סטאז'רים

chakiv

New member
דיווח נוסף על הפרין וקלקסן

היצרן Sanofi-Aventis דיווח כי הזיהום שנמצא לאחרונה בהפרין זוהה גם במוצרים מסוימים של הפרין בעל משקל מולקולארי נמוך (enoxaparin - (Lovenox/Clexane אך הוא הוסיף וציין כי לא נצפו כל תופעות לוואי תחת השימוש במוצר זה. החברה מסרה כי היא החלה לבצע בדיקות סקר עבור הימצאות המזהם , oversulfated chondroitin sulfate אשר נמצא בריכוזים קטנים מאוד במוצרים מסוימים ודובר החברה מסר כי רשויות הבריאות ברחבי העולם הוזהרו מפני הזיהום ומפני המוצרים החשודים כעלולים להיות מזוהמים וכי מדינות שונות בחרו לנקוט באמצעי זהירות שונים. עד כה 3 מדינות: אוסטרליה, שבדיה ואיטליה ביקשו להסיר את ה- enoxaparin מהמדפים וזאת בעוד שמדינות אחרות ובתוכן צרפת, בלגיה וספרד המליצו כי המוצר יינתן אך ורק על ידי זריקה subcutaneous וזאת משום שתופעות הלואי שנצפו תחת השימוש בהפרין בגרמניה ובארה"ב היו קשורות בשימוש בצורה של bolus intravenous. מדינות אחרות הכריזו כי אין כלל צורך בפעולה וזאת משום שעדיין לא דווחו כל תופעות לואי תחת השימוש בתרופה ומשום שהזיהום שנמצא כלל ריכוזים נמוכים מאוד. מתוך: פרמליין לידיעה המקורית: http://www.medscape.com/viewarticle/573503

sporTV

New member
אז....

בפעם הבאה שאהיה באישפוז בית ואקבל הפרין יש סיבה לחשש?

vikvik

New member
אני דווקא היה לי איזה קטע עם הפרין

לפני שנה , ביולי באשפוז האחרון. לא בטוחה אבל שזה בגלל הפרין או בגלל דברים אחרים , אז אני כבר אתייעץ בפרטי

vikvik

New member
לא מלחיצה

פשוט לא בטוחה שזה זה. הייתי אז על 60 סטראודים ביום ואשפוז בית , כל הפנים גם ככה היו נפוחות בטירוף והיו גלים כאלה של חום ותחושת בצקיות בפנים. היה איזה עירוי שממש נסתם ושמתי קצת יותר הפרין , ואחרי כמה זמן הרגשתי התנפחות בגרון וחום ממש בפנים. מאוד נלחצתי , אבל ההתנפחות בגרון או לפחות התחושה שלה נעצרה ולא התפתחה . אז אני לא יודעת ממה זה היה. זה יכל להיות סטראודים וזה מאוד הגיוני , יכל להיות אנטיביוטיקה שזה פחות הגיוני כי זה היה כבר אחרי שבועיים של אותה האנטיביוטיקה , יכל להיות פשוט מתח אחד גדול מהמצב כי נלחמתי על העירוי שנסתם. בכל מקרה אני זוכרת את התחושה הזאת בצמוד לשימוש בהפרין , אבל כאמור , היו כל כך הרבה סיבות אחרות שזה יקרה ומה גם שזה עבר ולא חזר על עצמו. אותו הרגע הזכיר לי שכמה אנחנו גיבורים ואני בעיקר
אבל מפחיד לעשות אשפוז בית כאשר אתה גר לבד. ולמרות זאת אני ממשיכה לעשות את זה לבד.

chakiv

New member
האם קיבלת הפרין פעם נוספת אחרי המקרה הזה?

מה שאת מתארת ייתכן שקשור לתגובת רגישות יתר. צריך לשים לב בפעם הבאה שאת משתמשת בהפרין.

vikvik

New member
לא רק שקיבלתי בפעם הבאה

אלא קיבלתי במנה הבאה לאחר מספר שעות וזה לא חזר על עצמו. עשיתי גם אשפוז בית נוסף מאז וגם לא היה כלום. אני משתמשת בהפרין ואשפוזי בית כבר שנים וזה היה משהו חד פעמי. לכן אני יותר סבורה שזה או הסטראודים שזה הפעם הראשונה שקיבלתי כזאת בומבה ואולי גם שילוב של כל אלה , אבל לא הפרין בפני עצמו.

chakiv

New member
אכן נראה שמדובר בשילוב של דברים

ולאו דווקא קשור להפרין עצמו. אבל טוב לדעת, לזכור, ולהיזהר בפעמים הבאות. ורדית

sporTV

New member
ויקויק

האם יש לך "הפיפן"? - מזרק נגד רגישויות לאנטיביוטיקה בווריד. באישפוז האחרון נאמר לי לקנות. וויתרתי על זה בגלל שאלו אנטיביוטיקות שאני עושה כל הזמן ולא נתקלתי בבעיות. האם לכם יש?

vikvik

New member
לפי מה שהבנתי מבלאו

למרות האנטיביוטיקות הקבועות עדיין יכולה להיות תגובה אלרגית , בדיוק בגלל איזה שילוב חדש , איזה מנה חס וחלילה לא טובה וטוב שזה יהיה בכל מקרה. ולא , אין לי גם....קוברת את הראש בחול.

למעלה