סטארגייט אטלנטיס - 2X20 - Alliesשרשרו!

kinspirit

New member
מייקל ופרק סוף העונה

את הדברים הנ"ל כתבתי לפני כמעט שנה וחצי (באמת עבר כל כך הרבה זמן?!) כשצפיתי בפרקים לאחר שהוקרנו בארה"ב ויצאתי נסערת ביותר מהצפייה. מאחר ורק עכשיו הם שודרו בערוץ הראשון וכולם יכולים לקרוא, ואנשים עצלניים לא בהכרח יחזרו אחורה לקרוא את השרשור מלפני שנה פלוס
, הנה הדברים בשנית: אני חייבת לציין שקו העלילה שהתחיל בפרק "מייקל" ואחר כך המשיך לתוך סוף העונה פשוט הדהים אותי - אני חושבת שאטלנטיס העלתה כמה דילמות אתיות קשות ביותר על מה זה להיות אנושי, על ניסויים בבני אדם ועל הקו הדק שבין להיות "הטובים" ל"רעים". העניין הוא שאני מרגישה גם שהם פיספסו את הדיון בדילמות האלו, או לפחות אם הם ניסו לנהל דיון שכזה - הם נכשלו בכך. והכי חשוב, אני מרגישה שנושאים כל כך חשובים, אסור שהם יעברו בשתיקה כפי שהם עברו בפרקים האלו באטלנטיס. אני אנסה להבהיר את עמדתי - בפרק מייקל נחשפנו לעובדה שהם לקחו ריית' ועשו עליו ניסויים, הפכו אותו לבן אדם. ברגע שהוא הפך לבן אדם, הם שיקרו לו לגבי הזהות האמיתית שלו והתכוונו לשלבו בתוך הקהילה שלהם, כל זאת על מנת שהם יוכלו לבחון אותו כניסוי. כשראיתי את הפרק הזה שני דברים הדהדו בראשי - הראשון היה כיצד ד"ר בקט עובר על הדברים האלה בשתיקה ומוכן לקחת בהם חלק? נכון, הוא הראה היסוסים פה ושם, אבל עדיין, הוא היה שם בכל חלק מהתהליך ולא התנגד במיוחד. אחרי שבפרקים אחרים לאורך העונה דאגו להראות לנו כמה הוא אנושי ודואג לכל היצורים החיים (כן, אפילו לריית', זוכרים את החץ שהתרסק והתגובה שלו?), פתאום מראים לנו ד"ר בקט חסר מצפון, ד"ר בקט שהמטרה מקדשת בעיניו את האמצעים - אני מצטערת, אני לא קונה את זה. אני לא חושבת שהוא היה מתנהג ככה, מוכן לעשות את זה בצורה שכזו, בלי להניד עפעף. וקולות החוסר בטחון הקלושים שעלו ממנו ממש לא מסתדרים לי עם ד"ר בקט חדור המוטיבציה שלמדנו להכיר ולאהוב. הדבר השני שהדהד בראשי היה העניין של עד כמה יש לבני האדם זכות לעשות דבר שכזה. בדיוק כמו שמייקל טען במילים אלו או אחרות - איזה זכות היתה להם לקחת אותו, לשנות אותו ממה שהוא באמת, ולשקר לו לגבי הזהות האמיתית שלו, להפוך אותו לניסוי. אז יש שיבואו ויטענו שהריית' הם לא בני אדם - גם אם הם לא, הם עדיין יצורים חיים. ולא משנה כרגע עד כמה הם רעים, והאם הם באמת רעים או רק עושים את מה שהם צריכים על מנת לשרוד - לעשות דבר שכזה, האם באמת יש לכך הצדקה? האם היינו מוכנים לקבל את זה שהריית' היו לוקחים בן אדם והופכים אותו לריית' על מנת לבדוק דברים מסויימים? ברור שלא. האם זה לא הופך אותנו ליותר גרועים מהריית', שאנחנו עושים דבר שכזה ליצור חי אחר? איפה מידת האנושיות שאנחנו כל כך מתגאים בה? במיוחד האמריקאים... המידה שמוכיחה לעולם שאנחנו יותר טובים מ"הרעים". המצב רק הלך והחמיר בפרק האחרון לעונה. עזבו אתכם לרגע מהעובדה שאנשי אטלנטיס אשכרה הלכו ועשו עסקה עם הריית' - עם הריית'! - אבל מה שהם הסכימו לעשות זה להשתמש בתרופה שהם פיתחו על מנת להפוך ריית' לבני אדם, שהריית' האחרים יוכלו לאכול אותם. אז נכון, היו שם איזה 5 דקות של דיון כשד"ר בקט הראה סוג של התנגדות, ואז ד"ר וויר העלתה את הטענה של מהו בן אדם - אבל באמת - הרי אתם הופכים את הריית' לאנושיים, הוכחתם את זה מעל כל צל של ספק. אפילו עם היצר הפנימי עדיין נשאר, מדובר בבני אדם. מי הפך את אנשי המשלחת לאלוהים שיכולים "ליצור" בני אדם ואז להקריב אותם לריית' למאכל? ואחרי שאתם נלחמים כל כך להציל את בני האדם בגלקסיה, אתם הולכים ונותנים להם בני אדם לאכול? אז נכון, יש שיבואו ויטענו שבני האדם מגינים על עצמם, בסופו של דבר המטרה כן מקדשת את האמצעים ומדובר בריית' ולא בבני אדם כמונו. אבל על זה שוב צריכה להשאל השאלה - היכן אנחנו מותחים את הקו בינינו לבין האויב? האם כשאנחנו עושים מעשים שכאלו אנחנו לא הופכים לגרועים בדיוק כמוהו? ולאן לכל הרוחות נעלמה האתיקה של אנשי אטלנטיס? הם שכחו אותה על כוכב לכת אחר? בשבילי, הם עברו קו מאוד דק ואני חייבת לציין שאיבדתי חלק מהכבוד שהיה לי בשבילם, בגלל המעשים האלו. ובכל הקשור ל"ר בקט - אני פשוט מסרבת להאמין שהוא היה נוהג כך ומתעלמת לחלוטין ממעשיו בפרקים הנ"ל. הם לא יגרמו לי לאבד את הכבוד לאחד האנשים היותר טובים ונקיי לב באטלנטיס.

