סופ"ש

eran735

New member
סופ"ש

מה שתינו!??

alexvis

New member
אייקון ישראלי

קסטל גרנד וין 2008. פעם שנייה שאני שותה את היין, בהפרש של שנה, ופעם שנייה שאני לא מבין את הבאז סביב היין. נכון, הוא מורכב וסופר אלגנטי, עשוי יפה ונכון אבל לא יודע, לא מצליח פשוט להתרגש ממנו.

אתה שותה אותו מוקדם מידי

גם מרגלית 08, או רוב היינות הטובים האחרים - פשוט צריכים להימדד על ציר הזמן.

חדשים (בשבילי) ומעניינים

בנפתלי טעמתי בקרדי אוקהארט, בדיוק מה שציפיתי. ליקר עץ מבוסס רום, גוף מלא וסמיך, חלק, טעים. לא מורכב מאוד, ולא מתוק מדי. נחמד על קרח, יהיה בסיס טוב לנסיונות. קניתי, 120 ש״ח.

טעמתי גם דרמבוי 15 שנה. טוב בהרבה מהרגיל, מתיקות עדינה ולא חונקת. טעמי עשבים שונים שמוסיפים קצת מרירות מאזנת. ליקר הויסקי הטוב שטעמתי, אבל לא אקנה ב-500+ ש״ח שהוא עולה...

ניסיתי סיידר אגסים של מאגנר׳ס, והוא מצויין. לא מתוק או יבש מדי, מרענן מאוד.

בשישי בביקור אצל נמרוד בירה מעליית הגג, ברנדי אפרסקים, וסינגל מאלט בן שנה שעל אף הגיל הצעיר והחיספוס המתלווה מרגיש עם פוטנציאל מצויין. כל הכבוד! מצפה בכליון עיניים לנסות שוב בעתיד.

foodnwine1

New member
אוהב מאוד את המאגנרס אגסים

הדרמבוי 15 נחמד מאוד אבל מה זה המחיר הזה? מזכיר לי שאני חייב לפרסם עליו רשמים

תוספת - רום מאונט גיי XO

לראשונה מאז ערב הרום אני טועם אותו, והייתי חייב לכתוב עליו.
הוא השתפר משמעותית, העוקצנות חלפה לחלוטין, הברבניות נחלשה (מורגשת אך לא דומיננטית כמו אז), ונשאר רום חלק מאוד, מתוק, ופשוט רומי.
דוגמה נהדרת להתפתחות חיובית של משקה אחרי חשיפה לקצת חמצן.

tuvia444

New member
יש בדיוטי במדריד במבצע

29 יורו. בקבוק ליטר. יש לי מישהו שחוזר משם. אולי אני אקח. המבצע תקף לחודשיים הבאים

foodnwine1

New member
ולעניין... גלנפרקלאס 1964 RECHLERICH

חוויה חושית מעולם אחר. פרקלאס 1964 ח"ח של NORSE CASK מבקבק עצמאי דני. RECHLERICH. מאחר ופרקלאס אינם מאפשרים לאחרים לבקבק את הויסקי שלהם תחת השם גלנפקרלאס.
מה אומר לכם. אחד מחמשת הויסקי הכי טובים ששתיתי מעולם בקטגוריית השרי. פשוט מדהים.
ממש לעיס. מאוד סמיך, המון פירות יבשים, מנטה צ'ילי ואספרסו.

אני מאוהב.

ותודה ליורן שהביא לי דוגמית כל הדרך מדנמרק

Desert Seagull

New member
שני יינות

יקב לבני, קב"ס שדה כלב 2009. שחור שחור. כבד. מחוספס. טבקי מאוד. אהבתי, במיוחד לאור מחירו דאז, 75 ש"ח.

אמפורה סירה רזרב 2006. אחלה ממש ובמחיר מצחיק של 60-65 ש"ח

down under

New member
מספר צ'ייסרים של רקיה פשרסקה בולגרית

מספר צ'ייסרים של קלבדוס VSOP לא זוכר את המותג (זה היה בחמארה שישקו מאחורי ביהכ"נ הגדול בת"א והבעלים
כל כמה דקות חלק צ'ייסרים של הרקיה וצ'ייסרים של קלבדוס).

כמו כן צ'ייסר של שרידאנס
וכן טעימה (לצערי היה כנראה מקולקל) מברנדי כרמל 100 (בקבוק בן כ-20 עד 30 שנה שנפתח היום. הריח היה נפלא אבל משהו בטעם היה לא של ברנדי).

צ'ייסר של אררט 5 כוכבים
ושוט של ויסקי ג'יימסון.

nimrodrosen

New member
הגרסה הישנה של כרמל 100

הברנדי זוקק ב 1982 לכבוד 100 שנה ליקבי כרמל ובוקבק לאחר 9 שנות יישון- אדרבה ב 1991-1992...
היום הבקבוק כאשר הוא סגור נמכר ביקב ב-1500 ש"ח! כמובן רק בגלל נדירותה של הגרסה המקורית. הם הוציאו גרסה מחודשת (ב-2008 למיטב זכרוני) שקוצרת מחמאות רבות.

למזלי יצא לי לטעום מהגרסה המקורית ובהתחשב בתקופה - זהו ברנדי טוב מאוד.

לגבי הסיכוי שהברנדי התקלקל- למעשה זה סביר רק אם הברנדי נחשף זמן רב לשמש או לטמפ' מאוד קיצוניות. אם הוא נשמר בארון סגור לאורך השנים אין זה סביר שהוא מקולקל אלא שזהו טעמו ובמקרה הזה אתה מוזמן לשמור לי שלוק אשמח לחזור על החוויה
.

knappertsbusch

New member
אומרים שזאת הבירה הטובה בעולם

מי אומר? אנא אערף... אני והחתולה?

הדבר הכי טעים ששתיתי השנה,
ותודה לבבית ל-nukke עבור ההמלצה הקולעת.

בדיוק כמו ה-marzen (ליחוך בשר מעושן) אבל עם תוספת של גוף סמיך.
מבחינת מגוון טעמים ותחושות, הבירה הזאת מהווה בקלות תחליף לארוחה משובחת.

לא ידוע לי על יצרן אחר של בירה או ויסקי שמעשן את השעורה עם עצי בוק (beech),
אשמח לדעת אם קיים דבר כזה.

- - - - - - - - - - -
(שלנקרלה חיטה)

nimrodrosen

New member
בירה נהדרת

אם כי אני מעדיף את הגירסה הרגילה שלהם.

לגבי beech wood אחת מיצרניות הלתת הגדולות (ווירמן) שגדי דבירי (בירדי) מיבא לארץ מכינה לתת מעושן עם beech wood ורוב (אם לא כל- כי כרגע זה הלתת המעושן היחיד בארץ) בירות הבוטיק הישראליות המעושנות משתמשות בלתת הזה- כך שאתה יכול למצוא בירות מעושנות בצורה כזו אך כמובן בירות אילו יהיו שונות משמעותית משלנקרלה כי הם מעשנים את הלתת שלהם בעצמם.

ולגבי בירת החיטה שלהם- למיטב זכרוני הם מעשנים את החיטה עם עץ אלון ולא עם בוק.

nukke

New member
ראיתי בנפתלי.

חושבת שהיום רדקס מייבאים את השלנקרלה, כך שהיא אמורה להיות די זמינה.

knappertsbusch

New member
בדקתי באתר, גם את החיטה מעשנים עם בוק

את הדבל-בוק (LOL) מעשנים עם אלון.

תודה על האינפורמציה, אתה אף פעם לא מאכזב...

למעלה