. אם לא, אז יש להם ZPM ואין להם צורך בכלל לצאת למשימה. וזה אכן מה שקורה. צריך לכתוב (גם) לפרק הזה מדריך צפיה צמוד, עם טיימליין, לטובת מבולגני הראש, כי זה אכן מבלבל (וכייפי!).

lenin972

New member
יש לך טעות קטנה

את התמונה דניאל מצא בערימת הספרים שקט'רין לאנגפרד (האמא של פרוייקט הסטארגייט והבת של מי שגילא אותו) השאירה אחרי שהיא מתה. הרעיון שלהם היה לחזור אחורה בזמן, לקחת את הZPM ולחזור איתו לזמן שלהם בלי להשפיע על קו הזמן. בגלל שזה לא הצליח הם קברו את הקלטת והZPM במקום שדיניאל (ארכיאולוג) ידע שחופרים בו בזמן שלהם ובכך אם קו הזמן לא נפגע אז הקלטת גם לא תשפיע עליו. אבל אם הוא כן נפגע אז ידעו את זה בכדור הארץ וגם יתקנו את זה. נראה לי

subatoi

New member
צודק. פרק משגע ת'שכל, בכל מובן ../images/Emo3.gif

אגב, שמתם לב מה קורה כשכותבים בטעות את המילה "צודק" ונמצאים על אנגלית במקלדת? גיליתי את זה במקרה כשהתחלתי לכתוב את הכותרת של ההודעה הזו...

lenin972

New member
מי יודע

אולי עכשיו, אחרי שהזכרת את זה, נזכה לביקור קטן ממנה. אני רק דרך אגב מעשיו מקליט את הפילקים לפני שאני מפרסם.

סלמאק

New member
לנין, לפני שאתה עונה לו...

תעשה את זה במסר פרטי! אתה כבר תבין למה...

v a l a

New member
אני הבנתי אותו דבר כמוך

רק שהZPM לא הייתה ליד השער, אלא הם חזרו בזמן כמו שתיכננו, לא שיבשו דברים, וחזרו בחזרה לזמן שלהם עם הZPM מי שהבין שירים את ידו P: ואחרי זה שיוריד אותה (כי אני לא אראה דרך המחשב) ויסביר לי... (סליחה.. לנו)

GoldenEye2015

New member
כמעט

ה-ZPM והקלטת לא נקברו עם השער אלא במקום אחר ע"י הצוות הראשון. השער התגלה כרגיל בתחילת המאה ה-20 ליד גיזה. ה-ZPM והקלטת התגלו באתר ארכיאולוגי אחר בזמן של אחרי סוף אירועי הפרק threads, אבל לפני שהם יצאו לדיג כמובן.

סלמאק

New member
בשעה טובה!!!

ברכות על ההודעה הראשונה שלך בפורום
הגיע הזמן הייתי אומר...

v a l a

New member
(למה הוא שולח הודעות סתם כשבא לו?)

ובפעם המליון וחצי, לירז ידידי, אני לא באמת חברת פורום- אני קפצתי לביקור... למה בעולמות כולם שאלו אותי למה אני לא באה למפגש פורום, ומה הכינוי שלי בפורום? כאן אני אחותה של שירה D:

lenin972

New member
טוב, נראה לי שהבנתי את זה והנה ההסבר../images/Emo3.gif

הצוות הראשון חזר אחורה, גרם למרד אחר שבו רא לקח את השער איתו, כך לא מצאו את השער ולא נפתחה התוכנית עד שמצאו את הקלטת שבה נאמר להם איפה השער באנטארקטיקה כך ששוב היה להם שער אבל הם פיגרו בשמונה שנים עם התוכנית. בגלל זה ג'ק, סאם ודניאל נשארו כלומניקים וטיאלק נשאר נאמן לאפופיס. אחרי זה מה שנשאר מהצוות השני חזר אחורה בזמן ודאג שהפעם בזמן המרד השער ישאר בכדור הארץ ויקבר בדיוק כמו בפעם המקורית. את הZPM הם קברו יחד עם הקלטת שהם ידעו שכל זה ימצא בדיוק 8 שנים אחרי שתתחיל הסידרה ובכך הם לא השפיעו על קו הזמן שבין תחילת הסדרה לבין סוף העונה השמינית. בגלל שכל המידע שהם יכלו להגיד בקלטת היה מה שהם כבר יודעים באותו הזמן ולכן לא תהייה לו השפעה.

למעלה