סחטיין על המילים

אני חושש שאיני יכול לתת לך תשובה

משום שאיני המדינה ואיני שותף להחלטות שלה.גם לא עקבתי אחר שני המקרים ואין לי מושג ירוק האם מבחינת החוק יש בין שני המקרים הבדלים או שמא כפי שאתה מרמז יש כאן אפלייה. הרי כל הזמן מפלים כאן בארץ כנגד העובדים והערבים ועדות המזרח והנשים,וייתכן שגם זה מקרה של אפליה. איני יודע שאסור להפגין מול ביתם של אנשי צבא ואם יש כזה חוק הוא אנטי דמוקרטי. מצד שני אני יודע דבר אחד בוודאות בן גביר הוא פשיסט ואילו דנה היא זעיר בורגנית דמוקרטית וכן יש הבדל בין השניים, ואני תמיד אגן על הדמוקרטים כנגד הפשיסטים.

sharonhaimov

New member
אתה יודע שהוא פשיסט? אם אתה

מכיר אדם שפשיסט שמשתייך לתנועה פשיסטית, אתה חייב לדווח לרשיות, אחרת אתה שותף לפשע. ואם כבר, מאיפה אתה יודע שהוא פשיסט? יש לך הוכחות לכך?

sharonhaimov

New member
קשקוש.

לא משנה עד כמה מושחתים מפלגת הפת"ח, או אנשי אבו מאזן כמו שאתה מכנה אותם, החמאס היא מפלגה דתית שפועלת להקמת מדינת הלכה דתית, בדומה לש"ס. מבחינתי גם ש"ס, וגם החמאס הם מפלגות קיצוניות שמאיימות על קיום שני העמים. הפתרון לא חייב להיות פתרון מרקססטי מטורף שבמהלכו ימותו כנראה עוד כמה מיליונים, ועוד כמה מיליונים ימותו בעתיד ע"י רודנים מרקססטים, והקומוניזם יחדור גם לפה. אפשר ללכת לפתרון הגיוני, מו"מ על הגבולות, ללא זכות השיבה וכניסת פליטים לישראל, שמירה על חופש פולחן בירושלים ועוד. זהו פתרון שבו מיליונים ירוויחו את חייהם. אלא אם אתה טוען שמוות של מיליונים הוא הכרחי כדי להבטיח את השרדות המין האנושי על פני כדה"א, אז זה כבר משהו שונה לחלוטין. פרץ ושלי שונים מחבריהם במפלגה, מפלגת העבודה תמיד הייתה מפלגת בורגנות, לא מפלגה שתמכה בבורגנות במוצהר, אבל המצביעים שלה בעיקר השתייכו למעמד הגבוה, ודווקא הפועלים הצביעו לליכוד. ואם כבר אתה מדבר על רצון ההמונים, אז רצון ההמונים הוא שנחיה במדינה ליברלית וקפיטלסטית, ולא במדינה חשוכה מרקססטית שלימים תהפוך גם היא למדינה קומוניסטית. ראה את המקרה של לנין וסטאלין, מקרה מאו בסין, צ'ה גווארה וקסטרו.

amir4marathon

New member
למה לא להתנגד לחמאס?

להתנגד לחמאס להתנגד לצה"ל שניהם אותו הדבר! ההבדל אלו המדים היפים של צה"ל. המבט הגאה של החיילים שלנו, "טוהר הנשק" ועוד הרבה בולשיט צה"הלי מופלץ מהתחת. בשורה התחתונה שניהם הורגים הרבה חפים מפשע אם זה בשם הדת ואם זה בשם הגנה על המולדת. בדרך להגנה זו משחיטים הם את נפשם, אדמתם ואת בני מינם. כל מחזיקי הנשק בשם הצדק המאוד אישי שלהם, הם רוצחים. ובמיוחד הצבא שלי, המדינה שלי-ישראל רוצחת!!! כמו שהנאצים רצחו, גם אנחנו רוצחים!!!!!!! רוצחים!!!! אמיר

לא משנה כמה סימני קריאה תשים

זה לא יהפוך את הצעקות שלך לצודקות. שים לב- אחד כפול אחד שווה ארבע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sharonhaimov

New member
גם ארה"ב, בריטניה, הרשות הפלסטינית

סין, איטליה, יפן, אתיופיה, רוסיה, להמשיך? תעצק כמה שאתה רוצה שישראל רוצחת, אבל מה לעשות שהמוות העולמי לא מתרכז פה.

