סופ"ש

kinks

New member
התחיל ברביעי עם דיי הרבה ברבן

טעימה של ברבנים עם דגש על באפלו טרייס.

המקפי בנצ'מארק 8 שנים יופי של ברבן בסיסי.
הבאפלו טרייס סטרייט ברבן אחד הטובים ששתיתי מימים בתור חובב ווילד טרקי אפשר לראות את הדימיון בין שני הברבנים ואפילו הבאפלו טרייס טוב יותר מכיוון שהוא פחות מתקתק.

איגל רייר עשר שנים היה הגרסא המחוזקת והמתקתקה יותר של הבאפלו טרייס. עוד ברבן בליגה משל עצמו לחובבי המתוקים, הוא מעולה אך אני מוכן להבפק באפלו טרייס הרגיל.

המשיך עם רידג'מונט רזרב 1792 שהיה מאוד מאוזן, לא הכי מתוק ואפילו מעט אנמי לטעמי לאחר הבאפלו טרייס המופתיים.

בין לבין היו קולנטראף, הבלקפייס הלבן והחידוש עם הבלאפייס השחור (יופי של וויסקי).. הסיום היה עם הרום טיבורן, יופי של רום מאוד מאוזן, לא מתקתק במיוחד, נעים וחלק וילך מעולה בקוקטיילים.

יום חמישי סתם כוס ערק.

היום ביקב ססלוב טעימה של הקברנה סוביניון אדום: 1999, 2000, 2001, 2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 כולל אדום שיראז 2010.

עד שנת 2003 העץ נועח יותר מהפרי והיינות בירידה. 2003 יופי של יין, כמו כן 2006, 2008 ו 2010. 2007 רגוע יותר ואפילו זקוק לעוד איזה שנתיים ו 2009 פשוט צעיר.

rustynail

New member
נשמע כמו שיווק של כספי ספיריטס

בכל מקרה ליין אפ נחמד מאוד.
מה זה בלקפייס לבן או שחור אני מכיר רק בלקפייס אחד?

kinks

New member
אכן טעימה של כספי

שהייתה נחמדה ביותר.

חפש blackface charred stock

רום אל טיבורון

אשמח לדעת עליו יותר מידע, כי באינטרנט הוא פשוט לא קיים. חשוד.
בן כמה? מאיפה? משהו?
תודה.

kinks

New member
למען האמת אין עליו מידע אפילו באתר היצרן

זה כמו הבלאקפייס הרגיל עם עירבוב של וויסקי מאיילנד, היילנד, ספייסייד, איילה וסקיי. רק שהחביות עברו חריכה מיוחדת ומפה שמו.

kinks

New member
הרום מג'מייקה

בן שש שנים ובמחיר לא רע של 180 ש"ח.

nukke

New member
בזמנו חיפשתי עליו

בפורומים שקשורים לרום ושמסתובבים בהם אספנים ומבינים גדולים.
בפורומים לא איתרנו מזקקה. לא איתרנו כלום למען האמת והגענו למסקנה שזה הגיע מסוג של Old Mr. Boston או המקבילה הג'מייקנית של מחלקת התזקיקים של יקבי בנימינה או משהו.
זה היה ב2008 ומחיר הבקבוק עמד על כ-300 ש"ח באותו זמן.

foodnwine1

New member
עד כה בירות וויסקי/

KASTEEL CUVEE DU CHATEUX - חביבה מאוד, 11% עם גוף נחמד. אהבתי.

HOPUS - טעמתי לראשונה. חמודה ותו לא.

ויסקי : קצת מדוגמיות של סינגל קאסק SPRINGBANK שנותרו לי. שתי חביות אחת בורבון השניה שרי בנות 14. מצויינות.

אילן די

New member
וואו, בדיוק גם אני שתיתי לראשונה את הבירה הזו

Kasteel Cuvee Du Cahteux - קואדרופל בלגי מצויין !

ברלין

שלשום בערב בבר של ישראלים ג'ין(טנקרי 10) וטוניק ואחרי זה פילזנר ברלינאי כלשהו. היה בסדר עם שקשוקה.

אתמול אחה"צ כוס מונטפלקו רוסו ובערב בירת ג'ינג'ר לא אלכוהולית אבל טעימה בטירוף במסעדה תאילנדית. איזה כיף שמנת נודלס עולה 15 שקל!

היום בקומת האוכל של הKaDeWe:
כוס מואה שנדו רוזה
פרוסקו לא משהו
ושתי כוסות Sekt מטריפות עם פלטת גבינות מטריפה.
Sekt ממותג הבית, אחרי זה ראיתי שבקבוק עולה 9 אירו. כלכך טראגי שאין בארץ...

