סופ"ש

l e o n n

New member
עד עכשיו

דרונך 12 ודרונך 15
ברויכלדיך 12
גלפלקרס 17

ו...
שרי פדרו חימנז מתוק דון גידו 20 שנה (16 ש"ח לכוסית בגאזטאה החדש במרמורק תא)

מני.ת

New member
רכישות מהיום:

Ardbeg Day
Laphroaig 10 43% משנת 2000 (קיבלתי אותו)
Compss box Oak Cross
Bastille וויסקי צרפתי שהומלץ על ידי חבר

מני.ת

New member
אני בדיוק שומע כעת רדיו 103FM

ומתנגן השיר של יגאל בשן "מתוק" וזה מעלה לי חיוך על השפתיים... זו הגדרה מצויינת לויסקי הזה

הויסקי מאד מתאים לקינוח אחרי ארוחה או עם מעט קרח בלילה קייצי, בהחלט יהיה אחד הבחירות הראשונות שלי להדגמת ויסקי למי של מורגל בשתיה מאחר וזה אחד מהחלקים (למעט אולי סיומת פלפלית משהו).
ויסקי דגני, פרחוני ומאד פירותי (פירות הדר בעיקר), דבש ושמנוני במרקם.
זהו ויסקי איכותי בהחלט (אם כי לא מתוחכם) במיוחד למחירו ואני ממליץ בחום. המתיקות הצביעה לדעתי על שימוש חזק בפינישים השונים,אבל זה לא הפריע לי יותר מדי, מאחד והמשקה הזה לא "מתיימר" בגלל המחיר הנמוך.
לקחתי את הבקבוק אמש לאיזשהו ארוע ואני ועוד 10 חברים שתינו ממנו והדעות היו פחות או יותר אחידות, כולם אהבו, למרות שהיו אחד או שניים שאמרו שזה ויסקי "נשי" אבל לא אכנס לזה...

rustynail

New member
גם לי יש לאפרויג 43% תהיתי מה הסיפור?

הצצתי לפני יומיים כסיימתי בקבוק לאפרויג ואכן הוא היה 40% והחדש שמאחוריו 43%? שניהם נקנו בדיוטי פרי בבקבוק ליטר, מוזר...
מי יודע מה כרגע נמצא בדיוטי פרי?

מני.ת

New member
גם אני ראיתי משני הסוגים

נראה לי שזה תלוי באיזור בו נמכר הבקבוק וגם בתקופה.
הבקבוק שקיבלתי חתום בתוית על ידי היבואן הקודם וזה אומר כמה וכמה שנים טובות, אבל אני לא יודע בדיוק כמה.

כל מיני

אתמול כמה כוסות גסר בהירה. מאוד drinkable, קלה ואולי קצת מימית אבל באה טוב עם אוכל.

היום חצי בקבוק של אלכסנדר הגדול 2004 - יין טוב, המון פרי איכותי, לא בשל מידי. הרבה חבית אבל סביר, הרבה פחות ממה שהייתי מצפה מיין של 200% עץ חדש (48 חודש) והעץ מורגש הרבה פחות מבציר חדש כלשהו מסדרת ירדן.

אני מניח שאם לא הייתי מצפה למשהו סופר-מודרני הייתי מתאכזב מהיין, אבל בקונטקסט שלו הוא מוצלח. שמעתי שהיקב גובה עליו מאות רבות של שקלים, במחירים כאלה לא הייתי קונה אותו.

alexvis

New member
עד כה

טעימה קטנה של שיראז דה פיוצ'רז 2007, פיטר ליהמן.

ורכישה של ויתקין שורשים 2006 בתקווה למשהו שונה ומעניין.

Padod

New member
כל כך הרבה

שאין סיכוי שאזכור...היה דיי הרבה טנקרי (איזה כיף לעבוד במקום בו העובדים, כשניתנת להם האפשרות לבחור, בוחרים לשתות ג'ין?) ונגרוני מיושן (קצת) וג'ין ביתי ומיני סאוורים הזויים (ג'ין מושרה בתה טיבטי, בקרדי מושרה בבננות מיובשות וג'יימסון מושרה בג'ינג'ר ממותק), קצת גולדסטאר, קצת תמד של יקב עמיעד מ1990 שהוכיח עצמו כעדיין אפשרי לשתיה אם כי פשוט לא טעים (חבר הביא לבר כל מיני בקבוקים מאוד ישנים, שהתגלו כמובן ברובם כחסרי ערך שתיה לחלוטין),

foodnwine1

New member
עד כה

חוגג את יום ארדבג עם הבקבוק המיוחד ועם ארדבג רולרקוסטר.
אמש: בונאהאבן 22 שנה שרי קאסק של WHISKYS BARREL - הרבה תפוח עץ, ימיות וגם גפרורים
כמו כן LITTLEMILL 1989 של SINGLE MALTS OF SCOTLAND בקבוק של הויסקי אקסצ'יינג - מאוד מתווק, עם פוליש עץ.

