סחרחורות...

fishfeshgarden

New member
סחרחורות... שלום לכולם.אתחיל בכך שיש לי אפילפסיה מגיל שנתיים בערך.מאז שגילו לקחתי טגרטול.כשהייתי בן עשרה,לא זכר איזה גיל בדיוק,היה לי התקף והחליטו להוסיף לי למיקטל.כמה שנים לאחר מכן,התנדבתי לצבא ב2001 ופחות או יותר מאז אני חווה סחרחורות לסירוגין.שייכתי את זה בזמנו למזג האוויר החם שמשפיע עלי.תדירות הסחרחורות גברה בשנה העכשווית.בדיקות דם העלו שהטגרטול שלי גבוה מדי,מחוץ לסקלה.הייתי אצל מספר נוירולוגים (כולל פרופסור קרסו) שהציעו לי להפחית בכמות הטגרטול,אני חושש מכך מפני שאני ״נקי״ כבר משנת 2000 ואני לא רוצה שיהיה לי התקף בגלל שהורדתי במינון.הבעיה היא שבני המשפחה שלי אומרים שלדעתם המינון הגבוה גורם לי לסחרחורות.יש לציין כי בנוגע לסחרחורות הייתי בבדיקת ראיה,שמיעה,eng-הכל תקין.נמאס לי לעבור בין נוירולוגים ולהישלח לבדיקות,ולא לקבל תשובה/פיתרון.לא אכפת לי לקחת עוד כדור למניעת הסחרחורות(מה זה עוד כדור ביום).יש למישהו עצה/ניסיון בכך?

חייםלוי

Member
מנהל
אין לי ניסיון בסחרחורות
פרופ' קרסו הוא לא מומחה לאפילפסיה ולא הייתי סומך עליו במקרה הזה. אני מציע לפנות לאפילפטולוג - נוירולוג שמתמחה באפילפסיה. יש רשימה של אפילפטולוגים בראש הדף.

fishfeshgarden

New member
סליחה על ההטעיה חיים... הייתי אצל קרסו בלי קשר לסחרחורות.אמר לי להפחית בטגרטול.תודה על הרשימה,אבדוק אותה.אשמח אם יהיו עוד תגובות להודעה שלי.

museMe

New member
מה נשמע? אז ככה, אין לי כזה קורות חיים עשירים עם אפילפסיה, אבל נטלתי מלא תרופות... הלמיקטל באופן ספציפי גרמה לי לסחרורות וכאבי ראש, אלה סירבו לעבור גם אחרי שהפסקתי עם הלמיקטל. הסחרחורות היו בלתי נסבלות, מאין אאורות כאלה. על כל פנים, על אף הפסקת הטיפול בלמיקטל כמונותרפיה, הן לא פסקו. חודש לאחר הפסקת הטיפול בלמיקטל התחלתי טיפול בנוגד דיכאון טבעי בשם רמוטיב, שתוך כשבועיים גרם לסחרורות ולכאבי הראש לחלוף. על כל פנים, הרבה לפני שאתה ממהר לקנות את התרופה (שגם ככה תצטרך אליה מרשם רופא) בשל כמות התרופות שאתה נוטל אתה חייב להתייעץ עם אפילפטולוג.

אחד הוטרינרים (הכינוי שזכו לו הנוירולוגים בסורוקה) אמר לי שידוע שנוגדי דיכאון מפחיתים כאבי ראש וסחרחורות (אבל הוא היה וטרינר ולא אפילפטולוג, אז קח את זה בעירבון מוגבל) ומה שכן אסור לנו ליטול כדורי נוגדי דיכאון ממשפחת ה-SSRI העשויים מחומריים כימיים, כי הם גורמים לירידה בסף האפילפטי.

זה כל האינפורמציה שיש בידי חבוב, בהצלחה!,

estelina

New member
אחד הוטרינרים???- למה בפורום ציבורי "אסור לנו ליטול כדורי נוגדי דיכאון ממשפחת ה-SSRI העשויים מחומריים כימיים, כי הם גורמים לירידה בסף האפילפטי-" על סמך מה את אומרת דבר כזה?

דבר שהוא ממש לא נכון. אמנם לעיתים יש אינטרקציה בין התרופות אז עושים מניפולציה במינון.

והכדורים שלנו שהם גפ פסיכיטריים טהורים, לא עשויים מחומרים כימיים?

museMe

New member
קודם כל אתה תבדקי קצת בכרטיס של מי שאת פונה אליו קודם. למה וטרינרים? תחפשי קצת הודעות שלי בפורום ותראי איזה יחס קיבלתי מסגן ראש המחלקה לנוירולוגיה.
דבר שני, למען הסר ספק - כל מה שאני כותב, כמו כל מה שכולם כותבים בפורום, הינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי.

דבר שלישי - תקראי קצת את עלון לצרכן של תרופות SSRI ותראי שיש לזה אזכור, במידה ואין את המידע הנ"ל קיבלתי מפסיכיאטר שבדק בקפידות בנוגע לתרופות SSRI ואפילפסיה לפני שדחף לי תרופות כמו הוטרינרים (שדחפו לי תרופות שאסור לקחת יחד במקביל).

estelina

New member
כל מקרה לגופו המקרה שלך והנסיון שלך, אינו מעיד כלל וכלל על נסיונם של אחרים.

anati r

New member
בהמשך לכל התכתובות אני קוראת פה את התגובות וקודם כל אין צורך לכנות את הפסיכיאטר שלך וטרינר, דע לך שיש וטרינרים מעולים (וזה לא נכתב פה בציניות!). החיות מקבלות את אותן התרופות שלנו, מנתחים אותן בדיוק כמונו וחבל לי להמשיך...

