סופ"ש - מה שתינו?

nukke

New member
רביעי זה החמישי החדש

רביעי לפנות ערב על המרפסת של syko מהפורום, טעימת סינגלים פרטית ונהדרת:
Gordon & Macphail Reserve from Glendullan Speyside - בקבוק לייצוא לדנמרק.
Dalmore 15 חביות שרי
The Benriach 15 Dark Rum Finish
Balvenie 17 חביות מדיירה
Glenfarclas 21
גלנמורנגי The Nectar D'or
Laphroip 10 ח"ח

ובסוף זוברובקה, כי אנחנו פולנים.

חמישי:
אמריקן פייל אייל בדאנסינג קאמל ואז עם Padod, nimrodrosen וארוסתו של נמרוד:
שלישי קילקני במולי בלום
קערת עקרבים באימפריאל (היה טעים יותר בבית) וQB Cooler
אחר כך Shiso Cooler - הכל קוקטיילים ע"ב זקאפה 23.

שישי:
דובל טריפל הופ סוראצ'י אייס. על כך בבלוג.

syko1

New member
מה ש-nukke אמרה

וגם:
מוני- ק"ס 2011
Adirondack- Black watch IPA

foodnwine1

New member
כמה הערות

הדאלמור 15 מאוד חביב עלי, ומה שמענין בו זה שזה ערבוב של 3 סוגי חביות שרי שונות, מה שמעניק לו מורכבות. יופי של דראם. תמיד יש לי אחד פתוח.

גלנפרקךאס 21 זה אחלה של דבר, כמו אחיו הצעירים יותר. הם לא מאכזבים. ממליץ לך לנסות את ה 15 ו 30 אם יכולה.

מניח שהתכוות ל LAPHROAIG חח. הישן?

Desert Seagull

New member
מסתבר ששני זה השלישי החדש

טעימת סינגל מאלטים בחנות יינות וטעמים בסיועו של Valeron Deportivo. גלנקינצ'י 12, רויאל לוכנאגר 12, קארדו 12, קרגנאמור 12, קליינליש 14, קול אילה 12 ולגבולין 16. מבין אלו שהיו בטעימה הכי חיבבתי את הקארדו.

אדום צ'יליאני Aliwen קב"ס קרמנר 2010. מזעזע.

בעצתה של nukke, ביטר אנד טוויסטד הסקוטית. מרירות כשותית מודגשת אך מרעננת, מאלטיות/לחמיות וקליפות הדרים. כל זה על 4.2% אלכוהול ותג מחיר של כ-30 ש"ח. רק כדי לסמן וי. לא שווה את מחירה בארץ בעליל לדעתי.

ראקיה קאחליבר או משו כזה. בקבוק מרהיב ביופיו. תוכנו לא. עולה בארץ פחות מ-80 ש"ח. עשויה לטענת היצרן מענבי מוסקט. בפועל הראקיה גסה מאוד, כמעט ללא ארומות והמעט מתיקות שיש בה נעלמת מהר מדי ומשאירה טעם מריר ולא נעים. להתרחק.

Desert Seagull

New member
תוספת אמפיריאלית

Zazerac שהיה לא מספיק שונה מהטעם הרגיל של הזקאפה
אלפרזידנטה שהיה מטורף
Shiso שהיה מוזר מדי עבורי

ובנימה מבודחת, כמה חבל שקוקטייל שנקרא סטורם טרופר כולל וודקה, מליבו וחלב...קיוויתי למשהו מעניין שלפיו אבקש אמפיריאל סטורם טרופר....

knappertsbusch

New member
חמישי-שישי נחשב סוף שבוע?

חיסול של הקאטי סארק אימפריאל (שוקל קנייה חוזרת).
ג'ק דניאלס (אני ממש לא סובל אותו לאחרונה, לא יודע מה קרה, הבקבוק עדיין 2/3 מלא).
איילה מיסט (מעולה כרגיל).

יין:
צפית 2009 של ברקן. חביב ביותר, אוסף של פירות יער בלי שמץ של ריבתיות ישראלית.
זורם כמו מים, בלי תופעות לוואי (14% לא מורגשים בעליל).

תודה ל"אין חיה כזאת" ול-kinks עבור ההמלצות.

down under

New member
הצפית בעיני הוא יין אדיר

בפעם הראשונה שטעמתי ממנו לפני כחודש הוא הרגיש לי מאוד כבד.
אבל מאז התרגלתי אליו וגמרתי תוך שלושה ימים בקבוק שלו.

down under

New member
אגב, כמה עולה הקאטי סארק אימפריאל?

