סו ג'וק

מאיה54321

New member
סו ג'וק

שלום, רציתי בבקשה לברר משהו. אני התחלתי לימודי רפואה סינית שהם כידוע לימודים אינטנסיבים של 4 שנים, ואתמול יצא לי לדבר עם בחור שלומד באותה מכללה שבה אני לומדת והוא לומד סו גו'ק. הבחור סיפר לי שכדי להיות מטפל מוסמך בשיטה הוא בסך הכל צריך ללמוד שנה אחת, בסכך הכל כ- 280 שעות שכולולות בתוכן גם לימודי אנטומיה פזיולוגיה. לאחר מכן הוא יוכל בעצם לטפל בדיקור,במוקסות, בטיפול במגנטים ועוד כמה דברים שהם רק בסו ג'וק ולא ברפואה הסינית. העניין הוא שהוא הסביר לי שהסו ג'וק היא בעצם שילוב של רפואה סינית וקוריאנית, ושהדיקור הוא די זהה. מה אתם חושבים על השיטה הזאת? והאם זה הגיוני שתוך 280 שעות לימוד שמתוכן רק חלק עוסק בדיקור וההתנסות הם יוכלו להיות מדקרים טובים? תודה

omarman

New member
היי מאיה

אני מטפל ברפואה סינית וגם בסו- ג'וק, אך מעדיף את הדיקור הסיני. מכאן שמראש קחי בחשבון שהתשובה שלי לא 100 אחוז אובייקטיבית..., אז ככה: סו ג'וק זו שיטה גאונית, מודרנית, אשר מתבססת על עקרונות טיפול שיש בשלל שיטות ובעיקר ברפואה סינית וברפלקסולוגיה. העיקרון הבסיסי בסו ג'וק זהה לרפלקסולוגיה- כלומר כל הגוף משתקף בכפות הידיים ובכפות הרגליים, כאשר יש שלל השתקפויות (עשרות השתקפויות למעשה לכל איבר), ולכן גם חשוב לדעת טוב אנטומיה, מאחר וכל ההשתקפות בנויה על ידע אנטומי. (וכמובן- מי שלומד רפואה סינית לומד הרבה יותר אנטומיה-פיזיולוגיה- פתולוגיה מאשר מי שלומד רק 280 שעות של סו- ג'וק, שיאצו, רפלקסולוגיה וכיוב'). עכשיו, מאחר והבסיס מדבר על השתקפות של כל הגוף בכל הרמות (פיזית וגם אנרגטית)בכפות הידיים/רגליים, אז הגיוני כי ההשתקפות תחול גם על ערוצי האנרגיה (מרידיאנים), וגם על נקודות הדיקור. מכאן שעפ"י הסו ג'וק יש בכפות הידיים והרגליים השתקפות של כל מערכות הגוף וגם השתקפות של המרידיאנים ואפילו הצ'אקרות! הטיפול בסו ג'וק מתבצע עם מחטי סו- ג'וק קטנות, הדיקור שונה לחלוטין(!) מדיקור סיני ודורש הרבה פחות מיומנות (יש מכשיר קטן כזה שעוזר לדקור, למי שצריך), כאשר פשוט נועצים את המחט בנקודת ההשתקפות- ללא חשש לפגוע באיבר חשוב כזה או אחר, גיד או כלי דם. כל הדיקור בכפות. כאשר עובדים ברמת השתקפות של איבר אז הדיקור כואב! הוא אמור לכאוב! אז גם אם שמים את המחט במיומנות גבוהה וגם אם לא- זה אמור לכאוב!! בנוסף יש בסו- ג'וק טיפול ע"י צבע (צובעים עם טושים איזורים ביד או שיקופי מרידיאנים), טיפול ע"י הדבקה של זרעים שונים, מגנטים קטנטנים, או מוקסה זעירה ומיוחדת לסו- ג'וק (ממש שונה מהמוקסה הסינית או היפנית!). הלימוד הוא מאוד מהיר, השיטה מאוד ברורה וקלה ללימוד. כלומר בעוד מישהו שיש לו שיעול- צריך ברפואה סינית אבחנה מבדלת מורכבת- של חולשת כליות או חולשת צ'י הריאות או פלישה של רוח או רוח חום וכו'.., אז במקרה כזה בסו- ג'וק מתחילים בדיקור על האיזור הפגוע- ריאות/ גרון (כלומר ההשתקפות בכף היד), אם המטפל מספיק מיומן ולמד גם שנה שנייה אז גם עבודה על הערוץ האנרגטי המשתקף (בל מרידיאן), ואולי גם עבודה על הצ'קרה המתאימה. פחות מסובך. אין באמת עומק פילוסופי בסו- ג'וק. לקחו חלקים נבחרים משלל תורות שונות. ההתיימרות היא להצלחה של ריפוי לכל בעיה כמעט תוך- 2-5 טיפולים. (ומבחינתי זה כמעט גובל בשרלטנות). אני סיימתי 4 שנים של לימודי ר. סינית ואז החלטתי לעבות ולהעמיק וללמוד סו- ג'וק. מעניין בהחלט. מספק? לא אותי. מי שרוצה ללמוד סו- ג'וק הייתי ממליץ קודם על לימודי עומק עם משמעות (ר. סינית 4 שנים, או רפלקסולוגיה 3 שנים, לפחות). לא מאמין בקיצורי דרך. ובניסיון שלי- יש יותר הצלחה לרפואה הסינית ועם פחות כאבים. אבל כאמור- אני משוחד.. מקווה שעזרתי במשהו. ורותי- תרגישי חופשי לכתוב ולהתערב ולומר שאני טועה בהכל..., ומי בכלל נתן לי רישיון...