אז מה?

ככה ישאירו אותנו? בלי סוף, אני במתח, אני מקווה שהכל יהיה בסדר, ושהראפים יפסידו. מעניין מתי תגיע העונה השלישית?

subatoi

New member
סוגיה קשה, קשה.

זה ממש לא פשוט אפילו לחשוב על זה, ובטח לא להחליט מה היה צריך לעשות. אני צריך לראות שוב את הפרק כדי להיזכר בטיעונים שלהם, אבל: אני די תמכתי, בגדול, ברעיון הראשוני של הוירוס, כמו שהוצג לפני שבועיים. עם כל הדילמות שזה יוצר, עדיף "להאניש" רפאים מאשר להרוג אותם. גם אם זה אומר שמוחקים להם את הזהות, שהם לא יהיו מי שהם יותר והם לא ידעו בכלל שהם היו מישהו אחר. בהתחשב בעובדה שזה "אנחנו או הם", ושהאופציה השניה של ה"אנחנו" זה פשוט להרוג אותם, אז נראה לי שזה יותר "הומני" "להאניש" אותם. (אפרופו להאניש, היה איזה פועל מגניב שהם המציאו והשתמשו בו בפרק - dewraithed, או משהו כזה). בקשר לשת"פ עם הרפאים - זה גם לא פשוט. כמו שהתחלתי לכתוב בהודעה אחרת בשרשור הזה, החבר'ה שלנו די נגררו למצב הזה. לא היתה להם ברירה, כמו שטיילה אמרה. כנראה שזה העונש למי שחושב שהוא יכול להעמיד פנים שהוא לא קיים, שמתחבא מאחורי מסווה וחושב שלא יהיו דליפות, למי שעושה ניסויים עם רפא בודד ואח"כ "נותן לו" לברוח. מרגע שהם כבר היו בעסק, היה להם קשה לכפות את הרצון שלהם על הרפאים, כי... זה הרפאים. אני מניח שברמה מסוימת הם אולי פשוט רצו לראות שהתרופה עובדת. אולי הם פשוט רצו לתרום לערעור ה"אימפריה" של הרפאים ע"י עידוד מלחמת אזרחים. אולי הם באמת שמחו על ההזדמנות לאזן את המספרים, כלומר להפחית את מספר הרפאים האקטיביים. אז כן, כמו שטיילה (אני חושב) ובקט אמרו, אנחנו מגישים להם בני אדם על מגש של כסף ועם כפית זהב. מה עשינו בזה? אז כן, כולם מרגישים עם זה לא בנוח, ו-וויר מקבלת כדורים כדי לישון בלילה. ובטח בהמשך הם עוד יתחרטו די הרבה על כל הסיפור. אבל כמו שאמרתי, אני חושב שהם די נגררו לכל המצב, ולא יכלו לומר "לא". גם אם היו אומרים "לא", ראינו כמה הדדלוס קטנטונת לעומת הכוורת. מה הם כבר יכלו לעשות? לדגדג אותם ולקוות שיברחו בגלל הדגדוגים? בעניים ההצגה של הדמויות בכלל ושל בקט בפרט כחוסר איכפתיים, זה משהו אחר. את זה היה אפשר אולי לעשות אחרת, לעשות יותר דיונים, להבהיר שהם ממש לא ששים לזה. כולם בכלל ובקט בפרט. הוא היה צריך להראות מתלונן יותר באזני וויר וכאלה, אני מניח. כמו שאמרתי, סוגיה לא פשוטה.

