סטאטיסטיקות

בועז 1992

New member
סטאטיסטיקות

שלום, אני די חדש אבל רוצה לדעת מה אומרות הסטטיסטיקות. כאילו הראשינג יארד וכל זה אני ישמח אם תוכלו לענות לי תודה.

JayneCobb

New member
פוטבול זה משחק של המון מספרים

ראשינג יארדס = יארדים בריצה שמשיגים הרצים כל עוד הכדור אצלם. PASSING YARDS = יארדים במסירה- כל מהלך מסירה מושלם (כלומר המסירה נתפסה) אומר שהמסירה באויר מרחק מסוים,ועוד מרחק לאחר שנתפסה (בידי זה שתפס אותה), שני המרקים האלו ביחד (נניח 8 יארד באויר, ועוד 6 יארד אחרי התפיסה) שווים למרחק המסירה הכולל (14 יארד). יש עוד המוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווון סטטיסטיקות שונות, גם בהתקפה וגם בהגנה, אז אם יש משהו מסוים שאתה לא מבין תשאל, כי בלי להתמקד,יהיה מאוד קשה לדעת על מה אתה צריך מענה....

royfr

New member
כמו שרשף ענה לך קודם

יש בנוסף גם סטטיסטיקות קבוצתיות. נתקלת באחת לא ברורה - זה המקום לשאול.

בועז 1992

New member
אז ככה:

הנה הודעה שקראתי פה לפני כמה ימים: "מייקל ויק נתן הופעה גרועה. זרק אינטרספשן בפעם היחידה שניסה כדור עמוק, איבד את הכדור פעמיים בפאמבל, אחד מהם תוך שהוא בורח אחורה מסאק עד קו ה-3 יארד שלו. 7 מ-11 רק ל-26 יארד. בריצות הוא עשה 35 יארד ושיפר מעט את מצבו, אבל זה לא מה שהוא צריך לעשות עכשיו. החדשות הטובות הן שהוא לא מאיים על עמדתו של מק'נאב. לדעתי אפילו לא על קוב..." מה זה אומר 7 מ-11 ל26 יארד? וגם מה זה טוב? ככה שהראשינג יארדס יותר גבוהים או הפאסינג יארדס?

royfr

New member
תשובות

1. 7 מ-11, הכוונה שהוא ניסה למסור 11 פעמים ואת הנסיונות שלו תפסו רסיברים שלו 7 פעמים. באחוזים זה כ-64 אחוז, שזה אחוז יפה. (מתחת ל-50 זה רע, בין 50 ל-60 זה ממוצע, בין 60 ל-70 זה טוב מאוד, מעל 70 זה מצויין) 2. 26 יארד במסירה - פה המדד זה כמה יארדים הושגו על כל פעם שבו ה-QB זרק את הכדור. במקרה הזה 26 יארד ב-11 זריקות, כ-2.5 יארד לזריקה, זה חלש מאד!! כשפחות מ-6 זה לא טוב, הממוצע הוא בין 6 ל-8 יארד לזריקה. 3. אני לא הייתי מנסה להשוות למה יותר טוב, יותר ראשינג או יותר פאסינג.

JayneCobb

New member
ביאור סטטיסטיקות

7 מ 11 אומר שהוא השלים 7 נסיונות מסירה מתוך 11 נסיונות ובאותן 7 השלמות צבר 26 יארדים במסירה. לגבי "טוב" זה מאוד תלוי בעמדה... מייקל ויק הוא קווטרבק,כך שהשאיפה היא תמיד שהיארדים במסירה יהיו גבוהים יותר, כי זה אומר שמהלכי המסירה הם מוצלחים ומצליחים, אם מייקל ויק (או כל קווטרבק אחר) נאלץ לרוץ כדי לצבור יארדים זה כמעט תמיד אומר שהמהלך נכשל,והוא צריך לאלתר כדי להרוויח יארדים. מצד שני, אם השחקן המדובר הוא רץ אחורי (RB) אז השאיפה היא כמובן שמספר היארדים שלו בריצה יהיה הכי גבוה שאפשר. אינדיקציה טובה לאיכות של שחקן,אמינותו והעקביות שלו היא פחות או יותר כזאת : לקווטרבק : ממוצע של למעלה מ 10 יארד לכל מסירה מושלמת נחשב למצויין. לרץ אחורי : ממוצע של למעלה מ 5 יארד לכל נשיאת כדור נחשב למצויין. אם יש לך עוד שאלות,נשמח לעזור, אני חושב ששמת לב כבר שכולם פה מסיורים,שהמטרה היחידה שלהם היא להסביר פנים ל"עולים חדשים" כמוך...

למעלה