סורבה לא טבעוני?!

עדי1831

New member
סורבה לא טבעוני?!

הייתי אתמול בגלידריה ורציתי לאכול סורבה, ואמרו לי שהסורבה לא טבעוני כי יש בו ביצים!
זה נכון??

כן

"סורבה ניתן להכין עם או בלי חלבון ביצה.

בלי - כשמכינים סורבה על בסיס פרי וסוכר בלבד, מתקבל קינוח קפוא, דומה לברד מוצק, (הוא מתמצק בגלל כמות הסוכר הגבוהה, גרניטה הוא קינוח שממש נראה כמו גרגירי ברד כי הוא אינו מתגבש עקב כמות סוכר נמוכה יותר).

עם - הוספת חלבון ביצה לסורבה יתן מרקם עשיר וחלק יותר, כמעט 'גלידתי'."

http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=110&ArticleID=2147483053

אני רק חושבת על כמות הפעמים שאכלתי סורבה

בתקופתי הטבעונית
כשהייתי בטוחה שזה טבעוני...

ladybug6

New member
איכס, גם אני, לפני חודש

וזה באמת הרגיש קרמי מדי בשביל להיות סורבה, אבל בגלל שזה הוגש בין הארוחות, הייתי בטוחה שזה פרווה, כי הארוחה היתה כשרה. לא עלה בדעתי שזה מכיל ביצה.. :/

רגע רגע

לא חייב להיות עם ביצה, ג'לטין או אגר אגר או סתם קטרנפלור...וגם פרות מסויימים בוודאי אם הם באחוז גבוה.

מהיום שאול נשאל

ladybug6

New member
אני די משוכנעת שלמרקם שאכלתי לא הגיעו

באמצעות קורנפלור,
אגר אגר אף אחד לא מכיר אלא אם הוא טבעוני, בטח לא קייטרינג רגיל שרק מחפש להוזיל עלויות,
וג'לטין זה עוד יותר גרוע מביצים...

noa555555

New member
יש אגר אגר שעשוי מאצות ומתפקד כמו צמחי

נראה לי שפחות מתאים לגלידות האלה , הוא מיצב חזק, אבל אולי אם שמים פחות .. יש מצב? לא יודעת .

פצית219

New member
אל תהיי בטוחה בקשר לאגר. אני עובדת במעבדה

ביולוגית ואנחנו משתמשים באגר ביום יום. קונים אבקת אגר שעשויה מאצות וזה הרבה, הרבה, הרבה, הרבה יותר זול מביצים. זה ממש זול. אם הייתי קייטרינג הייתי קונה את זה בסיטונאות.

noa555555

New member
אני דוקא שואלת תמיד ..

ולא בהכרח מכיל ביצה גם כשהמרקם "גלידתי " . בשבת אכלתי יופי של גלידת סורבה בטעם שוקולד ובטעם בננה תמרים פקאן ולא היה שם זכר לביצה. בדקו לי במיוחד. אמרו שהכל נטול ביצים . קחו בחשבון . פשוט לוודא .

ladybug6

New member
זה הגיוני

בגלל הבננה, שהיא בין הפירות היחידים שבאמת יש להם מרקם של גלידה. אבל מה שאני אכלתי היה סורבה תות.. וכשאני חושבת על זה, סורבה תות הוא באמת קרחוני בדר"כ

noa555555

New member
לא בהכרח... ראיתי גם גלידות פרווה תות צמחיות

אפשר אולי לעשות מן שילוב כזה בין גלידה לסורבה , .. וכד. מה שנותן מרקם רך יותר לסורבה הוא דוקא האלכוהול כמו וודקה, שלא קופא אלא הופך לסוג של שמן בהקפאה.

למעלה