סופ"ש משובח ומבורך

Anna begins cc

New member
שבת שלום, חביביי.

ירושלים הפוכה, כמובן.
אחת החברות הכי טובות שלי החליטה לצאת למרכז אתמול בצהריים,
הזהרתי אותה שזה מסוכן, אבל היא לא שינתה את דעתה.
לכן, מאתמול מ21:30 עד היום ב12:00 היא עמדה במחלף לטרון, בתוך הרכב, בלי יכולת לזוז או להגיע הביתה.
בסוף היא הצליחה להשתחרר ונסעה לחברה באיזור, אבל אומרים שגם היום היא לא תוכל להגיע הביתה.

בצד השני- בני דודים שלי שבאו מת"א לראות את השלג, נתקעו בירושלים ובילו בכביש את אותו מספר שעות עד שבסוף חולצו משם, השאירו את הרכב בכביש ועלו על רכבת.

סבתא שלי חסומה בבית שלה כי השלג סוגר את השער והיא לא יכולה לפנות את זה לבד (חצי מטר כמעט של שלג)
ובחצי ירושלים אין חשמל, אז כל החברים שלי קופאים מקור.
ואמא שלי הוקפצה לעבודה והיא תתחיל לעבוד עוד מעט עד מחר בבוקר..

מצחיק איך מדינה כמו שלנו יכולה להשתבש כל כך משלג,
בעוד שבמדינות כמו קנדה, כמות השלג הזאת היא בכלל קיץ עבורם :)

ואצלי- רטוב מאד, אמנם, אבל שמש. כמו תמיד.
http://www.youtube.com/watch?v=ISXpSThGHA8

שבת שלום אנושקה וכל הציפורים כולם

ואצלנו ברחובות יורד ברד בלי סוף ומלבין את השדות שמול הבית...
מאז שאני גרה ברחובות אני לא זוכרת מראות כאלו ואני לא זוכרת כמות כזאת של גשם וברד ביום אחד.
ואני לא נותר לי אלא להתקנא בירושלמים על כל השלג הזה שנפל עליהם כרעם ביום בהיר, כי אפילו האופטימיים שביניהם לא האמינו שזה מה שיקרה להם

אמנם תקועים ולא נעים וקררררר נורא, אבל בכל זאת המערכת הזאת תיזכר לעוד הרבה שנים כמו המערכות ב-91-92 שאנחנו עדיין זוכרים. בקיצור, יהיה לכם למה להשוות ומה לספר לנכדים

בינתיים, לאט לאט הריח של החמין המתבשל מתחיל להתפשט בבית,
האדים מתחילים לטפס על זגוגיות החלונות,
אחרי מקלחת חמה שחיממה את עצמותיי, אני מוכנה ומזומנה לקבל את השבת
ולברך את כל יקיריי וידידיי ואת כל הפורום הנהדר הזה
בברכת שבת שלום ומבורך

http://www.youtube.com/watch?v=dYV6KZpnEak

magy

New member
אחלההההההההההה

קראתי........והגבתי

הסיפורים שלי ארוכים מדייייי...... למי יש סבלנות לקרוא?

מוקה22

New member
שבת שלום
לכל ה

היום כבר לא מקנאה בירושלמים
עם כל הכיף שיש שלג ו,,,,
להתקע כ"כ שעות ו-כ"כ הרבה משפחות / בתים ללא חשמל איך אפשר
אפילו כוס תה אי אפשר לשתות,,,
והקור העז

הלואי שיעזרו להם להתגבר על כל המכשולים,,,,,,

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=PLr6mC94Avc[/URL]

שבת שלום מוקה

לראות את כל השלג הזה שיורד על ירושלים, פשוט עושה לי קר ברגליים

כשאין חשמל זה כבר לא כיף. זה סיוט. נקווה שיעברו גם את הלילה הזה בשלום ושלא יקרה שום אסון

מקסים

קראתי, וכל הזמן היה לי ברור שמדובר על משהו אחר וזה סקרן אותי נורא. הופתעתי מהתשובה

