סורגים או אזעקה?

אמאשלטל

New member
סורגים או אזעקה?

אנחנו עוברים לדירת קרקע בשכירות שאינה מסורגת. אנחנו מחפשים פיתרון לנושא האבטחה: מהם היתרונות והחסרונות של סורגים לעומת אזעקה? קראתי את הדיונים הקודמים בפורום ועדיין לא ברור לי: האם אזעקה יכולה להגן טוב כמו סורגים? מבחינת עלויות, מה עדיף? אשמח לעצה בעניין! תודה!

אלבה

New member
אם רק אחד מהם, עדיף סורגים

אזעקה לא מונעת כניסה, ואם היא לא מחוברת למוקד היא בד"כ לא עוזרת. גם אם היא מחוברת למוקד עד שמישהו יגיע הגנב כבר יקח הכל.

יוסי1 2 3

New member
סורגים

תזמיני חברה כמו טרלידור לתת לך יעוץ והמלצות והצעת מחיר. הם עושם זאות ללא התחייבות והמוצרים שלהם טובים מאוד

haimgds

Member
שני הפתרונות לא טובים

היתרונות של אזעקה הם מחיר התחלתי זול, יכולת הרכבה עצמית ויכולת להעביר את המערכת ממקום למקום. החסרונות הם מחיר תחזוקה יקר ותשלום גבוה על אזעקות שווא (לדעתי, אזעקה ללא חיבור למוקד שווה לתחת), תיפקוד חלקי ואזעקות שווא כאשר ישנם ילדים קטנים או חיות בבית. היתרונות של סורגים הם אמינות גבוהה, יצרנים רבים, מחיר זול יחסית (לאורך כל חיי הסורג, כ20+ שנים). החסרונות הם אסטטיים בעיקרם, מחיר התחלתי (סורגים + הרכבה) גבוה, איכות סטנדרטית נמוכה. בתכלס, הפיתרון הטוב ביותר הוא שילוב של מערכת אזעקה זולה ללא חיבור למוקד אך עם גלאי פתיחה פסיבי בחלונות והרכבת סורגים מאיכות גבוה, כמו סורג מלא בקוטר 12 מ"מ ולא סתם סורגים חלולים מהשטחים, ולהרכיב אותם עם מרכיב מקצועי שיעגן אותם לקיר עם פלח ובטון (ולא עם ג'מבו מרותך שניתן לשבור עם פליאר פטנט). בנוסף, מהניסיון של 4 הפריצות שהיו בשכונה שלי במודיעין, הפורצים מעקמים את הסורג עם צינור ברזל או שוברים את העיגון עם פליאר פטנט ואז גונבים דברים קטנים ויקרים (טלפונים, ארנקים, מחשבים ניידים, מפתחות רכב וכו') ומסתלקים תוך 10 דקות. אני חושב שהשיטה הטובה ביותר היא פשוט להניח אותם במקום מאובטח בבית, כמו כספת ביתית פשוטה, לא על שולחן הסלון...

אמאשלטל

New member
תודה!

אני עכשיו מבינה קצת יותר... בהמשך לכך: האם יש המלצה על איש מקצוע טוב ולא יקר לסורגים באיזור המרכז (בכל זאת מדובר בדירה שכורה)?

adigreen

New member
סורגים ואזעקה נועדו למנוע חדירה

של גנבים "מזדמנים". אם מישהו "סימן" את הדירה שום דבר לא ימנע ממנו את החדירה. אני ממליץ על סורגים להרתעה. אלעד

popp

New member
יש לי שאלה באותו הנושא..

קודם כל למדתי רבות רק מהשרשור הזה. תודה מיוחדת ל "haimgds" על התשובה המלאה ומהופשטת והמוסברת ודיי מעמיקה בנושא. מה ניתן לעשות כאשר אני גר ב "קרוואן"? שהכיר שלו זה לא בטון, אלא מין גבס כזה, או חומר אחר שאני לא זוכר את שמו? איך אני יכול לשים סורגים?

haimgds

Member
אתה לא יכול... אבל

כמו שאמר (וצדק) adigreen ההגנות האלה נועדו למנוע חדירה של גנבים *מזדמנים*. פורץ מקצועי יחדור כמעט דרך כל הגנה. אם אתה גר ב"קרוואן" אז היתי ממליץ פשוט לקחת איתך את הדברים היקרים (טלפונים, ארנקים, מפתחות רכב וכו') ולא להשאיר אותם ללא השגחה ב"קרוואן". דברים יקרים ו/או גדולים שאתה לא משתמש ביום יום (אוספי בולים, חוזים, כסף מזומן, תכשיטים) עדיף לאחסן אצל חברים/קרובים או במקום מאובטח אחר. דרך אגב, קשה לי להאמין שחברת ביטוח תסכים לבטח רכוש ב"קרוואן". באותו נושא, חברות הביטוח מנסות להתחמק מתשלומי פוליסות הנגרמות בבתים המוגנים באמצעות מערכות אזעקה על ידי הפעלת סעיפים טכניים שונים, למכר של אישתי ממודיעין נפרצה דירה שהוגנה על ידי מערכת אזעקה. חברת ביטוח טענה כי *מערכת אזעקה אמורה להיבדק כל שנה לפי תנאי הפוליסה (בעלות של 150 ש"ח...) ומכיוון שבדיקה זו לא בוצעה, הפוליסה בטלה*

popp

New member
אני בשוק מחברות הביטוח האלא :-O

הם יעשו הכל וימצאו את הסעיפים הכי קטנים כדי לברוח מהתשלום, עלק ביטוח
בכל אופן, בקרוואן אין דברים יקרים, זה בעיקר כדי להרתיע ולהרגיש יותר בטוח. אז אתם אומרים שאין דרך לשים סורגים בקרוואן שאני גר בו??

haimgds

Member
אין דרך לשים סורגים בקרוואן, אבל

להרגשת ביטחון אתה יכול לשים רשת ברזל עבה עם מסגרת, אני לא מדבר על רשת יתושים אלא על רשת העשויה מחוטי מתכת בעובי של 2.54 מ"מ. אני חושב שיחידות כאלה (רשת ברזל עם מסגרת) נמכרות מוכנות. קדח חורים במסגרת היחידה בקוטר 5 מ"מ, הצב בחלון וסמן נקודות קדיחה, קדח דרך קיר הקרוואן חורים בקוטר 5 מ"מ, חבר את היחידה לקיר הקרוואן עם ברגי פיליפס (רצוי עם ראש בצורת כיפה) ואומים בקוטר 5 מ"מ (אל תשכח לשים דיסקית בין האום לקיר! אחרת האום יעבור דרך הקיר בזמן הידוק). בסוף העבודה, שייף את ראש הבורג עד שצלב הפיליפס יעלם ולא יהיה ניתן להבריג אותו עם מברג. מקווה שעזרתי.

cobby

New member
סורגים נועדו לעכב ולא למנוע

הסורגים נועדו לעכב את הגנב ו/או לגרום לו לבחור בבית אחר לא מסורג . לו פורץ חשק בביתך , אז לא פלדלת או סורגים או קירות בטון ימנעו זאת ממנו . בכדי לסרג את חלונות ביתך עליך לבצע קחדוח חורים מצד לצד ולהתקין מוט הברגה 10 מ"מ עם שייבות רחבות משני צידי הקיר , לעגן את הסורג , ולתת פיק ריתוך על האום בהצלחה cobby

למעלה