Y. Welis

New member
יש גם לומר שהרפאים שהואנשו מוצגים כקורבנות

כמו בני אדם שהתעוררו פתאום משינה עמוקה, ואין להם מושג מי הם ומה הם (קצת כמו אלה שהובאו ב'נוסע השמיני 4' בספינה מוקפאים, רק כדי להתעורר למראה ה'פייס האגר'). כלומר הם לא אשמים בהיותם רפאים. *דרך ההצגה* הזו היא שבעיתית, ולא טבעם האמיתי. כך שיש כאן מניפולציה מסויימת עלינו - ולכן השאלה המוסרית.

ARIS BOCH

New member
אין כאן טובים ורעים

מדובר במלחמת קיום והאינטרס היחיד הוא הישרדות. למה הניסוי הזה הוא כל כך נורא, ולמה להפוך רפא לבן אדם יותר גרוע מאשר להרוג אותו? אם הוירוס היה רק הורג זה כן היה מקובל עליך? במלחמה טוטאלית, וזה בדיוק המצב עם הרפאים, עושים כל מה שצריך כדי לנצח, גם אם זה כולל דברים בעיתיים כאלה כמו הניסוי על מייקל (וזה גם לדעתי, מאוד מאוד בעיתי). יכול להיות שהכותבים רצו להראות שאין כזה הבדל גדול בין בני אדם לרפאים, כמו שמייקל ניסה להסביר לטיילה והיא העדיפה לא להתווכח כי זה חסר טעם. אם את מתעקשת למצוא הבדלים, תחשבי על זה שהמלכה ניזונה מאחד הרפאים מהכוורת שלה שהפך לאנושי, למרות שהיא ידעה שהוא יחזור להיות רפא תוך כמה ימים. בנוסף לזה, הם לא רק אוכלים אנשים אלא גם מתעללים בהם ונהנים מזה (כמו שהם עשו לרונאן).

ayan2

New member
../images/Emo221.gif אטלאנטיס, מוסר, ערכים, מיהו אדם וכו'

היה הכי טוב אם העולם וכל הגלקסיות היו מלאים ביצורים רודפי שלום שחיים את חייהם בשקט ולא מהווים סכנה לאיש. זה לא המצב. ובהקשר שלנו אנשי אטלאנטיס חייבים למצוא דרך להגן על עצמם ועל תושבי כדור הארץ (ולא רק עליהם כפי שראינו בעבר, הם מנסים לעזור גם לאחרים). הפיתוח של בקט הוא לא נטול בעיות. אבל נשאלת השאלה מה עדיף: להרוג את חיות הרייפ זו אפשרות אחת. אפשרות שניה היא לקחת מהם את הרצון לאכול בני אדם. להפוך אותם לאנושיים, להשאיר אותם בחיים ולאפשר להם חיי קהילה רגילים. ברור שבבחירה באפשרות השניה יש התנשאות. אבל יש בה גם התמודדות בלתי נמנעת עם אוייב אכזר שלא יעצור לרגע ולא ימַנע מ ל א כ ו ל את האדם שמולו. זאת מלחמה. אין שום דבר יפה ומוסרי בכך. רק הישרדות. לכן הייתה הצדקה (לא נטולת התלבטויות ושאלות מוסריות) בניסוי על מייקל. השלב שבא אחרי מייקל הוא בעייתי יותר. ולא בגלל התוכנית להפוך את כל הרייפים לאנושיים. לי הפריע שיתוף הפעולה עם הרייפים. הוא נראה לי לא סביר וחסר סיכוי. בנוסף הייתה לי בעיה עם ההעדפה של רייפ אחד על פני רייפ אחר ובכך שהם עוזרים לרייפים לבצע את ההרג האכזרי שלהם על מישהו אחר. זה מאוד אכזרי. חוצמזה שהם נתנו סיוע שברור מלכתחילה שלא יחזיק לנצח כי מתישהו הרייפים יאלצו לחזור ולאכול בני אדם. ...לא פשוט...
א-בל, מול הברירות, למות או להפוך את אוייבך לאנושי. האם האפשרות השנייה לא עדיפה (עם כל הבעייתיות שבה)? היקום לצערנו בנוי על השרדות. לפעמים אחד יכול לחיות רק על חשבון השני. יש מיליון דוגמאות לכך. מה שראינו באטלאנטיס היא אחת הדוגמאות האלה.

