סופ"ש

nukke

New member
עד עכשיו או'הרס בלונד

הגיעה חבית אחת לפורטר ביום חמישי, אם נשאר משהו, שווה לבדוק. היא מתחילה סתמית למדי אבל בערך בלגימה השלישית גרעיניות נעימה מתפשטת בפה. מי ששותה לפי עונות בטח יחשוב שזאת בירה של קיץ.
אתמול שומדבר מעניין, כרגע קפה, מים וריטלין, אבל הסופ"ש עדיין צעיר.

nimrodrosen

New member
פתחתי שני בקבוקים חדשים

רום מתוסלם 15 שנה- בריח של הסיפרייה של סבא, עדיין לא החלטתי עם אהבתי אותו.
פורט Quinta do estanho LBV 2003 - ב 125 ש"ח -נהדר ושווה כל שקל!

nimrodrosen

New member
לא בספיישל רזרב

בחנות ברחוב של ה"סינקופה" (שיוצא מרח' יפו בעיר התחתית), הוא גם מכר את ה-10 שנים של אותו היצרן באותו המחיר..

eran735

New member
בכל מקרה הספיישל הוא היבואן

זה הפורט ששתינו בזמנו בטעימת פורטים
פורט נהדר

nimrodrosen

New member
אני זוכר

זאת הסיבה שכשמצאתי אותו ב 125 קפצתי על המציאה וקניתי כבר גם את גרסת ה 10 שנים של אותו היצרן..

באמת פורט נהדר באחלה מחיר

משום מה זכרתי שהוא מהקטגוריה של 185 ש"ח
יכול להיות שאני (או המוכר) התבלבלנו

nimrodrosen

New member
המוכר עשה לי הנחה

אבל נראה כי זאת שיטת המחירה שלו (התחיל עם 600 ש"ח וכשצחקתי הוא אמר 125 לאחר הנחה של 40 ש"ח)

knappertsbusch

New member
מרסלה וזהו, בערך

vecchioflorio marsala superiore,
משהו פשוט, בסה"כ 30 חודשים בחביות. טעם אופייני של יינות מחוזקים - סילאן / צימוקים.
הסגנון הזה מדבר אליי יותר לאחרונה מאשר יינות אדומים יבשים.
מה שמעניין הוא שלמרות אחוז האלכוהול הגבוה, איך שהוא / משום מה
לא מתלווה לעניין כאב ראש מהסוג שמופיע בעת שתיית יינות רמת הגולן.
זה רק אצלי או שיש פה משהו שקשור לחביות / יישון?

גופרית דו חמצנית כמשמר

יש אנשים שרגישים לה קצת, ולפעמים זה באמת מתבטא בכאבי ראש.
ביינות אדומים זולים אני גם סובל מזה לפעמים, כנראה מוסיפים להם כמות רבה יחסית כדי להבטיח חיי מדף ארוכים.

ביינות המחוזקים כמו פורט, שרי וכו׳ אין תוספת של גופרית, כי האלכוהול עושה את העבודה.

salo22

New member
סופ"ש מעניין

יינות אדומים בארוחת הערב : אודקאפ 2010 נחמד, יפתחאל 2006 ו 2007 סנג'ובזה , מרלו של רמות נפתלי 2008 למיטב זיכרוני ונגרואמארו קסטליאני 2010 שהיה בהחלט החביב מכולם, הישנים יותר היו די גבוליים.

גיא T A

New member
תגלית בירה טובה

Big A IPA של Smuttyhouse , הזמנתי אותה במקרה לארוחת צהריים בפאב ע"י, אחרי שחזרתי למשרד הרצתי עליה חיפוש בגוגל,
להפתעתי מדובר בבירה עם 9.7 % אלכוהול בנפח, לא ממש מורגש, בדיעבד הבנתי שלכן , כלל הנראה, היא הוגשה בכוס Teardrop ולא בפיינט רגילה :)
ייתכן והיו טעיות בעבר, אנשים שתו 3 כוסות ממנה , שווה ערך ל six pack של לא מעט בירות אחרות, ואחר כך חזרו לעבודה.
יחסית ל IPA היא הייתה קלילה עם ניחוחות הדריים משהו.

פרט לכך, עוד מ IPA המוצלחת של Sam A -
Latitude 48 IPA, שמתגאה בכך שהכשות שבה גדלים רק באיזור קו רוחב 48 על הכדור שלנו, מה שמכונה ה Hops Belt.

בקבוק חדש של הקוניאק מן השבוע שעבר, וכמובן בלו מון, אי אפשר בלי בירת חיטה.

gabi a

New member
יין ובירה

רמת הגולן 2T 2009 - הרבה פרי בשל, חמיצות טובה ולא מעט טאנינים, פחות נוטה למתיקות מרוב היינות שלהם. יופי של יין
ג'מס 8.8 ודארק לאגר מחבית

מני.ת

New member
אמש,

לגבולין 16 דיסטילר 1993
לאפרוייג 18
לאפרוייג 10 חוזק חבית (פס אדום)

למעלה