סורגים מתקפלים

לי27

New member
סורגים מתקפלים

אני מצטערת להתפרץ ככה לפורום שכן אבל אולי תוכלו לעזור לי. אנחנו מתעניינים בסורגים מתקפלים עבור יציאה לגינה, מכיוון שזה חלון די גדול ~ 10 מטרים, המחיר בשמיים ולכן חשוב לי שאם כבר אנחנו מוציאים כ"כ הרבה כסף לפחות שזה יהיה הכי טוב. אז מצאתי כמה חברות בנושא: טרלידור, מקסידור ורב בריח. לכל חברה יש מוצר אחר ומפרט שאין לי מושג מה הוא אומר. לדוגמא, סורגים שעשויים מפלדה מגלוונת לעומת פלדה עם פלסטיק לעומת פלדה עם חוצצי אקרילון (למניעת חיכוך בין הסורגים), מה עדיף? שיטת הפתיחה/נעילה - סגירה ע"י נעילה או ע"י טריקה. (פתיחה זה תמיד ע"י מנעול) פרפיל מרובע ?? אם למישהו יש ניסיון בנושא אשמח לשמוע פרטים. המון תודה

פ123

New member
סורגים

עדיף סורגים מפלדה מגלוונת עם פרופילים פתוחים ולא סגורים (את שניהם אפשר לחתוך בכל מקרה בלי הרבה בעיות) פרופילים סגורים יעלו חלודה מכיוון שפרופיל סגור קטן כזה קשה להגיע לדרגת גילוון רצויה. עדיפים אלו עם צירי האוקלון שהם עמידים בשחיקה ומאפשרים תנועה חלקה של התריס. נעילה ע"י מפתח עדיפה (לא בטריקה) מן הסיבות הבאות: מכיווןשקיימים שני בריחים צריך לתת רבע סיבוב ואז לדחוף קצת ואז ללכת לבריח השני ופתאום הראשון ננעל בקיצור חגיגה מעצבנת. הגם שמנעול קפיצי (זה בשיטת הטריקה) נוח יותר לפריצה. אני לא יודע אם אחד היצרנים מבשל את כל הקומפוט הזה, אבל לפחות תדעי מה שווה כל אחד בהצלחה.

לי27

New member
תודה אילן

לגבי המנעול עצמו מה עדיף צילינדר ירדני או צילינדר רב בריח? והאם יש משמעות לשנות האחריות שהיצרנים נותנים? למשל רב בריח נותנים 3 שנות אחריות לעומת 10 שנים בטרלידור? ושוב תודה

פ123

New member
צילנדר....

ככל הידוע לי רב בריח קשה יותר לפריצה, לגבי אחריות.....זה כמעט לא מתקלקל (וזהו בעצם הסיבה שנותנים לנו אחריות לטווח ארוך כל כך....)בעיית הבעיות היא החלודה, מכיוון שלטרילידור פרופיל שקל יותר לגלוון, הוא יהיה עמיד יותר בפני חלודה.

מאגר

New member
לגבי סורג מתקפל

לפי מיטב ידיעתי לאחר סיור מודרך בכל המפעלים המיצרים סורגים מתקפלים ותריסי פלדה מתקפלים ניראה לי כי כולם עובדים באותה שיטה הסיבה לאורך האחריות נעוצה בז שדברים אילו לא מתקלקלים בקלות אלה רק בברוטליות באם ברצונכם לסגור ויטרינה גדולה של יציאת לחצר חישבו על תריס גלילה מפלדה מצופת אלומיניום כדוגמאת רב תריס רב בריח ותריס כול זה גם נותן איטום מבחינת אפשרות ראיה מהנעשה בפנים גם מוגם מאוד ובעלות לא יותר יקרה מסורג הנותן ת ההרגשה של בית סוהר ניתן ליראות את הדוגמאות באתרים של החברות האלה האינטרנט וההרכבה יכולה להיות חיצונית

