סופ"ש

חתונה משודרגת

סוף סוף יין שתי בחתונה, טפרברג מרלו-קברנה מהסדרה הבסיסית. טעים, בטח בשביל המחיר שלו. אז שתיתי בקבוק+

eran735

New member
התחיל ברגוע

עם ליטר גינס צ'ייסר בושמילס ודלתון ק"ס רזרב

Padod

New member
עד באר שבע

התחיל ביום חמישי עם ערב-קוקטיילים חברתי שלכבודו נסעתי כל הדרך לבאר שבע (בסך הכל שעתיים ברכבת!) עם פינק אנד פלאפי (ערקרמבולה, גרנדין ואשכוליות בקצף-סודה), פאי אגסים הודי (ליקר אגסים מ'עליית הגג' עם מיץ לימון וסירופ הל, ווניל וכוסברה וקצף-לימונדה-ומזקל מעל), בהאדור (ג'ין מושרה באגסים עם תפוזים וצ'ילי), לונהלילו (פסיפלורה, קפה ורום בעיקר) <השניים האחרונים הם מתכונים של המארח>, פוג'ה דה פינייה, קיובד אולד פאשנד (וודפורד רזרב, מאונט גיי XO, טאליסקר 10 מושרה בלפסאנג סוצ'ונג ואננס, ביטרס שוקולד וביטרס תפוזים וסירופ-אולד פאשנד עשוי מאנגוסטורה, ווילד טרקי 8 וסוכר), מינט ג'ולפ בכוסות הודו אותנטיות, וה'אל פרזידנטה' המיושן בליווי סיגרים רומיאו וג'ולייט Coronitas en Cedro כמעט עד שכרות. כדי לנוח מכל זאת, יום שישי היה בעיקר סביב גולדסטאר, כוס וחצי של ברקן סופריור קברנה סוביניון שלדעתי לא שווה את מחירו ובעצם לא מעניין בכלל. הסתיים במתכון מהתחרות של בקרדי לגאסי, בניסיון לכתוב פוסט על התחרות עצמה שהכריח אותי לרכוש בקבוק 750 מ"ל של גליאנו - לא בדיוק פרופיל הטעמים האהוב עלי, אניס, ווניל ועשבי תיבול. ובכל זאת, גליאנו מוכיח עצמו כמרכיב מאוד מוצלח ומעניין...המולאטה דייזי (בקרדי לבן, קרם דה קקאו כהה, זרעי שומר, ליים וגליאנו) הוכיח עצמו כסופר מאוזן ומאוד איכותי. מעין מדד השוואתי להרבה קוקטיילים אחרים. בתכנית למחר - עוד שני קוקטיילים לשחזר בשביל הפוסט. הטרינדד סאוור (עם 1.5oz של אנגוסטורה ביטרס) והבקרדי-פיז (ראמוס-ג'ין-פיז עם בקרדי ושארטרז ירוק) כדי לפרסם את הפוסט עצמו.

nukke

New member
מגיע לך על הברקן

היית אמור לשתות APA של דאנסינג קאמל

Padod

New member
מצטער

ביום שישי בערב? אין סיכוי. לא היה לי שישי בערב פנוי מזה כמעט 8 שנה, למעט אולי איזה תכנון ארוך טווח שהחל כמעט חצי שנה מראש...

nukke

New member

knappertsbusch

New member
בקטנה

שוב loewenbrau - וואלה, מוצאת חן בעיניי הבירה הזאת. פשוט טעימה. חוץ מזה ברוקלין בראון אייל (לא רעה אך גם לא מרגשת) איילה מיסט 12 ודינסטון וירג'ין אוק.

omef

New member
סופ"ש של עבודה

חמישי - סדנת וויסקי במרתף של רוזנר, גלנקאדם 12 פורט פיניש וטומינטול פיטי טאנג. שישי - משמרת גרוזינית במיוחד, בערך חצי בקבוק צ'ה צ'ה. מחר - אין לדעת...

omef

New member
ארגון שלהם...

