סופ"ש

יין

ברביעי טעימת ברולואים של דומניקו קלריקו בדרך היין. אין הרבה מה להגיד... יינות מדהימים. אני רק מצר על המחירים הגבוהים בארץ ושאני לא יכול להרשות לעצמי יינות כאלה. שאפו לדרך היין.

בחמישי ב"בקבוקים" בטבעון, סובניון בלאן של כרם שבו. ממש התבאסתי להתאכזב, אבל זה מה שהיה. היין הרגיש לי חם מדי, לא מספיק חמיצות וכמעט ללא עשבוניות.
אחר המשכתי עם קברנה פרנק של פלטר. יין מצויין, לא ממש מאוזן, אבל עם אופי טוב. רק שבמחירו כנראה הייתי בוחר בדברים אחרים.

אתמול באיזה אירוע הרבה קווה רוזה יבשה וכיפית.

והיום בעבודה תה חזק עם חלב וויסקי.

כמה דברים קצת מיוחדים

בושמילס 12 שנה ״1608 ספיישל רזרב״ - הרבה שרי, הריח דומה ל-16 והטעם ל-10. ויסקי נהדר (בשביל אירי...), שהאמת - משתבח לאחר הפתיחה כבר מעל שנה. מפתיע.
קול אילה 12 שנה ח״ח לא מעושן (2011) - כיף גם בחוזק מטורף של 64%, וגם עם מים. ריח וניל וסוכריות, טעם מתוק ומעט מלוח, סמיך, עם שאריות כבול.
וגם שימאי כחולה שיושנה שנתיים וקיבלה טעמי שזיפים מיובשים נהדרים, כל כך מורכבת. שמח מאוד שיישנתי, ממליץ בחום!
ואתמול גמלא פינו נואר, נחמד ושווה את מחירו (50), אך לא יותר בעיני.

Desert Seagull

New member
מזכיר לי שיש לי אחת מ-2008 שאני צריך לפתוח

כי בזמנו ממש לא אהבתי את השימאי הכחולה וחשבתי שזה בגלל שהן היו צעירות. לפני 3 שנים קניתי 2008 במטרה לראות אם אחרי יישון משהו ישתנה.

מה בגדול אנחנו יודעים על יישון בירה?

איזה סוגים מתאימים ליישון? קוודרופלים ושאר חזקות ומתוקות זה ברור, יש עוד? פורטרים וסטאוטים?
בשכיבה כמו יין, או שאפשר בעמידה כי גם ככה יש על-לחץ בבקבוק?
יש הבדל מורגש בין בקבוקים קטנים לגדולים?
מה בכלל ההבדלים שניתן לצפות להם עם יישון?

תשפכו מה שאתם יודעים...

Desert Seagull

New member
חס וחלילה בשכיבה

אם תיקח סאמיקלאוס חדשה ותטעם אותה לצד ה-2004 תזהה מיד את ההבדל. החדשה תהיה מתוקה מדי וסמיכה מדי. לא נראה לי שפילזנר יפיק משהו מיישון...סביר שההפך. סמואל אדמס ממליצים ליישן את סדרת האמפיריאל שלהם. אני מיישן אצלי כריסטמס של סן ברנרדוס, סאמיקלאוס ממספר בצירים, תומאס הארדי'ס אייל אחת, רושפורט ווסטמאלה ושימאי כחול קטן אחד.

היישון בעמידה בלבד. ישנה עדיפות ליישון בבקבוקים גדולים. אני זומם מתישהו לקנות בקבוק 3 ליטר של שימאי בלו...

רק בירות למביק עם פקקי שעם צריך ליישן בשכיבה

ברמת העיקרון כל בירה חזקה ולא כשותית אמורה להתיישן ברמה סבירה. אבל - מניסיון של 6 שנים ביישון בירות בארץ וטעימת הרבה בירות מיושנות בארץ ובעולם (הכי זקנות ששתיתי היו בסביבות גיל 50) גיליתי שכמעט אין בירות שירוויחו מיישון באקלים של הארץ. רובן מתדרדרות עם הזמן ונהיות "רזות" יותר. יישון של עד שנתיים הוא עדיין סביר לרוב הבירות הכבדות.
מעבר לשנתיים - הבירות היחידות שיכולות לשרוד כמו שצריך בארץ הן למביק (אמיתיות, חמוצות, לא כמו הלמביקים הממותקים שאפשר למצוא בארץ), דברים סופר כבדים כמו סמיקלאוס ולפעמים גם אימפריאל סטאוט כבדות במיוחד.