מאגר צודק לגבי התחושה של הסורגים

אבל.... מדובר על 10 מטר ויטרינה!!!!!! זה יעלה להם הון עתק. ואז הם יצטרכו למכור את הבית בגלל החובות...
אם יכולתם להתאזר בסבלנות, לחסוך ואז לעשות תריס גלילה חשמלי זה היה הפתרון העדיף. ללא ספק. האם הבית קיים או רק בתכנון? אם רק בתכנון אולי כדאי היה לחלק את הויטרינה ל3 חלקים עם "עמוד" של 20 ס"מ ואז לעשות כל פעם תריס אחד... קחו בחשבון שסורג מתקפל של 10 מטר תופס המון מקום כשהוא סגור...

פ123

New member
סורגים

אני חושב שהשואלת כבר בהריון מאיתנו
אני הבנתי שמדובר על 10 מ"רולא מ"א. האמת אני מאמין מאד קטן בסורגים ומעדיף תמיד מערכת אזעקה עם גלאים חיצוניים.

arcdsgn

New member
סורגים

שלום רב, אם החלטתם "לרשת" את המבט אל הגינה בברזלים אולי עדיף כבר לתכנן את כל היציאה מחדש עם פרופילים בלגיים כאשר הם כשלעצמם משמשים כסורגים? את החלוקות לתכנן כך שיווצר "משחק" מעניין לעין בשילוב עם סוגי זכוכית שונים בגוונים שונים את בהחלט יכולה לקבל ויטראז´ בסלון, גם יפה וגם בטוח. בהצלחה!!! שי

לי יש שיטה יותר טובה...

הויטרינות בעצמן הן ההגנה שלי!!!! כל גנב בפוטנציה שיציץ פנימה מיד יבין שחבל לו על המאמץ!!!! אז אני לא שמה אפילו וילונות - כדי שיראה טוב טוב!!

בהחלט אפשר בלי סורגים!

ממליצה לכל אדם, שרוצה להגן על פרטיותו מגנבים, שיחשוב עם ראש של גנב! 1. גנבים אוהבים דלתות - עם המנעולים מסתדרים מצויין (גם רב...מיניהם!) 2. זכוכית תריפלקס הגנה טובה יותר מסורג - בדוק! 3. תבדקו, שיש נקודת תורפה לבית - פעם, בסיום שיפוץ כללי ויסודי, לאחר שהותקנו, לפי בקשת הלקוח תריס-סורג + סורגים, הגנבים נכנסו דרך הגג, משם דרך פתח אוויר חוזר של המזגן לבית, והוציו כל הבית דרך דלת הממ"ד!!! אז לפני שתשקיעו הרבה כסף לסורגים, תחשבו היתב... לגור בבית, שמסורג מסביב, זה כמו לשבת בממ"ד עם מסכה, כאילו, אי אפשר לדעת מתי פורץ מלחמה!

Rשף

New member
מצטרף לממליצים על אזעקה

למיטב ידיעתי כמעט כל סוג של סורגים קל לפרוץ. אזעקה לעומת זאת קשה יותר לפרוץ או לנטרל, וגם זאת רק על ידי מקצוען ולא איזה ילד שבא לו לפרוץ.

בדוגמה הקודמת, הייה אדעקה גם...

הפתרון, אם יש בכלל מושלם, אז, איזה שילוב הדברים, לפי כל נתוני הבית. כי מצב שונה, בעיר רועשת, או בכפר שקט, איזה שכנים ישנם..לא חושבת, שיש פתרון כלל-עולמי. תפעילו חזקאת הראש, לפני שפותחים את הארנק...בהצלחה!!!

