סופ"ש קסום לכולם

dibablas

New member
בוקר טוב

http://www.youtube.com/watch?v=qfFH9A-SGY0

אפרופו סופשבוע קסום

אני רוצה לצאת חוצץ נגד הקמפיין הפרסומי של שבוע המודעות לסכנות של סם האונס:

תשמרי על הכוֹס שלך

http://saloona.co.il/blog/ילדה-שלי-מאירה-לך-את-זרקור-הסכנות/

אז במקום לצאת נגד האנסים בפוטנציה, כן. אלו שמשתמשים בסם הנוראי הזה כדי לאנוס ילדות תמימות, במקום לנהל קמפיינים למודעות אצל בני הנוער הזכרים, אלה עם ההורמונים המתפוצצים שחייבים לאנוס איזו ילדה או שתיים כדי להירגע, במקום זאת הם מנהלים קמפיין מודעות אצל הילדות ומבקשים מהן לשמור על הכוס שלהן. לא פלא שהפייסבוק מלא חידודי לשון ולצון על הנושא. אחד הליצנים כתב למשל:
"תשמרי על הכוס שלך, ולא רק על הכוס שלך אלא גם על הכוס של האימא שלך". כלומר, קמפיין גרוע אשר הופך מראש את הקורבן לאשם כי לא שמר היטב על הכוס שלו. בדיוק כמו הולך רגל שנפגע במעבר חצייה הופך להיות אשם כי הוא לא נזהר במעבר החצייה אשר חשב שהוא בטוח. הולך הרגל, בפרסומת האחרונה, חייב להרגיש את הכביש כי גם מעבר החצייה לא בטוח. כשהנהגים הם עבריינים המדברים בפלאפון בזמן נהיגה או מסמסים בזמן נהיגה, כדאי מאוד להיזהר גם במעבר החצייה. כנ"ל עם הסם. כל זמן שהגברים הצעירים חסרי מעצורים, כדאי שאת תיזהרי ותשמרי על הכוס שלך.

קטניפ

New member
את טועה

במבחן האחריות מי שנפגע הן הנשים.
ולכן, עם כל הצער שבדבר וחוסר הצדק, הן אלו שצריכות לקחת אחריות על עצמן.
זה לא הוגן, אבל העולם לא הוגן ואני מעדיפה שאחותי הצעירה לא תניח את הכוס מידה ערב שלם מאשר איזה אידיוט יפגע בה.

אני לא חושבת שאני טועה

אולי לא השלמתי את התמונה.
נכון, בנות צריכות להיזהר בכל מצב ובכל מקרה. שתפקחנה אלף עיניים על הכוס שבידן, בין אם זה קולה, פטל או וודקה. יחד עם זאת, אני רוצה שייצאו בקמפיינים דומים המיועדים לגברים ולנערים.
להזהיר אותם על הסכנות הטמונות במעשיהם, בשתייה שלהם ובסמים שלהם. נראה לי שמרבית הקמפיינים מתעסקים יותר בקורבנות מאשר בפושעים עצמם, ועל זה אני מתקוממת.

קטניפ

New member
זו תמימות להאמין שקמפיין

כלשהו יכול להשפיע שיש לו כוונת זדון.
זה לא קמפיין שמעלה מודעות לנהיגה זהירה. את חושבת שאם יהיה קמפיין נגד אונס או גניבות זה יעזור? אין סיכוי.
אז תחשבי על זה כפרסומת לרב בריח כנגד גנבים רק שזה רב בריח כנגד אנסי פאבים.

Aronsona

New member
ברור שהלשון הכפולה היא בכוונה

ובלי קשר למה שצריך לעשות עם האנסים והגברברים הצעירים בעלי ההורמונים וחסרי המוסר, הקמפיין שבא לעודד את הבנות לא להסיר את העין מכוס השתייה שלהן הוא חשוב ביותר בעיני כמו גם הבז שהוא יוצר גם לצורך שימת הלב המוגברת של כולם לנושא.

קשקשה 9

New member
לטעמי בלבד

שוב הדיון בנושא קמפיין פרובוקטיבי ומוחצן שמקדם נושא ראוי.
הקמפיין הנל צודק וראוי ככל שיהיה עלול ליצור אנטי באגרסיביות שלו ובשימוש יתר במילה כוס .
כוס שתייה ? נו באמת
ישנן דרכים אחרות
אבל היו מי שאמרו שללא הפרובוקטיביות הנושא לא היה עולה לסדר היום.
אז כדי לסבר את אזנם של הנל אומר שכאמא לבת הנושא הזה איתי ובתוכי יום יום שעה שעה ולילה גם.

poseidon111

Active member
אגיד לך משהו. את באמת ובתמים מאמינה שאם יצא

קמפיין לאותם גברברים, זה ישנה משהו בגישה שלהם? קשה לי
להאמין שאחד כזה יחשוב לעצמו שוואלה זה באמת לא בסדר
לנצל בחורה. הם הולכים על השיטה של הגנה פאסיבית דהיינו נקודת ההנחה היא
שגברברים כאלו תמיד יהיו, אך הבה נחשוב על צמצום התופעה למינימום האפשרי.