אני רק באתי לדבר, ולמען האמת הייתי בטוח שאתה מרעננה :)

Desert Seagull

New member
בינתיים חלש

קוניאק דופוי נפוליאון שליווה פארטאגאס די5. הקוניאק עצמו היה מאוד טעים - פירותי וללא סיומת מרירה. עם זאת, זו הייתה המנה האחרונה בבקבוק שלדעתי עמד זמן רב ללא דורש. לאחר מכן הוזמנתי לחצי מנה רמי מרטן vsop שהיה פחות מוצלח לדעתי מהדופוי. זכור לי גם ההנסי vsop שהתעלה על שניהם... הסיגר עצמו לא הלהיב אותי כל כך. הוא עדין יותר מהדי4 וכמעט ולא השאיר טעם בפה. היום בערב אולי אפתח איזה בירה שטרם ניסיתי (במקרר יש גיליוטינה, לה טראפ איזידור, ברוקלין וינטר או ואטרלו דאבל). לחילופין אשתה מהכרמל 100 המעולה...נראה כבר.

rustynail

New member
רגוע

טמפלייר, אין לי משהו מעניין להגיד עליה, בירה נחמדה סה"כ.

nimrodrosen

New member
וויסקי "ישראלי"

חמישי בהשקת הוויסקי "הישראלי" היה לטעמי דומה לגלנליבט שצעיר מ 12 שנים, הרבה אלכוהול באף ובפה גם לאחר דילול עם מים, הרבה ריח של תזקיק (לדעתי צעיר מדי לביקבוק - היה צריך להמתין אתו עוד כמה שנים בתנאי האחסון שנתנו לו). ווניל , פירחוניות מעט מעט פירותיות שיוצאת עם הרבה מים, אפטר טייסט בינוני באורכו... בשישי הביקור הראשון שלי בדנסינג קאמל (הייתם מאמינים??) חברים טובים וחגיגה כיפית עם ה APA והסטאוט (שתיהן נחמדות). בשבת בינתיים גלנליבט דיסטילרס רזרב (גרסת דיוטי צעירה של גלנליבט- עדינה ונעימה מאוד)

מעט וטעים

חמישי בערב גם אני בטעימת אראן 5 וחצי שנים של אגודת הוויסקי הישראלית (ביקבוק שלישי). הצעירות מורגשת, וגם החוזק (63%), אבל קצת מים שיפרו. הרגשתי לימון, שוקולד, וניל, פרחים, ופירותיות שלא הצלחתי לתת לה שם. מתוק, וקצת חמוץ. יותר טוב משחששתי שיהיה, אבל בהחלט מסכים עם נמרוד שצריך עוד מספר שנים בחבית. מסקנה: יש פוטנציאל. אמשיך לעקוב בשנים הבאות אחרי חביות בוגרות יותר שיביאו. שישי צהריים קלינליש 14 שהוא אחד החביבים עלי, ועכשיו רון זאקאפה 23. מנסה למצוא את הכוס שתוציא ממנו את המיטב (זה קשה, הוא נהדר בכל מקרה!)

אל תעצור את נשימתך

לא יביאו בעתיד "חביות בוגרות יותר", משום שהחל מה-23/11 השנה תהיה זו עבירה על החוק בסקוטלנד להעביר למדינה אחרת ויסקי (לא ניו מייק) בחבית עץ או בכל כלי אחר שמאחסן ויסקי והעשוי מעץ. תקנה 7 קובעת במפורש כי אסור בעצם למכור למדינה אחרת ויסקי שלא בבקבוק. יש שם דגש רציני על "עץ" בדיוק בגלל שמכירה בחבית מעץ עלולה להטעות אנשים לחשוב שמדובר בסקוטש (ויסקי מסקוטלנד) ולא בניו מייק ששהה כמה חודשים/שנים מחוץ לסקוטלנד ולכן לא יכול לשאת את השם החוקי ויסקי. Movement from Scotland to another country 7.—(1) A person must not move any of the following categories of Scotch Whisky from Scotland to another country in a wooden cask or other wooden holder— (a)Single Grain Scotch Whisky; (b)Blended Malt Scotch Whisky; (c)Blended Grain Scotch Whisky; or (d)Blended Scotch Whisky. אגב, אין באמור לעיל הזמנה לדיון בסוגיה "האם מה שמוכרים בארץ הוא ויסקי, סקוטש או שמפניה?". אני פשוט מציין עובדה ללא חיווי דעה.

מכיר את החוק. התכוונתי ל...

חביות של new make שייושנו למשך זמן ארוך יותר פה בארץ. דווקא זה מה שמעניין אותי ברעיון הזה של אגודת הוויסקי - ההשפעה שיש למקום היישון על הוויסקי. מה שאמרתי קודם זה שבינתיים לא ראיתי השפעה מספיקה בשביל להגיד אם לטובה או לרעה.

foodnwine1

New member
עד כה, מאכז.

גם לאחר הבאת ויסקי ששהה שם שנתיים ועוד שנתיים פה לא להיט. אם יביאו ניו מייק, ויישנו אותו פה אולי 8 שנים אולי יש על מה לדבר.

itisv

New member
קילבגאן+מתנה

גלנליט 15 פרנצ' אוק, להולדת הבן. אחלה!

למעלה