סופ"ש - מה שתינו?

kinks

New member
לבינתיים רק יין אחד

נפתח אתמול ועדיין נשתה.
2007 Perrin & Fils Vacqueyras Les Christins

מצחיק כמה היין הזה טוב היה למחיר שלו וזה בקבוק אחרון שלי אני חושב. בזמנו היה עליו איזה מבצע של 74 ש"ח בערך. קניתי שלישיה. הייתי צריך לקנות ארגז.

Gotwine

New member
אני איפסנתי לפחות שני בקבוק לשנת חורף ארוכה..

נראה לי שלפחות אחד אשמור עד גיל 10

kinks

New member
אני מיציתי

אחלה, יין, אחלה סגנון יש לי כמעט שלושים בקבוקים בסגנון הזה ברמות גבוהות יותר ולמען האמת דיי מיציתי את דרום עמק הרון. זה אחלה, זה טעים, זה נגיש, זה מתקתק, זה כייפי וזה בעיקר לא הרמיטאז' או קוט רוטי.

Gotwine

New member
אני עדיין לא מיציתי

והתלהבתי מאוד מבציר 2007.
ערכתי כבר טעימת רוחב לפני שהיינות "נסגרים"
לאחרונה טעמתי מיינות 2001 וגם בוקסטל בן 20 בטעימת 10 הגדולים של דרך היין.
הגעתי למסקנה שה"מסורתיים" כמו פגאו נפלאים, אבל רובם טובים אבל ממש לא מרשימים.
בתור חובב סירה, הרמטיאז' יינות מעניינים. אפילו קורנס (שאפשר להקביל ל ווקראס) יכול להיות מרתק ובמחיר שפוי

בעיקר יין

באמצע השבוע היה נחמד בטעימה של הכרם עם טעימה של L'ermita לקינוח.
ובערב בקבוק של ברולו Monfalletto של cordero di montezemolo שאהבתי מאוד. ברולו בסגנון ישן.

בחמישי 1/3 לינדמנס אפל מחבית מטמפל בר. הופתעתי! היא טעימה מהחבית משמעותית יותר מאשר מבקבוק.

בשישי מסע ישראלי לבן 2012, שהשנה לראשונה שולב בו 30% רוסאן. יין מצויין.
היום בצהריים כוס ויונייה הרי גליל בעבודה, שהוא יין טוב אם כי מעט שטוח. יש היום ויונייה ישראלים מעניינים הרבה יותר.

והשלמה ראויה לציון משבוע שעבר:
שאנין בלאן של כרם שבו - מדהים! 14% אלכוהול ליין לבן זה המון אפילו בישראל, אך הם לא מורגשים! יין מצויין ומעניין ממש! אחד הלבנים הישראלים השווים ביותר לטעמי.
דווקא את הסובניון בלאן שלו לא אהבתי.

eran735

New member
איך הL'ermita?

זה יין שבא עם חתיכת תג מחיר...
אגב הויונייה של הרי גליל הוא באמת לא מלהיב אבל הוא אחד הויונייה היותר נחמדים שיש בארץ לדעתי ולאו דווקא בגלל שהוא כזה מוצלח...

מצויין ומיוחד

אומנם היתה זו טעימונת קטנטנה, אבל ניכרה ארומה פרחונית מאוד.
זו באמת יין שVFM זה לא מונח שמתאים לו...

דווקא משניים מהיינות ה"קטנים" של אלווארו פאלאסיוס לא התלהבתי. היתה להם ירקרקות שלא נעמה לי.

אני מאוד אהבתי את הויונייה של דלתון שהם עשו לפני העלמה הלבן.

foodnwine1

New member
12 בלנדים

אני ועוד 11 חברה שאני מכיר מהאינטרנט חובבי ויסקי ובלוגרים עושים מין משחק. כל אחד שלח בלנד ל 11 הנותרים ללא ציון מה הוא. בכל יום כולנו טועמים בלנד אחד שקיבלנו מאחד החברים לפי הסדר (לכל אחד יש יום), ושולחים רשמי טעימה וניחוש מה זה: סוג, ביטוי, % אלכ וגיל כאשר הניקוד המקסימלי לכל יום הוא 27 נק.

כפי שאתם מנחשים זה קשה מאוד לקלוע, כאשר כל מה שידוע שאלו ויסקים בלנדד כלומר או בלנדד ויסקי או בלנדד מאלט.

