סטארגייט is all around us

kinspirit

New member
סטארגייט is all around us

ומקרה שהיה כך היה... שלשום בערב זיפזפתי בין הערוצים ונפלתי על ערוץ AXN, פרק של אנדרומדה, בדיוק בזמן לראות את וולטר שלנו מת (שמו בפרק היה וודי). אחרי צעקת שבר (בתוספת "אני לא מאמינה שפספסתי את הפרק") השלמתי עם העובדה כי הזדמנות הפז חלפה. אולם בעקבות זיפזופ בין הערוצים בשעת לילה מאוחרת למדי, קלטתי שיש שידור חוזר של הפרק מאוחר בלילה, ושמתי הקלטה אוטומטית. אז אתמול היה לי יום של סטארגייט - זה התחיל בבוקר, כשצפיתי בפרק של אנדרומדה ושם היו (על מסך אחד, באותה הסצינה!) - וולטר שלנו, קאמי של ג'ק ומנהיג ג'אפה (הנהיג את הג'אפה במחנה המשותף להם ולטוקר'ה). וכמובן הדובדבן שעל הקצפת - הבמאי של הפרק היה פיטר דה-לואיס. זה המשיך מאוחר יותר בסטארוורלד, בתוכנית של "כוכבים בריבוע" בנוסח המקורי (מה שאומר הרבה כוכבים הוליוודיים) שאחד המשתתפים היה דום דה-לואיס ("אבא של" ואורגו כמובן). ולסגירת היום - בסביבות שמונה בערב, תוכנית בנשיונל ג'אוגרפיק על המצרים הקדמונים - ארכיאולוגים בחיפוש אחר המצרים הקדמונים שבנו את הפירמידות (מתוך אמונה שהמצרים של היום הם לא אותם מצרים). ועל זה נאמר - לא ניתן להמלט, סטארגייט נמצאת בכל פינה...

subatoi

New member
אתה יודע שאתה יותר מדי בפורום ס"ג

כשאתה לומד למבחן על איזה משהו שנקרא RDE, וישר חושב על RDA (כי זה הרבה יותר מעניין, כמובן)...

kinspirit

New member
אתה יודע שאתה *באמת* רואה יותר מדי

סטארגייט כאשר אתה מתחיל לזהות את הסטים שלהם בפרקים לאורך העונות השונות (כי הם הרי ממחזרים את הסטים השונים). אני אומרת לכם, זה מטריף אותי! יש להם את אותו גרם מדרגות אומלל שהם תוקעים כל הזמן, ואת אותו אולם עם מדרגות גדולות (האולם המרכזי בבניין המתמוטט, בפרק שבו הם מצאו את הארוס האבוד של קתרין וגם אולם המשפט בפרק cor ai - זה אותו סט!). ואני זוכרת עוד כמה פעמים שראיתי וזיהיתי... ברגע שאני אהיה על המחשב שלי ולא יהיה לי מבחן ללמוד אליו למחרת, אני אכין תמונות שימחישו את העניין.

Chelnak

New member
ויש כמובן גם את הסט של המסדרונות

של ספינת האם הגואולדית (שאפילו רואים ממש את הסט עצמו ב-Wormhole X-treme!) - שמשמש גם להרבה צילומים אחרים (אם אני לא טועה, בכל פעם שרואים מסדרון בעל קירות אלכסוניים מדובר באותו סט - למשל ב-Lifeboat). במאחורי הקלעים באחד הדיוידים יש גם הסבר על צילום של איזו סצנה בה הם הולכים ומשוחחים לאורך מסדרון כזה. הבעיה היתה איך לצלם את זה כך שיראה כאילו זה מסדרון ממש ארוך כשבעצם הסט די קטן. ויש גם את הסט של ההאנגר הגדול - שמשתמשים בו בפרקי NID, בעיקר, ושגם הופיע ב-Wormhole X-treme.

lenin972

New member
מצריים העתיקה

המצרים העתיקים הם באמת לא המצרים של היום. הם מהווים כ5% מאוכלוסיית מצריים (המצרים הקדומים כאילו) והם די נרדפים ע"י המוסלמים.

kinspirit

New member
אוי נו

בוא לא ניקח רעיון נחמד ונהפוך אותו לדיון פוליטי זה או אחר. הכוונה היתה שהמצרים שהם פגשו כאשר המערביים הראשונים הגיעו למצרים לא היו אותם מצרים שבנו את הפרמידות. הם טענו שהיו מצרים קדמונים יותר, מתפתחים ומפותחים יותר שבנו את הפרמידות.

lenin972

New member
אני מבין

רק רציתי לציין עובדה, וזה די עצוב כי המצרים העתיקים הם תרבות שמזמן נעלמה מן העולם.

nzkiwi

New member
וואלה?!

טוב לדעת! לא ידעתי שהם עדיין קיימים... הם ממוקמים באזור מסויים? שייכים לשבט מסויים? (יש לך עוד מידע?)

lenin972

New member
הם מספר מצומצם של שבטים נודדים

ודי נרדפים ע"י המוסלמים. אפילו לפני כמה שנים הגיע שבט כזה למעבר הגבול עם ישראל וביקש מקלט מדיני, המדינה חשבה על זה כמה זמן ובסוף לא הסכימה.
אחרי זה אנחנו מתלוננים שכל העולם שונא אותנו ושאף אחד לא רוצה לעזור לנו. בכל מקרה החברה האלה שהם בסך הכל הצאצאים של, לא נראה לי שהם שימרו את התרבות יותר מידי ולדעתי הם חיים בערך כמו בדואים.

subatoi

New member
זה מה שהבטחת?

כשכתבת הסבלנות משתלמת? כי אם כן, ואנחנו הולכים לפי באטמן, זה צריך להיות returns, לא?
או שיש פה בלגאן היסטרי של ניקים?

miip

New member
היה מתאים יותר...

הפרק שכולל את מארטוף, דניאל וטיאלק... אבל, צעקות שבר על פספוס אנדרומדה?! טסק, טסק.

kinspirit

New member
צעקות שבר

על פספוס הפרק באנדרומדה עם וולטר שלנו... נראה לכם שאני רואה אנדרומדה מרצוני החופשי!?!?!?!?

למעלה