על אותו עיקרון לא יהיו קמפיינים לפורצים שלא בסדר לפרוץ לבתים, אלא קמפיין לדלתות אמינות
יותר או מנעול או סורגים. כאמור, הגנה פאסיבית.
לא יהיה קמפיין נגד גנבי תיקים אלא קמפיין שלא להשאיר את התיק ללא השגחה.
כשיש עבירות שלעולם יתקיימו, לא משנה מה, נוטים לסמוך על הקורבן הפוטנציאלי שיעשה
את כל מה שביכולתו על מנת להגן על רכושו וגופו, ולא יסתמך על מצפונו המיוסר של העבריין.
מדובר באחריות אישית ולא יותר.

תשמע, אחרי הסיפור עם האינסטלטור

אני אומרת לך שאתה צודק מאה אחוז.
אני איבדתי את האמון בבני האדם שאני לא מכירה אישית. באמת. למדתי לא לסמוך על אף אחד אלא על עצמי בלבד. בפעם הבאה, להזמין אינסטלטור שאני מכירה. לא לתת צ'ק בלי קבלה.
אני זוכרת שבפעם האחרונה שגנבו לי את התיק עם הארנק וכל שאר הדברים שסביבם מסתובבים חיי, השוטר התורן בתחנת המשטרה אמר לי שאין מה לעשות נגד הגנבים מלבד להקשות עליהם ולשמור על התיקים.
לצערי, כולכם צודקים

Doctor Goblin

New member
ההנחה הסמויה השגויה שלך

בכל הדוגמאות שהבאת - פורצים, גנבים וכו', מבצעי העבירה חיים בתרבות שיוצאת נגד העברות הללו. יש מסורת ארוכת שנים של השמצה והענשה של כל עבירות הגנבה.

זה אינו נכון עבור לא מעט ממקרי הניצול המיני. עבירות המין, ביחס לשאר הינן חדשות תרבותית. במשך מאות ואלפי שנים גניבה היתה אסורה ואילו אינוס היה חוקי. שלא לדבר על עבירות מין הקשורות לאונס כמו שקרים וסמי אינוס. במצב העניינים הנוכחי, לא מעט נערים צעירים גדלים לתוך תרבות בה הם מרגישים שאין בעיה במרבית הניצול המיני. לכן על כל פרשייה שקשורה לנושא, יש מי שיתרעם תחת הטיעון "זה היה בהסכמה". זאת בלי להבין אפילו מה פירושה של הסכמה במובן המשפטי.

אז כן, ללא ספק יש המון מקום לקמפיין חינוכי עבור לא מעט צעירים בנים. (וגם עבור מבוגרים בנים, כפי שמשתקף מהכתבה הבאה: https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/r180/1512477_1447693785450995_1753938877_n.jpg )
וכן, זה בהחלט ישפר את אחוזי הבעיה.

dibablas

New member
וגם זה מתחבר לי לזה...

נראות לי קצת הזויות הטענות, למשל:כבר יצא לי לשמוע גברים שמחמיאים לגברים על המראה שלהם, הטענות שלהגיד לאישה שהיא יפה זה פסול או גובל בהטרדה מינית .
כמובן שלבוא ולדבר בצורה מינית בוטה זה משהו אחר, אבל להחמיא ולהגיד למישהי שהיא יפה?
מותר וראוי שגבר אומר לאישה שהיא יפה, שאישה אומרת לאישה שהיא יפה שאישה אומרת לגבר שהוא יפה ושגבר אומר לגבר שהוא יפה
קיצור לא הסכמתי בכלל

http://www.youtube.com/watch?v=FS5cMwJZOMA

רינתי77

Well-known member
לא, לא מדובר להפוך את הקורבן לאשם, אלא לעודד

נשים לא להפוך לקורבן באמצעות ערנות מוגברת. חבל רק שבחרו להעביר את הנושא בצורה הוולגארית ביותר שניתן להעלות על הדעת. הסלוגן הזה פשוט דוחה.

למעלה