STING3ER

New member
איזה תמימים...../images/Emo201.gif

איך הם יכלו לשתף פעולה עם האוייב?, היה פרק מעצבן. כמו שאומרים: too good to be true אבל שמתי לב לדבר אחד, כשהרייף הנקבה אכלה את הרייף שהפך לבן אדם, מייקל נראה מזועזע מזה במילים שלו: "ראיתי מספיק" נראה לי שבסוף מייקל ישתף פעולה עם האנושיים.

subatoi

New member
דווקא הראו לנו

שהם לא עשו את זה בקלות. הם שקלו, והתלבטו, ולא היתה להם כ"כ ברירה בסופו של דבר, כמו שטיילה ציינה. מרגע שהרפאים יצרו איתם קשר, ואמרו להם שאם הם לא ישתפו פעולה אז יגלו לאחרים שהם שם (כמו שכבר ציינתי בעבר, מלכתחילה ההתחבאות שלהם למשך עונה שלמה היתה תמימה ונאיבית נורא), אז הם היו חייבים לשתף פעולה, ברמה כזו או אחרת. אז הם נקטו כמה אמצעי בטיחות די טובים, נזהרו ולא עשו כל מה שביקשו מהם. בסוף יצא שבגדו בהם, כרגיל. הפנים הידידותיות של מייקל גרמו להם לתת ברפאים אמון, וזה גרם לכדור השלג להתגלגל. לא היתה להם כ"כ שליטה על כל התהליך, למרות שבדיעבד, הם יכלו לפוצץ את הכוורת שהגיעה אליהם ולחסוך את כל הסיפור. אבל הם לא רצו לעשות את זה סתם. בקיצור - לא פשוט...

סלמאק

New member
תראה,

גם לפוצץ את הכוורת שהגיעה אליהם מלכתחילה זה לא כ"כ פשוט, אחרי הכל, מה ימנע מהכוורת לשלוח מסר לשאר ספינות הכוורת בדבר קיומה של אטלנטיס? ואולי המידע יכול גם להגיע אליהם בטלפטיה שלהם...

subatoi

New member
אוקיי...

לא יודע מאיפה להתחיל. לא שיש לי כ"כ הרבה מה לומר על הפרק הזה. כעקרון היה פרק טוב. רוב הפרק סבב סביב "מה הרפאים באמת רוצים מאנשי אטלנטיס" או "מה קרה להם שהם נהיו כ"כ טובים אלינו פתאום", ככה שלא באמת היה מתח אמיתי רוב הפרק, כמו שיש לפעמים. המתח נוצר רק בדקות האחרונות, כשהתברר שהם בגדו בהם וכו'. ככה שלא הגענו (לפחות לא אני) עם מתח מטורף לקליפהאנגר של הסיום. מתח כן, מטורף? לא. עונה 1 היה יותר מותח, לדעתי. אז מה השאירו לנו בסוף? רונן ורודני על הכוורת, בדרך לכדה"א (איפה הם באמת? בתחילת הדרך? כבר ממש קרובים? אפאחד לא יודע באמת), שפרד נעדר (בטח הסתנן לכוורת איכשהו), ושאר החבר'ה סתם לא יודעים מה לעשות, לפחות כרגע. וטיילה נעלמה קצת בפרק הזה. היא דיברה בתחילת הפרק, טיפה בסוף, אני חושב, וזהו. ו-וויר שוב היתה בסדר. רודני והרמיוד יצרו קצת ניצוצות, היה נחמד. ובקושי זיהו את קונור טריניר (מייקל) מתחת לכל האיפור הזה. ונעלי העקב של הריית'ית היו די הזויים... זהו. היה פרק מעניין ומותח, היה סוף דרמטי, כצפוי וכנהוג, ויאללה, שתגיע כבר עונה 3, וישא"ק!

GoldenEye2015

New member
לא יכולת לזהות אותו

זה לא הוא. בפרק הזה משחק את מייקל מישהו אחר, אבל מסתבר שאת הדיאלוג הקליטו אותו אומר ושמו בעריכה.

subatoi

New member
וואלה...

