סורק פילמים

10101

New member
סורק פילמים

אני חוזר לשאלה ששאלתי לפני מספר שבועות בשינוי קל, בנושא סורק פילמים. אם אני רוצה להגיע לרמת סריקה שתאפשר לי להדפיס בגודל A4, מה הזולוצית הסריקה שאני נדרש אליה, ונגזר מזה, איזה מכשיר מתאים ?

amirh

New member
סורק

הסורק פילם הטוב שיש הוא של חב´ ניקון אך מאוד יקר את הרזולוציה אתה קובע ע"פ התוצאה שאתה רוצה לקבל

10101

New member
אז שאלתי

שאלתי מהי הרזולוציה המומלצת לצורך הדפסת A4 באיכות מצויינת.

kadmony

New member
בוקר טוב לך 101!!!

איכות ההדפסה יוצאת מתוך איכות הסריקה ואיכות הסריקה יוצאת מתוך איכות הנגטיב כלומר: האם אתה סורק נגטיב או פוזיטיב? איזה סורק יש לך? מה מקסימום ה DPI שהסורק יכול לסרוק? ועוד ועוד... שאלות. אם אתה מחפש תמונות באיכות ע"מ להוציא קטלוג שלח את התמונות ללישכת שרות שם תקבל את האיכות המקסימלית. עבור סריקות ביתיות ישנו סורק של מינולטה לא רע בכלל ביחס למכיר. אשמח לעזור לך בכל שאלה אבי 5107711-03

10101

New member
בוקר בוקר נפלא

תודה על התשובה אבי. להלן הבהרה וחידוד שאלה: השימוש המיועד הוא ביתי. שאלתי שאלה טכנית מאד. ולהלן הנתונים: פילם נגטיב (לא שקופיות).(צילומים ברמות טובות עם מצלמה ניקון 808S) סורק: רזולוציה XY (לפני רכישה) מטרה: הדפסה ביתית ואיכותית בגודל A4. מישהוא יכול להשלים מהו ה XY המתאים ?

SkyEye

New member
זה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב...

וזה ממש לא משנה אם מדובר בפילם נגטיב או שקופיות. אתה רוצה להדפיס תמונה איכותית על נייר בגודל A4. קודם כל נגדיר בגסות מהי איכות (שתלויה גם במדפסת, אבל זו כבר אופרה אחרת): 300 DPI (בתוצר הסופי) איכות טובה 200 DPI איכות בינונית 100 DPI איכות נמוכה בפחות מזה כבר צריך להתבונן ממרחק הגדול מאורך היד בלי לראות פיקסלציה. גודל A4 בעברית זה 8.5 על 11 אינץ´. התמונה תמלא רק חלק ממנו בשל הפרופורציה השונה שלה: בערך 7.54 על 11. לצורך החישוב, נלך תחילה על האיכות הבינונית: התמונה הסרוקה צריכה להיות בגודל 11x200 על 7.54x200, כלומר 2200x1508 פיקסלים (3.3 מגה) את זה אתה צריך להוציא מפריים בגודל 35x24 מ"מ, שזה באינצ´ים 1.38x0.95 עכשיו, 2200 פיקסלים מ-1.38 אינץ´ זה בערך 1594 DPI, וגם 1508 מ-0.95 יוצא בערך 1587 DPI (ההבדלים נובעים מהעיגול). בקיצור, מה שאתה צריך זה סורק עם יכולת אופטית של 1600x1600 DPI עבור הגדלת תמונת 35x24 מ"מ לדף 11x7.54 אינץ´ באיכות הדפסה 200 DPI. עבור איכות הדפסה גבוהה יותר, 300 DPI, תצטרך: 11x300 = 3300 3300/1.38 = 2391
סורק באיכות אופטית 2400x2400 DPI בהצלחה
רון הגולש בהקיץ פורום צילום פיקטור

k_dov1

New member
הסבר יפה מאוד ../images/Emo20.gif

הי רון, וסורק סרט טוב הינו: Nikon Cool Scan 4 עולה 4400 ש"ח ביוגנד 2900 נקודות לאינטש - אופטי. דב

ilan_k

New member
אני לא מאמין...........!!!!!!!!!!!

לא דווקא לא!!! אני אילן מ ה :9-13

SkyEye

New member
מה זה זה ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif הכל טוב ../images/Emo35.gif

ilan_k

New member
ודוב ד"א.......

בדיוק דיברתי עם קולגה לעבודה עליך הראל שמו שסיפר לי שישב איתך באיזושהי הזדמנות לשוחח קצת וקיבל מנוי על מגזין התאחדות הצלמים........ אם זיכרונך מספיק טוב

ringel

New member
לגבי המידות

בכל סורק שמכבד את עצמו (אני מקווה שזה המקרה) יש בחלון הפריויו(preview)חלון קטן של גודל סופי. לפעמים הוא במידות ממשיות לפעמים הוא באחוזים ולפעמים הוא גם וגם. לומר את האמת....... הדרך הכי טובה היא לנסות למצוא את החלון הזה(עם המידות של ה- output) ולנסות לסרוק עד שהתוצאה תהיה באמת 21*29.7 ברזולוציה נורמלית (לא פחות מ200 לטעמי) נסה ותהנה............

למעלה