סושי

adidushim

New member
סושי

שלום, אני יודע שהשאלה לא בדיוק במקום , אבל: אני הולך עוד מעט לקנות כל כל מיני ציוד לסושי (מחצלת, דפי נורי, ווסאבי ...) לא מצאתי אורז יפני לסושי, אך מצאתי ריזוטו (האורז עגול וקטן ככה שנראה לי מתאים לסושי) . האם זה נורא להשתמש באורז כזה? מה לגבי אורז רגיל? תודה רבההההההההה

גידי42

New member
כן זה נורא!!!

אם את רוצה סושי כמו שצריך אל תשתמשי בריזוטו או באורז רגיל, חבל שתשקיעי כל כך במצרכים ובהכנה והכל יצא מחורבש בגלל האורז שהוא מרכיב מה זה מרכזי.ליד שוק הכרמל, בכניסה מנחלת בינימין יש מכולת קטנה של עובדים זרים תאילנדים וסיניים. שם תוכלי למצא אורז אמיתי לסושי (את יודעת דביק כזה) ובכלל האזור הזה הפך למיכרה זהב עבור מצרכים מיוחדים מהמזרח, כל מיני תבלינים, שמנים למינהם, רטבים מיוחדים וכו'. שווה ביקור!!! ואילה שאת מכינה סושי עבורם יודו לך ולי.... בהצלחה ודווחי לנו איך יצא

adidushim

New member
תודה רבה על העצות

יש לך את הכתובת המדוייקת של המקום? (אגב, אני בן)

כתומתי

New member
עוד המלצה - על חנות פינקו במתחם בזל

ברח' אשתורי הפרחי - יש כל החומרים לסושי + דגים טריים

גידי42

New member
לצערי אין לי כתובת

גש לטייל באזור ולא תצטער. תוכל למצא כמה חנויות כאלה. זו זהתכוונתי אליה נמצאת ממש בפתח השוק אם אתה בא מנחל בנימין, מצד שמאל לפני השוטרים שמאבטחים את הכניסות

ycyclop

New member
אורז וחנויות

קודם כל לגבי האורז, בחנויות יש ארוז עגול לסושי והוא מאד יקר יחסית לעומת זאת יש אורז calrose rice שגם הוא אורז לסושי במחירים נורמלים (ואני יודע על מסעדות יפניות שזה האורז שהן משתמשות בו). יש שתי חנויות בשוק הכרמל. אחת ממש בפנים - מזרח מערב אבל אני לא יודע את הכתובת. שניה המכולת הסינית ויש לה אתר www.sini.co.il והכתובת שלה: הכובשים 48 ת"א מול חניון הכרמל

שח_מט

New member
אורז מיוחד לסושי כבר אפשר למצוא גם

בקו אום ושכמותו.. קצת יותר יקר אבל עדיין טוב. גם חנויות דגים שמתמחות בסושי מציעות בדר"כ את כל המסביב. אני קונה דגים בהדר יוסף (מובי דיק).

adidushim

New member
שוב סושי

זהו. קניתי הכל , גם אחרי החששות האורז יצר מעולה. ניסיתי סושי צמחוני ויצא טוב. עכשיו אני רוצה לנסות עם דגים כמובן. האם ברשתות כמו סופר סנטר וכו מוכרים דגים נאים? עוד לא נתקלתי בזה.

למעלה