מוסיף

כוס ריזלינג(קבינט) וכוס פינו נואר גרמני באיזו חנות יין. שניהם מעולים. חבל שאין בארץ פינו גרמני בתפוצה רחבה.
היום פילזנר "אקולוגי", ארדינגר וסיידר תפוחים ברלינאי.

nukke

New member
קוקטיילים ובירה

חמישי בפאבלה. נאלצתי להפר את החרם שהטלתי על המקום עקב סטטוסים מיזוגניים בפייסבוק בגלל מסיבת יום הולדת לחברה יקרה. היינו שלושה, הזמנו את הקוקטיילים הבאים:
ד"ר פפר: אננס, ליקר הדרים, וודקה ופלפל שחור. טיפה אנמי ומתקתק. המזמין, שאיננו איש קוקטיילים, חיבב את המשקה.
ביטרג'וס: תפוז כתוש, וודקה בטעם אשכולית אדומה וצ'ינאר. איך אפשר לוותר על קוקטייל עם צ'ינאר? הוא בהחלט היה ההברקה של הערב. מריר, מאוזן ומרענן.
מרטיני חלבה: Mea Culpa. הבנזוג עיקם את האף, אבל יש טעמים שאני לא יכולה לסרב להם וחלבה וצ'ילי, שמצויים בקוקטייל, הם שניים מהם. קיבלנו קקפוניה כבדה, חסרת כל איזון ולא נעימה, לא לשתיה ולא כקינוח. הקוקטייל הוגש עם רצועת צ'ילי מסוכרת, שהיתה נקודת האור היחידה בקוקטייל הזה.
בקיצור: 1 מתוך 3. יחס לא רע למקומות בארץ שמגישים קוקטיילים, אבל לי זה גרם להתגעגע לסשנים ביתיים.

שישי:
צהריים בדאנסינג קאמל - מידנייט סטאוט
ערב בבית - בירת חיטה בסגנון בווארי מSPRECHER, אאל"ט מבשלת הקראפט הראשונה בויסקונסין, מדינת המוצא של מילר. הרגיש יותר כמו אייל בלגי מאשר כמו חיטה בווארית.

Padod

New member
אדיר

אני נשבע שאנחנו כמו ילדים קטנים שמשחקים בחול, עם כף ודלי עשויים מזהב כי הזמנו אותם מקוקטייל-קינגדום ב50$ לפריט לפני משלוח...

ואני ביום חמישי הרמתי הצגת יכולות בשם "שיעור מיקסולוגיה" עם
1. רום סאוור אה לה רום-טריידר, כשהמרכיב הסודי היה אננס.
2. שוקובו (פלימות' ג'ין, סירופ וינקוטו מענבי קברנה סוביניון, סירופ קקאו אורגני, דש ביטרס שוקולד וחומצת חלב)
3. טהיטיאן פונץ' (ליים, אשכוליות, תפוזים, מרטיני ביאנקו, בקרדי, מאיירס וגראפה בננות) שהוגש בסניפטר עם מוסקט מגורד מעל.
4. סורינם קוקטייל (לימונצ'לו וליקר פיטנגו 'עליית הגג', הראדורה רפוסאדו, אייל אוף ג'ורה סופרסטישן, אננס, אשכולית ולימון עם קצף קוקוס ואל-דוראדו כהה מעל)
5. Pineapple Delight (הרבה אננס, ליים, אורז'ה, סיינט ג'יימס אמבר, שמנת ומי דבש) שהוגש בחצי-קוקוס עם חצי-ליים משומש ובוער באמצע.
6. פוג'ה דה פיניה (אננס, לבנדר, לימון, אגבה, אפלטון וסיינט ג'יימס, אנגוסטורה) בכוסות טיקי
7. Whispered Rum Barrel (אל דוראדו כהה, אנגוסטורה 5, סילאן מתובל בהל סיקי, אורז'ה, אננס, ליים, אשכולית, חלב קוקוס, אנגוסטורה ואבסינט) ב..איך לא..חבית רום עם קינמון-מעשן
8. קווין פארק סוויזל (בקרדי כהה, ליים, סוכר, אנגוסטורה ונענע) בכוס שליש ליטר ל ווינשטפן
9. טרינידד סאור (אנגוסטורה, אורז'ה, ליים ו-ווילד טרקי 81)
10. בלייזר (קוניאק, מרטיני רוסו, בנדיקטין)

לשמחתי הרבה, לא נצפתה חלבה באף אחד מהקוקטיילים. גם השם "מרטיני" לא הופיע.

ויסקי בינתיים

היילנד פארק 18 שעכשיו ז״ל. חושב להתקדם ל-21 החדש יחסית בחוזק 47.5%. מישהו ניסה?
קול איילה בן 13 מחבית שרי משומשת, 50% של G&M. חוזק מושלם לשתייה ברוב המקרים לדעתי. מתיקות עדינה עם כבול ועשן עדינים באותה מידה - שילוב מצויין. בריח סילאן מעושן, הטעם מתוק ודבשי עם כבול ברקע, הסיום ארוך, מתוק ומעושן. אחרי קצת זמן מתפתחת בשרניות טעימה כמו פילה עשוי מדיום. מורטלאך מעושן?

נראה מה יהיה בהמשך...

rustynail

New member
מורטלאך מעושן?

זאת השוואה או שיש כזה דבר?
מתגעגע קשות למורטלאך 16, בעיני הלגבולין של הספייסייד.
וויסקי מהטובים ברמתו.

למעלה