סופ"ש

kinks

New member
זה היה מים מעולים בחוזק הברז עם מלא PPM

הרבה כלור ופלואוריד.

סמוקד באטל פראייר לי זה.

foodnwine1

New member
כמה ויסקים

היה חורפי וגשום, סוף סוף הזדמנות לשתות קצת מה SUPERNOVA.
עוד קצת ממה שנשאר מדוגמית OLD PULTENEY 40. ויסקי מעולה, שרק מראה כמה טוב מתיישן הויסקי שלהם לתקופות ארוכות. חבל שכל כך יקר. מעל 1200 לי"שט.

עוד קצת מהספריינגבנק CALVADOS באדיבות VALERON שמאוד אהבתי. יופי של שילוב של כבול, תפוחים, אגס ודבש. ליגה.

BOWMOER 15 שמאוד אהוב עלי לאחרונה מאז גיליתיו. ולסיום קצת אצווה 2 של הויסקי של שקלטון, זה שהיה מתחת לקרח בקוטב ושוחזר על ידי W&M. יופי של בלנד.

כן ירבו.

knappertsbusch

New member
darkest או mariner?

לפחות באתרים הישראליים יש בלבול משוגע בין שני הסוגים...

down under

New member
אתמול ג'ק דניאל,

ברנדי מנזר השתקנים בלטרון.

היום אחה"ץ כוס ניקה מהחבית בחוזק 51.4% (ויסקי יפני).

down under

New member
תוספת

נזכרתי שאתמול גם שתיתי בקבוק בזלת שנשאר לי עוד מסוכות עת קניתי בביר מרקט שישית בירות ישראליות.

היום בלילה שתי כוסות כנען 2011 של דלתון יחד עם גבינות "מסריחות" למיניהן.
לפני ארוחת גבינות ויין שתיתי צ'ייסר של הברנדי מרקיז דה מיסה ולקינוח הארוחה
צ'ייסר של אבסינת טונל 70%.

Desert Seagull

New member
סמיקלאוס 2004

בשישי טעימת יינות רקנאטי בדרך היין. הקריניאן והזינפנדל-פטיט סירה מעולים. את הסירה-ויונייה פחות אהבתי. 130 לקריניאן והסירה-ויונייה ו-~100 לזינפנדל-פטיט סירה. במיכרה מוקדמת. לא קניתי.

לאחר מכן טעימת פורטים ביינות וטעמים:
Quinta do Estanho Tawny
Quinta do Estanho LBV 2003
הטוני מתקתק ומתחנף. לא מורכב ואחלה למחיר שלו, 65 שקל. ה-2003 מורכב בהרבה בטעמיו, לא מתוק באופן מעיק כמו הרבה פורטים. עולה כ-120.

כוס גולדסטאר בבית.
ועוד רגע אפתח סמיקלאוס 2004
אחרי שהבקבוק הערב ייפתח, יוותרו עוד שלושה..

רכש: קלבדוס בולארד vsop, גראפה אקווה די גיורי מילסימאטה

kinks

New member
טוב, אנחנו שונים בטעם

הפטיט סירה זינפנדל היה בעיניי היין הכי חלש.

הסירה היה היין הכי טוב. את הפטיט סירה מאוד אהבתי במהדורות של לואיס פסקו היינן הקודם שהוא היה יותר פירותי ובשל. עכשיו הוא אנמי במעט לטעמי.

הסירה תכלס משנת 2011 זה היין הכי טוב שהוציא היקב כולל המהדורות המוגבלות שלו. לפחות לדעתי. הקריניאן השתפר מאוד ביחס לשנים עברו.

eran735

New member
השתפר מאוד?

אני זוכר אותו מוצלח מאוד כבר בעבר
גם הסירה ויונייה של השנים הקודמות יין פצצה בעיני
אם החדש באמת כ"כ מוצלח ניראה לי שאני אצטייד במספר בקבוקים

kinks

New member
הקריניאן נוטה למתקתקות או אפילו מתיקות רבה

תולי איך עושים אותו.
09 עוד לפני הסדרה הים תיכונית היה עשוי נפלא אך גם מאוד פירותי ומתוק.
10 התעדן והשתפר
11 נפלא ויש מצב שהקריניאן הכי טוב בארץ צריך בעיקר לחכות לויתקין, כרמל ובנימינה מה הם יוציאו. אה כמובן יש את הקריניאן של מיה לוצ'ה שלא טעמתי אך הסגנון שלו ושל הסדרה אמור להיות זהה.

הסירה ויונייה זה היין הכי טוב של היקב. לעניות דעתי טוב יותר מהספשל רזרב שאומנם הם יינות מעולים בייחוד שני האחרונים של היקב, אך גם לא מעט גימיק וזה לא רק אצלם זה בכל יקב.

ערן, אני זוכר שאת פטיט סירה זינפנדל העתיק של לואיס עשה אתה מאוד אהבת. לחדש אני לא מתחבר בכלל ואתה?

eran735

New member
אני לא מתחבר אליו כבר כמה בצירים

עוד לפני שנכנס לסדרה הים תיכונית
היה איזה שלב שהם שינו אותו קצת אם אני זוכר נכון ומאז הוא פחות מוצלח. הבצירים הישנים של לואיס איתו היו פשוט נהדרים
והסירה ויונייה יין פצצה לדעתי יש לי אותו במקרר מבצירים 09 ו10 אולי נעשה לו טעימת אורך בהזדמנות. כמה היית מחכה איתו?

kinks

New member
שנינו אותו דבר

השינוי שחל בו הוא מבציר 08 וכן גם מאז אני לא מתחבר אליו.

לגבי הסירה ויונייה, שמע לדעתי היין נהדר גם ביום שהוא יוצא אם כי הוא זקוק לזמן להיפתח.

אני אישית לא הייתי נוגע לפני גיל 6-7 אבל אם יש מספיק יינות וסקרנות גם גיל חמש אפשרי.

Desert Seagull

New member
בירה חלומית

לפני חמש-שש שנים הכרתי אותה לראשונה כששתיתי אותה בנורמה ג'ין. אז עוד היה אפשר למצוא את ה-2003 ו-2004 בקלות. לפני 4 שנים, כשיצאו הבירות של 2008, ראיתי בשר המשקאות את ה-2008 ליד ה-2004. קניתי עשרה בקבוקים של 04', חמישה עבורי וחמישה עבור חבר.

כיום ממרומי גיל שמונה הבירה עדינה (ביחס לפצצת מתיקות של בירה חדשה). מאוד קוניאקית ופורטית בטעמה ובמרקמה. מיגוז ששואף לאפס, וקצף יהיה בה רק אם תוסיף לה סבון. עכורה מאוד, יחסית הרבה משקעים. טעמי שזיפים, ליקריץ, סוכר שרוף ומקורמל וגם פיתחה טעמים שלישוניים/אדמתיים. תכננתי לשתות אותה לבדה, אבל לפתע הייתי חייב לחתוך קצת גבינה כחולה.. חוויה מדהימה ומזל שיש לי ממנה עד גיל 11..

nukke

New member
קוקטיילים ותה

חולה שבא לי למות, אבל לא מספיק כדי לפספס את הטעימה המודרכת מתפריט 2 של נמרוד ואורון, שנערכה בDELI.
4 קוקטיילים + טבעון של הפינק אנד פלאפי (בלי חלבון ביצה - תודה :) )+צ'ייסרים מהליקרים של עליית הגג.
כרגיל, מוצלח.
חוץ מזה - ויסוצקי לרוב.

למעלה