כמובן שאם יש מקרר יין אפשר לנסות לשחק בכל זאת גם עם אגף הבלגיות הכבדות וכדומה.
האמת - גם בתנאי יישון אופטימליים, מעט מאוד בירות באמת משתפרות עם הזמן. הן תמיד משתנות, אבל לרוב זה לא לטובה.

gabi a

New member
התחיל כבר ביום רביעי

בערב יינן של יקב צרעה בדרך היין גבעתיים. את הערב כמובן העביר היינן של צרעה ,ערן פיק. טעמנו 10 יינות של היקב. בלטו לטובה:
מיסטי הילס 2008 - המון פרי בשל, מתיקות קלה, עשיר וטעים. יין בסגנון עולם חדש, עשוי מצוין.
הרי יהודה 2010 - פרי בשל באף, גוף בינוני, פרי אדום בשל, עשבי תיבול, מעט בשרני, חמיצות טובה וטאנינים עדינים. טעים ומעניין כבר עכשיו, אם היה לי מקרר אז הייתי קונה כמה בקבוקים ומיישן לכמה שנים. היין הזה נוטה יותר לסגנון של עולם ישן (עד כמה שאפשר במדינה חמה כמו שלנו). תמורה אדירה למחיר
אור 2011 -יין קינוח, עשוי מענבי גוורצטרמינר שעברו הקפאה ונסחטו קפואים. פרחים,דבש ומי ורדים באף ובפה, מתיקות גבוהה אבל גם חמיצות גבוהה שקצת מאזנת.
ושוב מגיע כל הכבוד לדרך היין על הארגון והמחיר הנגיש.
חוץ מזה - קצת מהג'ים בים rye שלי, משקה אידאלי לחורף

eran735

New member
סופ"ש מוצלח

יראון 08
Venus La Universal Dido 2010 - יין מאיזור monstant שקניתי בהמלצת המוכר בברצלונה והצליח לו, לא יין גדול אבל טעים מאוד.
תבור ס"ב מוצלח כרגיל
wild turkey 8 שהלך מצויין עם המזג אוויר שבחוץ
וסנגריה ביתית

yezer

New member
גוליית

בירת goliath של מבשלת Wychwood האנגלית.
קלילה וטעימה.

וכן... לחימום כללי בשעות הגשם - מעט מהג'וני הירוק שמתחבב עלי יותר ויותר מטעימה לטעימה.

rustynail

New member
אל תתרגל בקרוב לא יהיה

למרות שבישראל נראה שיש עדיין מלאי יפה ובמחיר טוב.

nimrodrosen

New member
מקולקלות

בחמישי בטעימת בירות היו השישה של ג'מס בבקבוקים כאשר 3-4 מקולקלות לגמרי: חיטה עם ברט, דארק לאגר בניחוח חרא וכן הלאה... ממש מרגיש ועוד יותר מרגיז כי הבירות היו בתוקף. לעומתם שלישיה של אלכסנדר בתוקף ומעולות ושישיייה? של הדובים שכבר לא בתוקף אבל עדיין טובות ומהנות מאוד. בנוסף glendullan של גורדון אנד מקפייל, בלוויני 17 מדירה ונקטר גלנמורנג'י.

בשישי היו שתי סדנאות קוקטיילים שאירגנו, סדנת בוקר וסדנת צהריים, היה טוב מאוד אם יורשה לי להגיד ותודה מקרב לב לכל מי שבא! בערב קצת טליסקר דיסטילרס אדישן

שבת זיקוק שלישי לגראפה שלנו מהבציר החדש (2012) אז הרבה "דגימות" גראפה תוך כדי...

syko1

New member
כנ"ל

כנ"ל בבירות
בויסקים:
בלבלייר 97
דלמור 15
בהמשך:
פורטר חבית- חובבי ציון שהלך מצוין עם שוקרוט שבושל איתה

למעלה