הסימני קריאה שלך

לא מצדיקים את מילותיך, ישראל רוצחת? כן, את מי שמנסה ומתכנן לרצוח אותה, כמו שנאמר 'הקם להורגך, השקם להורגו'. זה שנהרגים חפים מפשע נובע מזה שהלחימה היא כנגד אויב הנסתר בתוך האוכלוסיה האזרחית, מעולם לא שמעתי או ראיתי מדיניות צה"לית שמורידה הוראה לרצוח אדם שידוע שהוא חף מפשע, אם אתה ראית כזו הוראה אתה מוזמן לתת לי את ההוכחה לכך, את העובדה המוצקה, בלי השערות ומסקנות אישיות, תביא לי מסמך המוכיח זאת ואני אצא כנגד מדיניות הרצח הזו. אם כל מה שאתה שואף אליו זה צדק פואטי אז אומר לך שאתה פשוט יפה נפש המתנשא כנגד האנשים שבחזית קו העימות, קל מאוד ללגלג על תושבי שדרות מרחוק, הרבה פחות נעים זה לבוא ולחיות בקרבם תחת האש שהם סופגים ולהמשיך להטיף לצדקנות. צא מהבועה, אוטופיה מוסרית היא לא דבר שקיים באף חברה בעולם, ובמיוחד לא בחברה שנמצאת בעימות לאומי, יודע למה? בגלל טבע האדם שאולי שואף לטוב אך במקורו הוא תמיד אנוכי. גם אתה אנוכי בזה שאתה רוצה לנקות את מוסרך על חשבון המדינה הזו, אתה אפילו לא מכחיש זאת, מבחינתך המדינה הזו יכולה ללכת לעזאזל.

sharonhaimov

New member
אז? ישראל לא אשמה בכל בעיות העולם

יש סכסוכים שגובים הרבה יותר קורבנות. זה שאנחנו מופיעים על ימין ועל שמאל בחדשות, זה לא אומר שחסרים מלחמות קשות יותר.

אישלום

New member
המילים שלו והמילים שלך והמילים שלהם

באים אומרים הולכים. ישראל פנתה בצעד חסר תקדים את הרצועה. איפה המברוק? איפה מחיאות הכפיים על סיום הכיבוש לפחות בחלק מהשטחים? במקום זה הגבירו את ירי הקסאמים. איזה מסר זה אמור להעביר? מסר של שלום? מסר של אהבה? דמגגוגיה של השוואות - תאונות דרכים מול קסאמים.אין ולא היה קשר. בכל העולם יש מאבק מתמיד בתאונות הדרכים. בכל העולם לא עושים מספיק. ובלי קשר לעולם, מן הראוי שיעשה יותר אצלנו. אז מה זה שייך? ואם היו פחות תאונות אז היית יותר או פחות מרוצה מהקסאמים? מספיק עם השטויות האלה!

סלוניק

New member
המופע היה נהדר ../images/Emo45.gif

וזו כל ההסכמה עם ההודעה שלך. גם אני לא מתלהב מפסטיבל שדרות ודי מסכים עם שמעון פרס ("קסאמים שמסמים") אבל אין קשר בין הסבל של תושבי שדרות לבין סבלם של הפלסטינאים. דווקא כפעיל שמאל אני רואה לנכון להפריד ולא לראות חיבור מחייב של "מי סובל יותר". זה לא רלוונטי, וסתם פרובוקטיבי.

סלוניק

לא זכור לי שביקשתי שתסכים עמי, בדיוק כפי שאיני מסכים עמך שאתה שמאל במובן שאני כאינטרנציונליסט מבין מהו שמאל. זה שאינך מסוגל להבין את הקשר בין הסבל של תושבי שדרות ועזה רק מעיד שאתה משקיף על העולם בעיניים לאומניות. לא חיברתי מי "סובל יותר" אלא את האינטרס הממשי של העובדים והעניים היהודים והערבים. ברור שעם משקפיים כשלך אינך יכול להבין זאת.

סיפרו לי שהיה אדיר

אבל אני לא כזה מעריץ של הפינק פלויד ככה שלא מצאתי לנכון להוציא 370 שקל על זה. יהיו עוד מופעים כאלה הקיץ? בכל מקרה אני גם באותה דעה שאסור לצאת מהכלים בגלל הקסאמים, לא נעם לאוזני לשמוע את אלי מויאל דורש להפוך את בית-חנון לעיר רפאים, זה הזכיר לי את הנאום בזמנו של דויד לוי ("דם מול דם! ילד מול ילד!"), התלאמות שדורשת נקמה ולא פתרון. מנגד אני יודע שחובה על המדינה להפעיל את הכוח הדרוש כדי לסקל את הירי סביב עזה, ואם זה דורש חיסולים מהאויר אז אין מנוס מזה, לעצור את הקסאמים זה לא יעצור, אבל זה כן משבש את הדיוק של הירי, דבר שנורא קריטי ברקטות מהסוג הזה(המספרים מדברים בעד עצמם- המחבלים כבר שיגרו יותר מ5000 קסאמים, רובם המוחלט לא היו מדוייקים ואפילו נפלו בשטח פלסטיני). גם הקונספציה הזו כאילו סבל האזרחים הוא מקושר משני הצדדים נראה לי מופרך ופרובוקטיבי, סתם נותן תירוץ להמשך הירי.

