סחר חליפין

shay or eli

New member
סחר חליפין

מישהו מוכן להסביר לי על התופעה ומה היתרון שלה על סחר בכסף? כי על פניו זה נשמע סתם נסיון להחזיר את הגלגל אחורה.

shadowlord

New member
אני אנסה, בקיצור...

לא תמיד לכולם יש כסף, וכסף זה סתם חרא... אבל תמיד אפשר למצוא איזה משהו לא נחוץ שמישהו ישמח לקבל... חחח, אני טיפש... (הרגע אמרו לי...)

כרגיל - יש תשובה

לא מבין למה אל חיפשת בבדידות - הרי אתה כבר מכיר את האתר. או - יש הרבה מאוד אתרים באנגלית לדוגמא http://www.transaction.net/money/index.html http://www.cyberclass.net/turmel/urlsnat.htm שני האתרים האלו מומלצים בחום - ועל פי השני יש כיום כ 7100 קהילות מטבע מקומי בעולם!

vote2002

New member
תגובה

בקיצור - זה עוד אמצעי תשלום טוב באמת למי שאין כסף חותך החוצה הוצאות נלוות לא תלוי בשוק הכסף (שערים, ריביות, מניות וכו) מכניס עוד ערך לחברה (אדם לא נמדד רק בעושרו אלא גם בתרומתו לזולת). מקרב את הקהילה ומאפשר ניתוב אמצעים לטובת הכלל (אם חברה תורמת כסף לטיהור הנחלים בארץ לדוגמה - אעדיף לקנות ממוצריה. זהו גם סחר חליפין לדעתי (למרות שעדיין עובר כאן כסף) - אני קניתי מהם מוצר והם קידמו אינטרס שלי.

sheda0ktana

New member
זה לא לחזור אחורה, אלא יותר טנגו -

שילוב של מה שהיה פעם, עם היכולות שיש היום. הכסף כבר מזמן איבד את המשמעות המקורית שלו בתור כלי לפישוט סחר חליפין. הכסף הפך למוצר בפני עצמו, שאפשר לקנות בזול ולמכור ביוקר, אפשר לעשות עסקאות עתידיות, לקנות מניות וכל שאר ה"מכשירים הפיננסיים" שבטח יש כאלה שמבינים בהם יותר ממני - אלו כולם צורות למסחר בכסף, ז"א שהכסף הפך מאמצעי למטרה. זה חוץ מהעובדה שבחברה הצרכנית שלנו הכסף הפך למטרה בלי קשר למכשירים הפיננסיים הללו. קהילות סחר חליפין בד"כ מבוססות על סחר חליפין ישיר (אתה נותן לי דובי ואני נותנת לך טרקטור, כמו בגן) וגם על שימוש במטבע מקומי כלשהו. יש קהילות שממש מדפיסות כסף ויש כאלה שרק משתמשות ברעיון הכסף (כמו ה"חרוזים" או ה"שעות"). המטבע המקומי משמש למה שהכסף שימש פעם במקור- פישוט סחר החליפין. מעבר לכך, קהילות סחר חליפין מעודדות מיחזור פריטים (יד שניה, שלישית והלאה), מקטינות את הניכור בקהילה (זה לא לגשת למדף לקחת מה שאתה צריך, אלא ליצור קשר עם אדם, להכנס לרגע לחיים שלו ולבצע עסקה שתשאיר את שניכם מחוייכים). ברמה הגלובלית, כשאתה קונה ברשת כמו הום-סנטר, איקיאה, אפילו סופר-סל או "הכל בדולר" - חלק גדול מהכסף שלך נוסע לחו"ל, למקומות שאתה לא בהכרח רוצה או מעוניין לתמוך בהם. אין לך שליטה על מה שקורה עם הכסף שלך מהרגע שהוא עזב את היד שלך. בקהילת סחר חליפין המשאבים נשארים בתוך הקהילה, תומכים באנשים שקרובים אליך פיסית ויש לך יותר שליטה מה קורה עם ה"כסף" שלך גם אחרי שהוא עזב את החשבון שלך. מעבר לכתובות שדרור ציין, אתה מוזמן להכנס לפורום קהילות סחר חליפין (476) ולהשכיל.

shadowlord

New member
רוצה לפרסם משהו!

לאלה שגרים בי-ם... שמעתי שאמור להיות איזה "באזר". יהיו בו: תיקים, כובעים ובגדים מעשה יד ובגדים יד שניה, אוכל בייתי ובירה! אני חוזר, בירה! זה ביום שישי 11.10 משעה 10...

למעלה