מתכון: סחלב
סחלב אבקת הסחלב המקורית מופקת מפקעת של פרח סחלב. האבקה האמיתי יקרה מאוד, ודי קשה להשיגה. החלופה השימושית והנפוצה ביותר היא עמילן התירס מתובל במי ורדים או זוהר - מי פריחת תפוזים. 1 ליטר חלב 2 כפיות סחלב טחון, או 2 כפות עמילן תירס 3 - 5 כפות סוכר 2 כפיות מי ורדים או מי הדרים להגשה: קינמון טחון קוקוס טחון פיסטוקים קצוצים * שומרים חצי כוס חלב בכוס, ואת השאר מרתיחים. * מוסיפים לחלב הקר את אבקת הסחלב או את עמילן התירס ומערבבים היטב. מוודאים שאין גושים. * מוסיפים את התערובת לחלב הרותח וממשיכים לבשל עוד כמה דקות, עד שמתקבל מרקם סמיך. * מוסיפים סוכר ומי ורדים או מי הדרים. * מגישים חם בספלים ומוסיפים קינמון, קוקוס ופיסטוקים. 4-5 מנות על השולחן