סלוניק

New member
כל אחד מצא הנחה איכשהו. עלה לי 300.

1) יהיו מופעי יוקרה כמו דפש מוד למשל, וגם מופעים זולים יותר של להקות גדולות שפחות מוכרות בארץ, כמו Blonde Redhead. גם דיוויד גילמור הביע בחיוב להופיע בארץ אגב. בד"כ הייתי מזלזל ב"הבעת רצון להופיע", אבל זה גם מה שאמרתי על רוג'ר ווטרס לפני חצי שנה. מצד שני כשאני חושב על זה זה לא קשור בכלל לפורום.
וזה. 2) בגדול אני מסכים איתך, לישראל שמורה הזכות וגם החובה לפעול כנגד הקסאמים באמצעות כוח, אבל לנוכח התקיפות האחרונות אני מטיל ספק אם הנסיון להפציץ כמה שיותר מהר (גם במחיר מודיעין שגוי או ראות לקויה או מה שזה לא היה שהביא לטעויות הרבות השבוע) נובעים מצורך ביטחוני או צורך פופוליסטי-תקשורתי של הקבינט להציג שליטה במצב. קשה לי לראות איך אפשר לפגוע ב"משגרים" עצמם בצורה מדוייקת, שהרי הקסאם בנוי בצורה פשוטה שמאפשרת לו להשלח מחצרות בתים כפי שנעשה רבות בבית חנון, אבל אני משער גם שיכולת הפגיעה של צה"ל השתפרה: במקום השימוש בטילי הלפייר שהיו מיועדים לפגיעה בצריחי טנקים (ולכן גם החטיאו את המטרה פעמים רבות - במיוחד בנסיונות חיסול) האמצעים שונו במטרה להתאים במיוחד את הירי לפגיעה מדוייקת וממוקדת, ולכן הנתונים שמדברים בעד עצמם מציגים תמונה עגומה יחסית.

כן, שמעתי על דפש מוד.

אני התחלתי להתעניין לא מזמן, אבל עדיין לא בדקתי מחירים. הנושא המניעים לריבוי החיסולים- אני לא משוכנע שדווקא מניעים פופוליסטיים יצרו את הריבוי של החיסולים, אפשר באותה מידה להגיד שישראל עשתה זאת כדי לאחד את הפלסטינים כנגדה שניה לפני שפורצת בעזה מלחמת אזרחים שתשאב את צה"ל פנימה. מהניסיון שלי הדברים האלה תמיד קרו בשרשרת: חיסול-> התגברות תנועה של משגרי הקסאמים-> דליפה של חשאיות המשגרים-> חשיפה שלהם-> חיסול נוסף... מעגל קסמים שנמשך עד שנרגעים הרוחות ולפי מה שאני רואה גם הבוקר המעגל לא עתיד להסתיים. בנושא רמת הדיוק של הקסאמים אני אמנם לא מומחה בהנדסת רקטות, אבל הקסאמים בעזה הם כלי נשק שהולכים ומשתפרים- בטווח ובדיוק, אבל בשביל שהשיפורים האלה יגיעו לידי ביטוי הם זקוקים לכן שיגור יציב והכוונה, דברים שלוקחים זמן הכנה ומסכנים את חוליות המשגרים שממהרים לעשות את השיגור לפני שסיימו לייצב או לכוון את הטיל, וככה יוצא שלמרות השיפור באיכות הקסאם התוצאה היא הרבה פחות מוצלחת מאשר טילים מלפני שנתיים-שלוש, אז צה"ל תרם ריכז את המאמצים סביב עזה. אני יכול לספר לך שבחאן-יונס הפלסטינים היו שמים בלילות מאין כיסוי בד רופף על פתח המרגמה בשעת שיגורי לילה כדי שלא נראה את ההבזק של מקור הירי, אבל בדיעבד מסתבר שזה פגע להם מאוד ברמת הדיוק. ככה זה כשאין פתרון מידי כמו מול ירי תלול מסלול- אתה משתמש בכוח שיש לך לנסות ליצור הרתעה, בעקיפין זה גם עובד אבל לא תמיד, החיסולים הכושלים יצרו כפי הנראה יותר נזק מתועלת.

למעלה