סחלב

אתי@

New member
סחלב../images/Emo35.gif

אפשר להכין סחלב ביתי בלי להשתמש באבקת סחלב מעושרת ב-msd ושאר רעות
 

Nיכל

New member
אפשר להכין דייסת קורנפלור עם תמצית

(זהר) (כוס חלב- להרתיח, כשעומד לגלוש להוסיף כף גדושה קורנפלור מומסת ברבע כוס חלב, לטפטף טיפותיים תמצית הדרים וסוכר לערבב היטב ולטעום, להוסיף תמצית לפי הטעם ולהתענג
 

אתי@

New member
תמצית זוהר נותנת את הטעם של הסחלב?

חשבתי שסחלב מכינים מתמצית של הפרח סחלב... או משהו כזה...
 

מירבלי

New member
ממש לא ,לא התמצית היא שנותנת

את טעם הסחלב אלא הסחלב עצמו אומנם מוסיפים לסחלב מי ורדים או מי זהר ניתן לקנות אבקת סחלב בתבליני הכפר ברשל"צ
 

אתי@

New member
זאת אומרת שאי אפר לעשות לבד בבית

בטח האבקה של תבליני הכפר זה משהו בסגנון של האבקות שמוכרים בסופרים, לא?
 

מירבלי

New member
לא בדיוק ,ניסיתי את שניהם ואהבתי

יותר את האבקה של תבליני הכפר יש לזה טעם הרבה יותר טוב מהאבקות שנימכרות בסופר
 

אתי@

New member
OK תודה

הכוונה שלי היתה לשאול האם זה משהו שמכינים לבד או אבקה שרק מבשלים עם חלב וכו'. אז אני מבינה שזה כמו מה שקונים בסופרים במובן שזה רק מצריך בישול, ולא הכנה עצמית לגמרי. תודה.
 
מתכון: סחלב

סחלב אבקת הסחלב המקורית מופקת מפקעת של פרח סחלב. האבקה האמיתי יקרה מאוד, ודי קשה להשיגה. החלופה השימושית והנפוצה ביותר היא עמילן התירס מתובל במי ורדים או זוהר - מי פריחת תפוזים. 1 ליטר חלב 2 כפיות סחלב טחון, או 2 כפות עמילן תירס 3 - 5 כפות סוכר 2 כפיות מי ורדים או מי הדרים להגשה: קינמון טחון קוקוס טחון פיסטוקים קצוצים * שומרים חצי כוס חלב בכוס, ואת השאר מרתיחים. * מוסיפים לחלב הקר את אבקת הסחלב או את עמילן התירס ומערבבים היטב. מוודאים שאין גושים. * מוסיפים את התערובת לחלב הרותח וממשיכים לבשל עוד כמה דקות, עד שמתקבל מרקם סמיך. * מוסיפים סוכר ומי ורדים או מי הדרים. * מגישים חם בספלים ומוסיפים קינמון, קוקוס ופיסטוקים. 4-5 מנות על השולחן
 

yaron1

New member
יש פקעות סחלב בתבליני הכפר

בביקורי האחרון שם עשתה לי עדי 26 המקסימה סיור בין הדברים החדשים שהגיעו לחנות. בין היתר היא הראתה לי גם פקעות סחלב והמחיר סביר ביותר.
 
למעלה