סופ"ש

eran735

New member
יין

גמלא שרדונה
ירדן גוורצטרמינר
לא ממש סופ"ש אבל באמצע השבוע יצא לי לבקר בפלטר ויקב אסף
היה נהדר. שני יקבים מדהימים כל אחד והסיפור שלו אשתדל לכתוב פוסט בקרוב.

gabi a

New member
עד עכשיו יין

הכל במסגרת עבודה.אמפורה מד רד וריטון שהטעמתי, אסמבלאז' איתן ופינוטאז' רזרב של ברקן, ובלנד חביב של יקב שילה בשם מור
ובלי קשר אני חייב התנצלות ל Desert seagull, שנתקלתי בו היום, אבל לא זיהיתי אותו עד שמישהו קרא בשמו .

Desert Seagull

New member
גם אני לא הייתי בטוח שזה אתה! קטעים..

הסתכלתי עליך כמה פעמים ולא הייתי בטוח...

Desert Seagull

New member
עד כה

קאיומי ק"ס 2007. בסופו של דבר לא היה מוצלח במיוחד למרות שבתחילה נראה מבטיח. קניתי בקבוק בודד בשופרסל יחד עם כמה מ-2008. ייתכון וה-2007 לא אוחסן כיאות.

צרעה שורש 2003 באדיבותו של חבר פורום. היין עדיין היה חי, חום, מעט טאנינים. מפתיע שהיה מוצלח. איזה תווית מכוערת וורודה...

גולדסטאר לא מסוננת. בפשטות, גולדסטאר עם וויינשטפן. לא להיט גדול אבל בהחלט חביבה וקלילה.

קסטיל ברון - זהו, נגמרו הבקבוקים הגדולים הרגילים. נשארו הגדולים של כריסטמס אייל ונייס שוף שאצלי כבר שלוש שנים, וביי ביי בלגיה.

ב-winedepot אספתי משלוח ונגעלתי (בפעם השניה) מההתנהגות של יינן אחד שהיה בחנות. חבל לי שבעבר קניתי יינות שלו (בטרם נחשפתי להתנהגותו).

rustynail

New member
לכבוד אירוע חביב נקנו:

גלנמורנג'י בורגונדי פיניש.
גלנמורנג'י מדירה פיניש.
גלנרות'ס 1998
טוברמורי 10 מהדורה ישנה.
מורנג'י ורות'ס נטעמו.
רות'ס חביב סטנדרטי, המורנג'י מצוין כתמיד.

down under

New member
רום, ויסקי, בירה, ברנדי

יום חמישי רום מאונט גאיי. בעיני לא שווה ת'כסף.
אח"כ בבית סיימתי את הקלבדוס פר מגלואר VSOP.

יום ששי ויסקי בלוויני 12 עץ כפול.

היום באירוע של חבר בגלבוע בירה ישראלית מפחית (לא זוכר ת'שם, אבל משהו שמיוצר בנתניה) וקצת עראק.
בערב בבית ויסקי אירי 70% מאלט וכן ברנדי ממנזר השתקנים.

nimrodrosen

New member
יריד היין הביתי ביקב שורק

ארוע מדהים בעיני עם אווירה כיפית ונינוחה. בהכללה גסה היה נראה כי היד היתה קצרה על ההדק עם כמות הבי-סולפיט, אם כי האיכות הכללית בתערוכה בלטה לטובה.
היו הרבה יינות טובים וגם לא מעט מצויינים.

כמה שבלטו לטובה: מי טל -קריניאן, אופיר קברנה (הקריניאן שלהם היה מאוד סולפיטי), מבצר עתלית- גפן- יין נהדר, ארגוב פטיט סירה, הסימטה מרלו וגם פטיט סירה+ מורבדרה, כרמה- לכישאי, יינות נחמני הציגו מרלו מדהים!, קנתרוס קברנה רזרב וגם יין בסגנון פורט נחמד.

המשך שישי שבת הוקדש לבישול וזיקוק באץ חדש של סינגל מאלט, פרוייקט שכבר נמשך כמעט חודש של סופש"ים ורחוק מלהסתיים, תוך כדי שתיתי: אש של הדובים, IPA שלנו, וגם קצת מהבאץ הראשון של הסינגל מאלט שלנו שעתה הוא בן שנתיים וכבר מעולה (מזכיר מורנגי 10 צעיר עם גוף מלא יותר וטעמי בננה).

foodnwine1

New member
יין וויסקי

בגזרת היין : יקב מדבר בלנד בורדו שלהם, לא זוכר את שמו. נחמד מאוד ונגיש.

בגזרת הויסקי:
מתחיל סדרה של טעימות של קנדיים : בחרתי להתחיל עם ALBERTA PREMIUM DARK HORSE - ויסקי שיפון עם 8% ויסקי תירס מאוד כהה, מתובל, פירותי (דובדבנים ושזיפים), גוף מאסיבי. ממש יופי של ויסקי, והכי טוב במחיר כזה של 32$ בקנדה. ממליץ בחום

ARRAN GOLDEN EAGLE - יופי של ויסקי כיאה לאראן, בורבון קלאסי ועשוי כהלכה.
טעימה מחודשת של BLACK BUSH - לכבוד יום סיינט פטריק. פעם אהבתי אותו יותר, אבל עדיין מציע תמורה למחיר

אצלי

באמצע השבוע בת"א:
החיטה של רונן ובירת הבית(בסגנון APA) מחבית בדוכן של הביר מרקט בשוק הכרמל.
לאחר מכן שני קוקטיילים באימפריאל; נדמה לי מרטינז והמינגווי דאקירי.
ולאחר מכן טעימת רוחב שאטונף בציר 2001 בBIN281.
שאטונף זה לא my cup of wine.

בסופ"ש
בעבודה, ואן גוך אסהי עם מיץ תפוחים וסודה.
ויונתן בציר 2009 של יקב שטרן. יין מצויין ברמה אחרת. אחד הישראלים הטובים ששתיתי. חבל שבציר 2010 הרבה פחות טוב.

בשישי בצהריים כוס סובניון בלאן דורווילאה של אסטרולאב ב"בקבוקים" בטבעון. ממש לא ניו זילנדי באופי. הרבה פחות פרי טרופי שאני מאוד אוהב.
בערב קצת בחרובקה וויינשטפן מבקבוק(...)
בשבת סנגריה אדומה שהכנתי בבית ואחרי זה גראפה פולי סארפה הלבנה שאני מאוד אוהב.

מה חשבת על האילנטה (והטומאטין על הדרך)?

הרבה אוהבים את האילנטה, עד כדי לומר שהוא הטוב בסדרת הפרייבט אדישן, ואחרים, כולל סרג׳, די התאכזבו...

אילן די

New member
אוקי, מאד אוקי

בולט מאד העניין הזה של העץ. קרמי עם הרבה אגוזים ופירות יבשים. לא התאכזבתי אבל ציפיתי למשהו אחר. הטומאטין נחמד, לא קפצתי מהכסא, האילנטה הרבה יותר לטעמי. שניהם שונים מאד. הטומטין שוקולדי, מתוק, קליפות תפוזים מסוכרים, דבש ווניל.

למעלה