יש לי סיפור קצר או יותר נכון קטע קצר

הסכינים

"הפעם הצליח לך" אמרה בקול יבש לאיש הקשיש.
בידה אחזה את הסכין הגדולה והצבעונית ובעזרת פרק ידה הגמיש חתכה במיומנות רבה את את המלפפון הירוק והרענן.
חמישים שנה היא נשואה לאיש הישיש שמסתובב לידה. מדי פעם בפעם מלטף הוא את צווארה שידע ימים יפים בעבר, ובעיקר הוא מושיט את ידו ושולף מהארון פריט כלשהו שהיא מבקשת.
חמישים שנה שהוא מביא הביתה פריטים שאין בהם שום חפץ. הוא מומחה בקניות דרך העיתון ודרך הטלויזיה. גם האינטרנט הפך להיות ספק מרכזי לכל הפריטים חסרי השימוש והערך, אשר ברבות הימים ישכבו כלאחר כבוד באיזו מגירה נידחת, או במקרה הטוב יימסרו לעוזרת אשר אוספת מתנות כדי להביא למשפחתה ברומניה.
יום אחד היא מקבלת שיחת טלפון המודיעה לה בשמחה רבה, כי הסכינים שהוזמנו ע"י בעלה, הגיעו בהתאם להזמנה ויש לקחתם. בתגובה היא מלמלה משהו כמו העובדה שאין לה מושג על איזה סכינים מדובר ושיתקשרו בבקשה לבעלה ויעזבו אותה במנוחה. ניתקה את השיחה והתיישבה חסרת אונים על הספה הישנה.
"רק זה חסר לי עכשיו, עוד ערימה של סכינים שלא חותכים אפילו מים" כך הרהרה בעוגמה רבה ונזכרה באבן המשחזת שבעלה קנה לפני שנה כדי שיהיה לו איך להשחיז את כל הסכינים שבבית ולהבם קהה. האבן המשחזת עומדת כמו איזה שעון מטוטלת שעמד מלכת והמזכיר לה שפעם היתה לכל דבר איזו שהיא תועלת.
בצר לה על הכסף שנשפך על שטויות, החליטה להפוך את העניין לבדיחה ולספר לכל בני ביתה על הסכינים המיוחדים שהוזמנו על ידי בעלה, וכך הוסיפה עוד משפט ועוד משפט, באכזריות מה, על גולמניותו ועל בזבזנותו ובין היתר על טיפשותו.
כשהגיעו הסכינים במשלוח מיוחד, גילתה ארבעה סכינים יפים.
מעוצבים וצבעוניים בגדלים שונים. מיד החלה לנסות את כולם כדי שתוכל לפלוט עוד קללה ולנזוף בבעלה, אך הסכינים היו מושחזים וחדים עד מאוד. כמעט חתכה לעצמה אצבע תוך כדי ההתרברבות. נשכה את לשונה והניחה את הסכינים בתוך המגרה יחד עם שאר סכיני המריחה.
"הצליח לך עם הסכינים" חזרה ואמרה בקול יבש כשהיא חותכת את העגבנייה הבשלה.
האיש הקשיש הסתכל עליה במבט אוהב ועורג ואמר:
"את כמעט ונשמעת מאוכזבת נורא".

magy

New member
הצליח לו.

וכמה שהיא רצתה שהוא לא יצליח........ אפילו אחרי חמישים שנה ביחד....
משהו אישי? או דימיון שלך?

אותי מאד תפסה החתימה...... רק צדפה פצועה מייצרת פנינה...

זה חזק!!!!!!!!!!!

תמצית תולדות האמנות...

גם וגם

זה נכתב במסגרת סדנת כתיבה ואני אפילו לא זוכרת מה היה הנושא בכלל...
כמובן שאני לוקחת נושא אמיתי ובונה עליו את הסיפור הקצר.

לגבי החתימה,
אני מאמינה בזה מאוד.

magy

New member
זוכרת את "ציפורים מתות בסתר"?

באנגלית קראו לזה "ציפור על קוץ"

יש ציפור מסויימת שיודע שימיה קרובים להסתיים, והיא תוקעת את עצמה על קוץ
בזמן היסורים שהיא עוברת.... היא שרה את השיר היפה ביותר של חייה......

זה היה ההסבר .... בקשר לספר, סרט... וציפור על קוץ.

כך גם הצדפה...

magy

New member
תרגום הדף על ידי גוגל

ממש גרוע.

שמו של הספר מתייחס לציפור מיתית המחפשת עצי קוץ מהיום שהוא בקע. כאשר היא מוצאת את הקוץ המושלם, שמחורר את עצמו, ושר את השיר היפה ביותר שנשמע אי פעם כפי שהוא מת.

כנראה שהסיפור שלי...... נכון.. אולי זה נכתב בספר שקראתי..... כמוטו.

אני מגי רק בגלל הדמות בספר.....

מייגן....... לא רציתי לכתוב באנגלית....... Magen
אז נשארתי עם מגי.... מסובך לכתוב מייגן באנגלית.....

magy

New member
טרחתי, התאמצתי , הצלחתי

מצאתי את הסיפור

" האגדה מספרת על ציפור המזמרת רק פעם אחת בחייה, בקול ערב יותר מכל יצור אחר על פני האדמה. מן הרגע שהיא נוטשת את קנה היא מחפשת עץ עוזרד ואינה נחה עד שהיא מוצאת כזה. ואז, כשהיא מזמרת בין הענפים האכזריים, היא משפדת עצמה על הקוץ הארוך והחד ביותר, וכשהיא גוססת היא מתעלה על יסוריה ומיטיבה לשיר מן העפרוני והזמיר. שיר עילאי שמחירו הוא עצם הקיום ; אבל עולם ומלואו נעצר כדי להאזין ואלהים במכון שבתו מחייך, משום שהמיטב מושג במחיר הכאב העז ביותר... או שכך מספרת האגדה."

http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=688066&blogcode=12863684

למעלה