סטאווישין

ערן לב

New member
סטאווישין

הסבא של סבתי, הרב אלכסנדר זאב יפה (סנדר וולף) היה רבה של קהילת שטאווישין (STAWISZYN), עיירה קטנה ליד קאליש.
לא מצאתי תיעוד של העיירה או האיש ברשת.
האם מישהו יודע היכן ניתן למצוא חומר בנושא?

ערן לב

New member
STAWISZYN

כוונתי לקהילה היהודית שחייה שם לפני מלחמת העולם השניה.
בנושא זה יש מעט מאוד חומר.
על רבני הקהילה לא מצאתי דבר.

שרי סילבר

Active member
האם נולד בשנת 1879? אם כן, יש תיעוד הקשור ב-Sender Wolf Jaffe, שנולד בקאליש, באנססטרי. כדאי לבחון גם את השמות הנוספים, אולי אלה שמות של בני-משפחה.

האם חיפשת בג'ואישג'ן? ב-JRI? כדאי שתפרט היכן חיפשת עד כה, כדי שלא נפנה אותך למקורות בהם כבר חיפשת.

ערן לב

New member
STAWISZYN

אם סבתי נולדה ב 1874 כך שלא יתכן שנולד ב 1879.
חיפשתי ב JRI
תודה
ערן

שרי סילבר

Active member
STAWISZYN האם ניסית לבדוק אם קיים ספר יזכור לעיירה? גם אם לא קיים, אם המדובר בעיירה קטנה ע"י קאליש, יתכן שבספר היזכור של קאליש תוזכר העיירה, ושם תוכל לאתר מידע אודות הקהילה היהודית במקום, ואולי גם אזכור של סב-סבתך. אם לא בדקת, כדאי לנסות לבדוק באתר הספריה הציבורית של ניו-יורק.

שרי סילבר

Active member
קצת על העיירה והקהילה היהודית שבה בדף שצירפתי. בצד שמאל יש תפריט, המתייחס לנושאים שונים, הקשורים בקהילה היהודית שבעיירה. מרביתו של התפריט אינו פעיל עדיין, אך פה ושם יש קצת מידע. מקווה שיעזור, לפחות באופן ראשוני.

opiri

New member
סליחה,טעות בזיהוי.הפעם זה הפרטים הנכונים

סנדר וולף התחתן ב1862 עם חיה.

opiri

New member
צריך עליו מידע? כנס לJRI

מצאתי עליו:וולף סנדר יפה התחתן ב1841 עם אסתר סלודקה בגיל 20.האישה בת 19.שמות הוריו של סנדר וולף:סנדר וולף(הוא כנראה נקרא על שם אביו)וצירל.שמותה הורי האישה:שמואל ופריידל(ה).אני רואה שאישתו הראשונה נפטרה(יש לי תאריך מדויק)ואני רואה את תעודת הנישואין עם האישה השנייה(חווה לגנטל).(עם תאריך).גש אלי לפרטים נוספים.

למעלה