סחרחורות

לינוי 11

New member
סחרחורות

אני פונה לפורום הזה כי לפי מה שהבנתי מה שיש לי עלול להיות קשור לאא" ג. אני בת 17 , מזה מספר חודשים סובלת מסחרחורות פתאומיות שמופיעות למספר שניות עד דקה ונעלמות. הסחרחורות בדרך כלל מרגישות כמעין תזוזה מהירה בתוך המוח, לא כמו סחרחורת שמרגישים אחרי שמסתובבים, למשל. רוב הסחרחורות מלוות בבחילות. בנוסף לסחרחורות, לפעמים יש לי גם מעין תחושת לחץ על הראש ועל האף - באזור העליון שקרוב לעיניים. התחושה הזו יוצרת מצב רגעי של ניתוק, בלבול. לפני כשבוע ביקרתי אצל הרופאה שלי אחרי שההתקפים התחילו להחמיר, והיא נתנה לי הפנייה לבדיקת EEG שתתקיים בעוד כחודש, ועל ההפנייה רשום שהאבחון המשוער הוא dizziness (?) . בימים האחרונים ההתקפים רק הולכים ומתחזקים ונהיים תכופים יותר ויותר, והמקרה האחרון הדאיג אותי מאוד - עמדתי על יד החלון, והתחיל לי עוד התקף כזה, רק שהפעם התחלתי ליפול אחורנית, הייתי צריכה להחזיק בחלון כדי להתיישר. זה היה ממש מפחיד, וברגע שעזבתי את האחיזה מהחלון, זה קרה שוב, ושוב נאחזתי בחלון, ככה במשך כשתי דקות. זה לא קרה לי באף אחד מהתקפים הקודמים. מה זה יכול להיות, האם זה קשור לאא"ג?

סחרחורת

לינוי שלום רב

סחרחורת היא אשליה של תנועה, תחושה אמיתית של תנועה שאינה קיימת.
סחרחורת אינה מחלה כי אם תסמין ( סמפטום), ישנם גורמים רבים היכולים לגרום לתחושה של סחרחורת, חלקם מתחום אאג וחלקם לא.
הבדיקה הקלינית מאד חשובה למרות שלא תמיד ניתן להגיע לאבחנה מבדיקה ראשונה.
יש צורך בברור, ולעיתים יש צורך גם בבדיקות נוספות.
כדי להתחיל מרופא המשפחה , והוא יפנה להמשך הברור.

בברכה

ד"ר אפרת ריינדורף כפיר.

למעלה