ראיתי את השם בפתיחה, והנחתי שזה באמת הוא. הקליטו אותו... כאילו שאפשר לזהות אם זה באמת הקול שלו או לא, עם העיוות הזה. שיהיה. תודה.

ayan2

New member
סוף עונה...../images/Emo7.gif

אני כותבת לפני שאני קוראת את מה שכתבתם, מפני שאני בטוחה שאחרי שאני אקרא כל כך הרבה, אני כבר אשכח מה הייתה המחשבה הראשונה המקורית שלי. בעצם ,יש לי די מעט להגיד:
פרק מעולה וחבל שהוא אחרון לעונה כי מין הסתם המתח רב (לא במובן של האם מק'קי ישרוד את זה, זה די ברור שכן, אלא איך והאם יהיו השלכות על השהות בכוורת).
כל הפרק ליוותה אותי תחושה מוזרה של "מה הולך כאן?!!". אטלאנטיס והרייפים משתפים פעולה ככה? היה די ברור שגם לאנשי אטלאנטיס זה היה מוזר בכל שלב. כאן קשה לי שלא לשאול את עצמי האם הם באמת עשו כל דבר כדי לבדוק בכל שלב את הסכנות שבשיתוף הפעולה עם האוייב הכי גדול שלהם. אני לא ממש יודעת את התשובה. אבל אחרי ההחלטה הראשונה ללכת על שיתוף הפעולה וההצעה של מייקל, דבר שנעשה בישיבה מסודרת (ואפילו בישיבה על כסאות בחדר ישיבות
) היה לי מוזר שרק טיילה חשבה שאולי יש כאן יותר ממה שנראה. היה לי מוזר שהם דנים רק בהצעה שהציעו להם ולא במה שאולי מסתתר ומתחבא מאחוריה. הרי הרייפ ביקשו עזרה להרוג אחד את השני. למה חייבים לעזור בזה? אם יש מלחמת אזרחים/אחים/חיות זה יקרה ממילא, לא? נכון שהיה "העיניין הזה" אם האיום על גילוי מיקום אטלאנטיס, אבל האם זה הימור ריאלי לסמוך על מילתם של רייפים שלא יגלו בכל מיקרה?
יש משהו שכנראה פיספתי אי שם: האם האסגארד הקצו למען הדדלוס חייזר פרטי שהוצמד לספינה? כאילו, הרמיוד הוצב באטלאנטיס וזה מקום העבודה שלו עכשיו? מה שכן, היה יפה שהבינו שאם יש מישהו שיכול להתחרות בגאוניות של מק'קיי, המישהו הזה לא יכול להיות אנושי...
קטע מקסים היה עם זלינקה ובקט הלחוצים-מצחקקים כשנאלצו לתת לרייפים שיעור על החיסון. הם היו כל כך לחוצים המיסכנים...
זלינקה בכלל קיבל הפעם תפקיד יותר משמעותי וזה היה נחמד.
וזהו. הלוואי שניזכה לראות בקרוב בערוץ הראשון את העונה הבאה. אני הולכת עכשיו לקרוא את כל מה שנכתב וסליחה אם חזרתי על דברים שכבר נכתבו.

subatoi

New member
בקשר להרמיוד -

הזכירו מתישהו שהוא "מסופח" לדדלוס, כדי לטפל במנועים האסגרדיים שהיא קיבלה במתנה. |חייזר|

ilovenewyork

New member
לא סיכום על סוף העונה ...

את זה עשיתי כבר לפני שנה וחצי אבל... לאור הקיצוצים בערוץ נראה לכם שבכלל הערוץ הראשון יטרח להביא את העונה השלישית של אטלנטיס ?

ilovenewyork

New member
עוד שני פרקים ותם עידן סטארגייט בערוץ הראשון

אחח הזיכרונות האיחורים בשידורים משחקי הכדורגל שהפתיעו אותנו במקום סטארגייט ההפסקות הארוכות בין עונה לעונה אין מה לאמר נוסטלגיה.

ayan2

New member
../images/Emo2.gif אתה יודע משהו שאנחנו לא?

כבר הועלתה כאן האפשרות שלערוץ 1, על קשיוו הכלכליים עשוי להיות זול יותר לקנות תוכניות מוכנות מאשר להפיק תוכניות בעצמו, מאפס, מההתחלה ועד הסוף. הפקות מקור מול תוכניות רכש זו הוצאה כספית אחרת לגמרי, לא? וזה כולל את סטארגייט ואת אטלאנטיס. ומי יודע, אולי בקרוב יחלו בשידורים חוזרים של עונה 9? (הופ'פולי לקראת שידור עונה 10
). בקיצור, קצת מוקדם להספיד ולסכם, לא?

למעלה