סורגים לא משהו

לאמא שלי בבית יש סורגים כאלו (אני לא אנקוב בשם החברה אבל זאת אחת מאלו שהזכרת). אותם סורגים לא ממש שוים כלום! הם יושבים על מסילה והפורץ שפרף לאמא שלי (כנראה ילד לפי המשטרה ולפי החור בסורגים) פשוט שלף שני עמודים מהמסילה ועיקם אותם (והכל ידנית לפי חוקרי המשטרה) ונכנס דרך החור. התיקון של הסורגים עלה המון ואם לא היה לה ביטוח, כבר עדיך היה לשים את הסורג הגריל והבטוח. תעשי את החישוב שלך אם עדיף לך נוחות ויופי על גבי ביטחון. לגבי העיצה של מאגר, גם לא ממש נראה לי, לפעמים רוצים להשאיר את הפתח פתוח לכניסה של אויר אבל עדין רוצים אותו נעול לזרים, תריס במקרה הזה לא יעיל הוא אוטם גם ראיה וגם אויר, סורגים כן יעילים. לי נראה שרק למי שעשה דברים רעים, סורגים נותנים תחושה של בית סוהר
ובנימה רצית יותר, אפשר לעצב סורגים שלא רק שלא יתנו תחושה של בית סוהר, אלא גם יוסיפו לעיצוב הכולל של הבית ....

לי27

New member
תודה לכולם על התשובות (מצטערת, ארוך

כמה הבהרות: מדובר ב-2 פתחי יציאה: (תריס-דלת) יציאה לגינה ~ 3 מ"ר יציאה למרפסת גדולה ~ 7מ"ר סכ"ה ~ 10 מ"ר מדובר בבניין קיים, אין יותר נקודות תורפה בבית כי כל שאר החלונות מסורגים. מכאן שאין בעיה שהסורג יתקפל למשהו גדול מדי. אני מתעניינת בסורגים ולא באזעקה כי מדובר בסלון והקירות שם הם חלק מהיציקה של הבניין ולכן להעביר שם חוטים בקירות (אחרי שכבר צבענו) זה עבודה לא קלה. החסרון מבחינתנו בתריס גלילה מפלדה הוא שזה פחות נעים מתריס רגיל. תריס גלילה תמיד נפתח כלפי מעלה ופחות נעים מבחינת השטח שחושף למסתכל מבחוץ, לעומת תריס רגיל שבו אפשר לבחור איזה שלבים לפתוח או להשאיר סגורים. לגבי מחיר הסורגים, טרלידור באו לתת הערכת מחיר והגיעו ל-18 אלף שקל ! אחרי הנחה, הסכימו לרדת ל-15 - עדיין המון כסף.. נראה לי שנברר לגבי טריס טריפלקס, מה זה בדיוק אני לא ממש יודעת.. וגם לגבי אזעקה, למרות הצורך לחצוב בקיר.. תודה

פ123

New member
לי היקרה

800 ש"ח למ"ר זה מחיר מקסימלי לסורג. טריפלקס זו זכוכית מרובדת בשלוש שכבות שהינה חזקה ועמידה. אזעקה- כיום ניתן להשיג מערכת אזעקה עם גלאים אלחוטיים מחירה עבור נניח 4 גלאים כ-2,000 ש"ח. הערה נוספת: תריס גלילה מפלדה צריך להיגלל (להיגלל יש פועל כזה??...לא חשוב) לתוך קופסא יחסית גדולה מעל החלון לא בטוח שימצא חן בעיניך בומבה כזו מעל הדלת.

לי27

New member
נשמע רעיון מצויין - גלאים אלחוטיים

כי להחליף את כל הוטרינה זה קצת תמיותר, יש שם וטרינה די יפה ולא מאוד ישנה (מספר שנים). ולגבי תריס גלילה אין לי בעיה עם הבומבה (יש מקום) אבל כמו שכבר הסברתי אנחנו לא אוהבים את האפשרות לפתוח את התריס רק מלמטה כלפי מעלה. אם יש למישהו המלצות לגבי אזעקה מסויימת או מקום מסויים שמוכרים כזאת אזעקה (עם גלאים אלחוטיים), אשמח לשמוע.

פ123

New member
אזעקות

כמספר הגנבים מספר החברות המתקינות מערכות אזעקה
ממליץ על גלאי וילון (=מגלה רק את אזור החלון ספציפית ולא מפריע בלילה להכין מטרנה לזאטוטים......)ולא על גלאי נפח.

למעלה