עד כה 5 ימים: כאשר בסופ"ש נטעמו 3,4,5 :

The Tweeddale Blend 12.
: Ballantines 17,
: Grants Ale Cask

מכיר וטעמתי את כולם אבל קשה לקשר, ועד כה ניחשתי בעיקר חוזקים וגילאים ורק את הגרנטס זיהיתי כגרנטס.

מאוד מהנה, ומלמד המון.

כיף

down under

New member
איך, טכנית-פיסית, שולחים לכל האחרים?

אתם נפגשים או שבדואר שליחים?

Gotwine

New member
סוף שבוע של אירועים משפחתיים

שישי (פורסם בפייס):

- ססלוב וורוד 2012 - הולך מצויין במיוחד אצל מי שלא אוהב יינות יבשים
- סוסון-ים אנטואן GSM 2006 מאגנום (עם דגש על ה-S). יין שאוהב אוכל, שמח שקניתי בזמנו והתאים לארוע רב משתתפים
- פרוסקו סינגל NV מיקב סנטומה - התאים מאוד להרמת כוסית
- עוד יינות סופרמרקט

שבת
- פלאם סירה סופריור 2008, נהדר למי שאוהב את הזן

nukke

New member
בירה, קוקטיילים ומזקל

טעימת בירה. זכורה לטובה הALASKAN SMOKED PORTER

5-6 קוקטיילים באימפריאל. זכורים לטובה הזומבי, הרויאל ברמודה יאכט קלאב וקוקטייל שהוגש בכוס של מאטה, ג'ין, תה ירוק ומיץ עגבניות שעורבב כשביקשתי משהו אוממי.
ואז גם טעמנו מזקל סינגל וילג' שהיה טעים ומעושן בעדינות ונטול תולעים ושאר מריעין בישין.

יין מגוון

בשישי לנגדוק-רוסיון פשוט וזול שהיה מאוד קליל וטעים, גם לא-שותי-יין אהבו. שכחתי את השם אבל אני אלך לקנות עוד אז אכתוב אם אזכור
בשבת קריאנזה 08 מרקז דה-קסרס, חביב לא מעבר, אחרי זה בפאב קברנה קליפורני גנרי כלשהו (McMilan) שבשביל יין זול היה נחמד מאוד (20$ לבקבוק)

קוריוזים מההגשה בפאב שכונתי ע"י מלצרית/ברמנית:
מוזגת לכוסות סבתא כאלה ודואגת בארשת של מקצועיות לסחרר 2-3 פעמים את הכוס לפני שהיא מגישה אותה לכל אחד בשולחן
אני מבקש גם כוסות מים (שהגיעו מפוצצות בלימון) אז היא בארשת רצינית ומקצועית אומרת "בטח, להביא לכם גם כוס של קרח בשביל לשים ביין?"

Padod

New member
מה לא...

כמה טעימות של נגרוני מתיישן שבדיוק היום סיים את שלושת השבועות שלו ויצא פשוט מדהים (טנקרי, קרפנו אנטיקה וקמפרי), אגב זה - מחר כנראה נכנס לחבית בילי-קונולי, שזה רוב רוי על קאול אילה 12 ואני מאוד מתרגש לקראתו.
גרסאת זומבי מ1934 עם תוספת של פסיפלורה לאיזון (למונהארט 151, אפלטון אקסטרא, הוואנה קלאב אנייחו רזרבה, לימון, ליים, אשכוליות, פלרנום, סירופ קינמון, סירופ פסיפלורה ואנגוסטורה)

בין לבין, במהלך השבוע - בעיקר בביקר של בולי וחבריו - היה Holy Hand Grenade (ברבן, שארטרז, אורז'ה וליים) מעולה, דיי הרבה טורונטו (נוב קריק, פרנה ברנקה וסוכר) והאנקי-פאנקי (טנקרי, צ'ינזאנו רוסו ופרנה ברנקה), כמה ניסיונות על טיקי מרירים כמו ג'אנגל בירד (אפלטון, קמפרי, ליים, אננס וסוכר) שנתחיל להגיש באופן רשמי כשיהיה אננס טרי ו Ula Ula (אפלטון, סיינט ג'יימס, אננס, קמפרי, לימון ופלרנום) מעולה.

למעלה