סחרחורות

סחרחורות

מה עושים עם סחרחורות?
מדובר בסחרחורות סיבוביות
מחמירות בתנועה אך קיימות גם במנוחה
בבירור רפואי לא נמצא מה הגורם להן

אשמח לכל המלצה

0 אור 0

New member
בירור הוליסטי

הבדיקה הראשונה שאני מציעה היא דוקא פיזית - להגיע למעסה רפואי (אבל ממש טוב) שיבדוק אם אין לך איזה טריגר או שריר תפוס שלוחץ על כלי דם וגורם לכל הבלגן הזה. מאז שבן זוגי התמחה בתחום הופתעתי מאד לגלות כמה דברים מסובכים וארוכים נובעים מבעיה פשוטה כזו,
ואם זה לא - אז להתחיל לבדוק מכל הכיוונים - גם פיזי בדגש טבעי כמו איזון תזונתי, מערכת הדם והעצבים וגם הוליסטי לחלוטין לפי השיטה שאת מתחברת אליה

ינוקא1

New member
אם המדובר בך

אז לדעתי הפתרון צריך להיות יותר "רוחני" מאשר פיזי.

הסימפטומים הללו באים כדי להגיד לך "תמשיכי לחפש , עדייין לא הגעת" . . .

הייתי ממליץ לך דווקא על טיפול בשיחה שיאפשר לך להוציא החוצה דברים ורעיונות ולמצוא את דרכך לרפא ולממש את עצמך.

בהרט

New member
benign vertigo

האם נשלל (Benign Paroxysmal Positional Vertigo (BPPV
הרבה פעמים מצב זה לא מאובחן ע"י רופאים ואינו מטופל.
ב - BPPV קריסטלים של קלציום קרבונט (OCTONIA) יוצאים ממקומם באוזן הפנימית ומצטברים באחת התעלות החצי מעגליות (semicircular canals). במצב זה, תזוזות של הראש גורמות לשחרור נוזל אנדולימפי שמועתק ממקומו וזה גורם לסחרחורות.

ניתן לאבחן את הנ"ל באמצעות Dix-Hallpike test. אם אכן זו האבחנה הטיפול יהיה Epley maneuver
גם גינקו בילובה וגם Vinpocetine יכולים לעזור

yaeli 101

New member
מנסיון אישי

סבלתי חודשיים מורטיגו ששיגע אותי באופן מוחלט.
הייתי אצל רופא א.א.ג, נוירולוג, בדיקות דם תקינות ואף אחד לא ידע מה הבעיה.
פניתי למטפלת ברפואה סינית שעשתה דיקור ועזר מאוד , המלצה שלה הייתה לקחת גם צמחים. התאימו לי פורמולה ותודה לאל כבר חודש אין לי סחרחורות בכלל.

מדהים שבתור מטפלת ברפואה סינית, עדיין לקח לי זמן לפנות לרפואה סינית. טכנית,כמטפלת, גם הייתי דורשת מינימום בדיקות דם תקינות.

נסי קרניוסקרל, שבדומה לטנטון

מחזיר את האיזון (לאוזן, בה נמצא איבר השמיעה וגם שיווי המשקל)

בנתיים, אפשר לנסות להקל לבד.
בישיבה, כאשר חשים את הסחרחורת, לנסות "לצייר" את התנועה שלה עם היד באוויר.
לאחר שזיהית את התנועה, להמשיך אותה אבל ב- א-י-ט-י-ו-ת, (ממש ממש מאוד לאט) ולעקוב אחר התנועה המאוד איטית למשך כמה זמן.

תודה

נכון לכרגע הסחרחורות פסקו.

מדובר היה בסחרחורות גם ללא תזוזה - שמחמירות מאוד בתזוזה,
אם כי תנועה כנראה כן מפחיתה אותן לאורך זמן.

בעבר היה מקרה שנמשך כמה חודשים כמעט ברציפות ולא נמצאה סיבה רפואית או אחרת,
נפסק בסופו של דבר על ידי סוג של שינוי תודעה, אך נותרה רגישות באוזניים - למשל לרוח וקור
כך שיש תחושה שהגורם לבעיה עדיין שם.

הפעם זה עבר לבד - נכון לכרגע לפחות.

למעלה