מאיה54321

New member
תודה לך! ועוד קצת שאלות ../images/Emo13.gif

אז בעצם, מי שסיים את לימודי הסו גו'ק ויש לו תעודה יכול לפרסם את עצמו כמדקר על פי הרפואה הסינית והקוריאנית, לא? כך נראה לי שאנשים רבים שלא הכי מבינים בהבדלים בין התחומים, יכולים לקרוא מודעה בעיתון על מישהו שעוסק בדיקור סיני קוריאני על פי הסו גו'ק ולחשוב שזה בעצם הדיקור המוכר לכולם. ושאלה נוספת, במידה ואותו בחור יקח קורסים ספציפים רק בדיקור סיני, באיתור נקודות דיקור ותורה הסינית, האם הוא יוכל להציג את עצמו כמדקר על פי הסו גו'ק, אבל גם לדקר עם מחטים של דיקור סיני ועם מה שהוא למד למרות שאין לו תעודה של 4 שנים לימודי רפואה סינית? כי הרי את לימודי האנטומיה פזיולוגיה יש לו, ואם הוא יקח את הקורסים שנחוצים לו להשלמה, ולא ילמד קורסים רבים שלומדים אותם בלימודי רפואה סינית כמו שיאצו או טווינה וצימחי מרפא, אין סיבה שהוא לא יוכל להיות מדקר טוב כמו מי שלמד רפואה סינית 4 שנים, רק שמי שלמד 4 שנים יהיה מוסמך לעוד דברים.

omarman

New member
מאיה, עשית קצת בלאגן...

אין באמת קשר בין סו- ג'וק ורפואה סינית. כלומר יש קשר, ממש כפי שיש קשר בין סו-ג'וק ורפלקסולוגיה, או סו- ג'וק ורייקי. הלימוד של רפואה סינית כולל איתור נקודות, דיקור מעשי, אבחנה סינית, פילוסופיה סינית, ורק חלק מהלימוד הוא של צמחי מרפא או מקצועות המגע (שיאצו/רפלקס'/טווינא- תלוי בבצפר ובתלמיד). בעבר ניתן היה ללמוד רפואה סינית ללא 3 שנים של צמחי מרפא, אח"כ צמחי מרפא הפכו חובה. אין לי מושג היכן זה עומד כיום. כפי שכבר כתבתי קודם- ברפואה סינית לומדים אנטומיה/פיזיולוגיה/פתולוגיה ברמה גבוהה בהרבה מאשר בסו- ג'וק, שיאצו, רפלקסולוגיה או כל מקצוע אחר שמלמד רק בכ- 300 שעות בשנה! בכל בצפר שמכבד את עצמו לימודי הרפואה הסינית אורכים 4 שנים וכוללים 2800 שעות לפחות! זה בהחלט עושה את ההבדל. לגבי פירסום- אין בארץ שום תואר מוכר בפואה משלימה. באופן תיאורתי (וגם מעשי..), מחר בבוקר את יכולה לתלות שלט ולהכין פליירים/כרטיסי ביקור של "מאיה- מטפלת ברפואה סינית, אנרגטית, רפלקסולוגיה, סו ג'וק וגם חייזרים", ספרי לכולם שקיבלת את הידע דרך תיקשור, אולי אפילו תגיעי לכמה תוכניות בוקר (...), ובהצלחה..! ברצינות- כל אחד יכול הציג את עצמו איך שהוא רוצה. המצב נוראי ובלתי נסבל, אבל ככה זה. העניין היחידי זה ביטוח- חברות ביטוח יעשו לך ביטוח רק כנגד תעודה מוכרת ממוסד מוכר. אך במידה ואת לא מתייחסת לביטוח- אז כמטפל סוג'וק את יכולה להציג את עצמך כמטפלת ברפואה סינית. וההפך. גם מוכר הירקות בחנות השכונתית יכול הציג את עצמו כמטפל ברפואה סינית.. שוב, לעניות דעתי- אין שום לימודים בתחומי הרפואה המשלימה בארץ ברמה של הרפואה הסינית. ואגב, במידה ואת מחפשת קיצורי דרך- הרי שיש מכללות שמלמדות רפואה סינית בקורסים קצרים של מספר חודשים. מבחינתי זה גובל בשרלטנות ומוציא שם רע למקצוע הנפלא הזה. מקווה שמספיק ברור עכשיו. שבוע טוב ונעים.

למעלה