ומה הגיל שלו (אם יש בכלל הצהרת גיל)?

down under

New member
תודה. אני יודע ידוע היטב שזה בלנדד

יש לי בבית את הקאטי סארק 18 שנה. עולה בין 200 ל-250 ש"ח בחנויות ברחבי ארץ הקודש.

foodnwine1

New member
ממליץ גם על ה CUTTY STORM

עוד לא בישראל, אבל יופי של בלנד.
כשניפגש אוכל להביא לך לטעום

yezer

New member
צריך להתארגן על בקבוק של קראגנמור

גם אנוכי נכחתי בטעימת הסינגל מאלטים ביום שני ובכנות לא היה שם ויסקי שלא אהבתי אך המנצח של הערב לטעמי היה הקראגמור 12 (40%) שבהחלט מספק חווית שתיה מורכבת.
הדבר שהיה מעניין אותי זה איך ירגיש ויסקי כזה באחוז אלכוהול גבוה יותר כגון 43 או 46.
בשורה התחתונה הגעתי למסקנה שבכותרת- צריך להתארגן על בקבוק.
ברור טלפוני העלה כי בדיוטי שלנו מוכרים את ה-12 (1 ליטר) בכ-73 דולר ואת הדיסטילרס אדישן בכ-100$. אשמח לקבל המלצה בהתלבטות בין שניהם.

מעבר לכך ברצוני להודות לכל מארגני הטעימה: יינות וטעמים, IBBLS וכמובן ל-ValeronDeportivo על הערב המהנה ביותר והאירגון המצויין.

תודה, שמח שנהנית. ולגבי הקראגנמור...

קראגנמור הוא ויסקי שאני מאוד אוהב, והיה בין הבקבוקים הראשונים שלי.

73$ זה מחיר מעט גבוה, 65$ היה הגיוני יותר.
באשר לדיסטילרס אדישן - פורט פיניש, המחיר האמת סביר לליטר, הדעות חלוקות אם הוא טוב יותר מהגירסה הרגילה (אני מעדיף את הרגילה בהשוואה לדיסטילרס אדישן 2011).
אז אלא אם אתה ממש חובב פורט, או מחפש משהו קצת מיוחד - הגירסה הרגילה היא תמורה טובה יותר לכסף.

יש יחסית מעט גירסאות של מבקבקים עצמאיים, ואני חושב שחלק מהמורכבות של קראגנמור מגיעה משילוב של חביות שונות ביחד. לא הייתי מהמר על ביקבוק עצמאי, אלא אם טעמת או לפחות קראת ביקורות טובות במיוחד.

down under

New member
וביום חמישי מצב רוח חופשי

יום ששי דוקא היה מנוחה.
יום חמישי התחיל עם חצי ליטר בירת גיסר האוסטרית והמשיך עם הגלנפידיך 14 המעולה.

היום בצהריים טעימה מהשיבאס ריגל 18 שקנו לי בדיוטי פרי. עוקצני ועשיר יותר בטעם מאשר ה-12 הרגיל.
כמו כן מעט מליקר השארידנס (השחור/לבן) האירי.

אגב, תודה לאסף (ולרון דפורטיבו) על ארגון ערב הטעימות המופתי.
גם ערוך היטב, גם היה מה לנשנש וגם הסברים מעלפים ומאלפים של נציג היבואן.
לצערי אף אחד מהויסקים לא הלהיב אותי יותר מדי.
אני בויסקי מאלט אוהב את הפירותיות עם או בלי עישון. בקושי היה משהו שבאמת נהניתי ממנו מה-7 שטעמנו.

בעיקר ויסקי

כמובן השתתפתי ביום שני בטעימת הויסקי ב"יינות וטעמים", טעמנו (לפי הסדר):
גלנקינצ'י 12, רויאל לוכנאגר 12, קארדו 12, קראגנמור 12, קליינליש 14, קאול אילה 12, ולסיום לגבולין 16.

אחרי הגלנקינצ'י והלוכנאגר הממוצעים הקארדו באמת בלט לטובה, בעיקר בריח החזק והמלא יותר. קראגנמור וקליינליש נהדרים ומורכבים, החביבים עלי בטעימה.

קאול אילה הגיע במקום הטאליסקר בגלל בעיית מלאי, ולא איכזב. ויסקי מעושן וכבולי, מאוזן היטב עם מתיקות, מליחות ופיניש ארוך וטוב.
הלגבולין היה דווקא פחות מעושן משאני זוכר אותו, אולי כי הבקבוק כבר היה פתוח זמן מה או הבדלי אצוות. בכל מקרה ויסקי נהדר ללא עוררין.

אני חייב לומר ולתת קרדיט לנציג של IBBL, שליווה את הטעימה בהרצאה ברמה גבוהה מאוד, עם סדר והיגיון ומתובלת בפרטים רבים ומעניינים. המקצועיות ניכרת, כל הכבוד!

תודה לכל האנשים שהגיעו, היה אירוע מוצלח מאוד.

לאחר מכן במפוזר טעמתי לונגרואו R&K (מעושן, כבולי, וטופי מתוק), ספרינגבנק קלבדוס פיניש, לינקווד 15 שנה, קאפרדוניך בן 20 ח"ח, גלן קית' פירותי ונהדר בן 21 ח"ח ובלבלייר בן 20.

שבוע של ויסקי!

בנוסף היו סוסון ים גראנש מורוודר 20 חודש חבית שאהבתי במיוחד יום אחרי פתיחה, ביטר אנט טוויסט עם desert seagull, ועכשיו סן ברנרדוס קריסמס אייל מיושנת שנתיים (שונה, אבל לא טובה יותר מפעם).

foodnwine1

New member
היכן טעמת?

לא טעמתי עדיין את ה R&K לונגראו אבל את אחיו ה ספרינגבנק אהבתי.

הקלבדוס פיניש מעולה.

למעלה