nimrodrosen

New member
כותרת לא יצירתית

בסוף השבוע היה קצת מהנגרוני המיושן של padod אני לא ממש מסתדר עם המרירות הספציפית של הקמפרי (על טעם ועל ריח). ליקר אגסים חדש שביקבקנו עכשיו אחרי 8 חודשים- הכי טוב שהכנו עד כה. בשישי בערב ביקרתי את padod בבר-בשר (הבר החדש של רק בשר בחיפה) שכרגע זהו רק אחד ממקומות העבודה שלו, הבר היה ערום כמעט ממשקאות עם כל מיני יציאות היסטוריות כאלו ואחרות כמו התמד של יקבי עמיעד מ 1991 (התמד לא היה מקולקל אך גם לא מהנה כי שנרשדם לפני) וברנדי 41 של סגל וכו...
padod הכין לי קוקטייל סוואר עם ג'ין בהשריית כל מיני סוגי תה (מופיע בתמונה) שהיה נהדר עם גולדסטאר מלווה וגלנפידיך 12 באדיבות אחת המלצריות.

Desert Seagull

New member
עד כה

הר ברכה איש הרים קברנה סוביניון 2007. יושן שנה, אלון צרפתי, מקור הענבים בהר גריזים, 13.5%. בפירוש מדובר בקברנה מעולה. הרבה מאוד פרי, ריח מדהים שמילא את חלל החדר עם פתיחת היין. צבע כהה וגוף סמיך. כשמתחשבים במחיר, 90 ש"ח, יש פה תמורה מעולה לאגרה. מיד הלכתי לקנות עוד ממנו. מאפייני היין דומים מאוד למה שהרגשתי במרלו 2009 שלהם אך במקרה ההוא היין עוד לא היה מוכן לשתייה. עוד שנה כנראה ייקח לו כדי להפוך להיות בר שתייה.

עמק האלה קברנה סוביניון 'בחירת היקב' 2005. היין נקנה לפני כמה חודשים מאדם פרטי שמקבל מתנות אלכוהוליות, לא שותה וכאן אני נכנס לתמונה. מכיוון שלא ידע להגיד מתי קיבל את היין, כמה זמן שהה אצלו ומה מקור היין בבלל, קניתי אותו במחיר נמוך מאוד של 50 שח. אתמול פתחתי אותו והתגלה יין עם ריח טוב וצבע טוב. הטעם בפה היה בסדר אבל באמת שלא משהו מרגש במיוחד. אולי חלק יקראו לזה מאוזן. אותי היין שעמם. את מה ששילמתי עליו הוא היה שווה. במידה וככה היין גם כאשר כל הזמן הזה הוא נשמר כהלכה אזי לטעמי הוא ממש לא שווה מחיר משולש ויותר.

eran735

New member
יין

הס"ב גיר המצויין של תבור
סינגל ק"ס של סגל
וגמלא סנג'ובזה

Gotwine

New member
יינות סופ"ש

שישי ערב, לגימה נוספת מבקבוק שרדונה יפו 2010 שנפתח קודם לכן - פתיחה רשמית של עונת הלבנים.
שבת צהרים - אחד החביבים עלי - ירדן מרלו 2003 כליווי לאנטרקוט שהוכן במחבת פסים.

זאת לאחר הארוע של רקנאטי בשישי בוקר - ספשל רזרב 2009 מנצח!

omef

New member
סופ"ש רגוע

חמישי בערב בעבודה - כמה צ'ייסרים של צ'ה צ'ה עם לקוחות.

שישי בערב בעבודה - כמה צ'ייסרים של ביפיטר עם לקוחות ולאחר מכן בבית שני קמפרי טוניק.

שבת צהריים - קמפרי אשכוליות אדומות, ובערב אני עובד...

למעלה