כמו שכבר נאמר אכן יש אינטראקציה בין תרופות, אבל זה לא אומר שהיא לא אפשרית. אני נוטלת למיקטל ובעבר לקחתי ציפרלקס ויש בין התרופות אינטראקציה. הדבר צויין במרשמים וגם הנוירולוג יידע אותי על כך.
לעומת זאת יש תרופות אחרות שאיני יכולה ליטול. כל אחד ותופעות הלוואי השונות שיש עליו מהתרופות....

רק בריאות,

fishfeshgarden

New member
תודה רבה אני אבדוק את זה עם באמת עם אפילפטולוג (מקווה שרשמתי נכון) ולא וטרינר :) .

ענת71

New member
זה לא טוב שרמת הכדורים גבוה בדם. ערב טוב לך.
מניסיון גם אני לוקחת טגרטול לפני מספר חודשים רמת הטגרטול עלתה בדם
לא יכולתי לעמוד על הרגליים שעשו לי בדיקות גילו שיש לי הרעלת כדורים בדם.
הנירולוג הוריד לי את המינון ואז הרגשתי הרבה יותר טוב.

fishfeshgarden

New member
רמת התרופה בדם... לידיעתכם,אני לוקח כל בוקר וכל ערב 600 טגרטול ו 300 למיקטל (כלומר ביום אני לוקח 1200 טגרטול ו 600 למיקטל).הטגרטול אצלי,בפעם האחרונה שעשיתי בדיקת דם,היה 11 או 12,כשהמקסימום בסקלה של הנורמל הוא 10.חלק מהמשפחה שלי אומרת להפחית בטגרטול,ההורים אומרים שזה הלמיקטל,שאולי צריך להוריד אותו.ההורים שלי הצביעו על כך שפחות או יותר בזמן שהתחלתי להוסיף את הלמיקטל בהוראת נוירולוג (לא אוהב את המילה וטרינר),התחילו הסחרחורות.נוירולוגים ביקשו שאעשה בדיקת ראיה,שמיעה ו eng ויצא תקין.מחר אלך לעשות בדיקת דם.אני לא יכול לתפקד ככה.גם אתמול וגם היום,לקחתי את הכדורים שלי בבוקר כרגיל ולאחר בערך שעה החלו הסחרחורות ברמה שהן משביתות אותי למיטה,לא יכול ללכת ישר...

עדידי127

New member
תבדוק עם רופא המשפחה גם דברים מסביב תפגש עם אפילפטולוג לבדוק את התרופות ותופעות הלוואי.
במקביל מציעה לך לבדוק עם רופא המשפחה נושאים אחרים מסביב כגון רמת סוכר בדם.
אני יכולה להגיד לך אישית שכשאני רעבה ולא אוכלת מסודר במהלך היום אני מקבלת סחרחורת ובחילות, בלי קשר לטיפול התרופתי לאפילפסיה.

מציעה לך לבדוק את כל האפשרויות, וכמובן ליידע את כל הרופאים המטפלים בכל הנושאים. חשוב שתהיה להם תמונה מלאה.

תרגיש טוב

museMe

New member
בעלון לצרכן של למיקטל מצויין כי קרבמזפין (טגרטול) עלול ליצור תגובות בין תרופתיות (לא מצויין איזה). אני כששילבתי למיקטל עם פנוברביטון (לומינל) שגם איתו קיימת אינטרקציה, זה גרם לי לסף עצבים גבוה יותר במהלך היום... בכל מקרה כל ת.ל. הינה אישית ואינדיוידואלית...

תרגיש טוב,

חייםלוי

Member
מנהל
לגבי השפעות בין תרופתיות של קארבאמאזפין יש פרק בויקיפדיה בערך לקארבאמאזפין יש פוטנציאל גבוה לתגובות בין תרופתיות. יש לנהוג בזהירות בשילובה עם תרופות אחרות, כולל תרופות אנטי-אפילפטיות אחרות ומייצבי מצב רוח [17]. רואים רמות נמוכות יותר של קארבאמאזפין כאשר נוטלים אותה עם פנוברביטל, פניטואין (דילנטין, אפנוטין) או פרימידון (פריזולין). בשל היות קארבאמאזפין ממריץ ציטוכרומי הרי הוא גורם לפינוי מהיר יותר של תרופות רבות ובכך מקטין את הרמה שלהן בדם[18]. תרופות שעוברות שינוי מהיר בגלל קארבאמאזפין כוללות וארפרין, פניטואין, תאופילין וחומצה ולפרואית (דפלפט). תרופות שמפחיתות את רמת קארבאמאזפין או, לחילופין, מגדילות אותה כוללות אריתרומיצין [19], סימטידין, פרופוקסיפן וחוסמי תעלות סידן. קארבאמאזפין גם מגדיל את חילוף החומרים של ההורמונים בגלולות למניעת היריון ולכן מפחית את יעילותן.

דני1161

New member
לכל מי שחווה דכאון כלשהו, בקשו טרנקסל טוב להירדמות בלילה וגם בבקר מסדר אותי לכל היום

למעלה