סופ"ש - מה שתינו?

knappertsbusch

New member
סופ"ש - מה שתינו?

בין חג ליום הולדת ושאר אירועים פתחתי שרי יבש (לנשום עמוק, וואחד שם ארוך) -
וויליאמס אנד המברט פאלו קורטאדו 20 שנה סולרה אספסיאל.

גוף רזה ויבש מאוד, כמעט לא מרגישים כלום בטעימה הראשונה,
אבל אז מגיעה הסיומת - בום - תערובת שלא מזכירה שום יין אחר,
של פטריות, עובש, טחב, שקדים, וכו'. לא דומה לשום דבר שטעמתי (חוץ משרי פינו, כצפוי).
כבונוס, הוא גם חלק באופן יוצא מהכלל, בלי טיפת גסות. בקיצור, תענוג לא שגרתי. תבשיל פטריות יער במיטבו.

down under

New member
בחתונה של חברה מהעבודה

המון אלכוהול.
יין לבן כלשהו, יין אדום כלשהו,
ג'ין וטוניק,
ג'וני תווית אדומה,
בלנטיין רגיל,
קוניאק מיוקוב (סביר להניח שה-VS ולא ה-XO/VSOP).

eran735

New member
מעט

דומיין דה ונטורה רוזה - רוזה די כבד, לא התחברתי.
גולדסטאר unfiltered
ואוזו קפה שהוא הגירסא היוונית לדאבל אספרסו

הפאלו קורטדו באמת מצויין

הזכיר לי את השילוב של אגוזים ושקדים הנוסטלגי של ופל טורטית.
כדי לעזור קצת עם היובש שלו, הוספתי מעט מאחיו לסידרה של וויליאמס והאמברט - פדרו חימנז "דון גווידו" בן 20 שנה גם כן. יוצא פצצה, משלימים נהדר אחד את השני וכל אחד יכול לבחור את מינון המתיקות שמתאים לו :)

עוד ביקור מהנה באימפריאל

בחמישי בערב קפצתי פעם נוספת לאימפריאל, שתיתי קרוס קאנטרי וספייסי אינדיה שתופסים מקום כמועדפים עלי.
סיימתי במנה של רום פלנטיישן קובה, מאוד מעניין. מעט גומי שרוף זה הדבר הראשון שמריחים, אבל מתחתיו עושר של פירות טרופיים, מולסה, ועור. הטעם מתוק מאוד עם מרקם שמנוני שעוטף את הלשון.
למי שלא ניסה - מומלץ!

חוץ מזה אמפורה מד רד 2007 שאהבתי, אני צריך לנסות עוד ביטויים של היקב הזה שמאוד התחבב עלי.
וטעימה משני בקבוקים של יקב תניא, מרלו-קברנה-שיראז וק"ס. שניהם מוצלחים, החמיצות בשלב זה טיפה גבוהה לטעמי. בטח עם יישון של שנה-שנתיים זה יהפוך ליתרון. העדפתי את הק"ס, שהוא קצת מתוק ומאוזן יותר כרגע.

המשך יבוא...

והיום - בירה נגב חריטון

גירסה חדשה ומוגבלת ממבשלת הנגב - בירה דאבל בוק. נאמנה לסגנון, מאוד סמיכה (ללעוס אותה), קלוייה, אבל קצת פחות מתוקה מאחרות בז׳אנר (יחסית, כן?). כדאי לנסות.

בנוסף גם היילנד פארק 18, גלנליווט נאדורה ואברלור אבונא.

gabi a

New member
עולם קטן, גם אני שתיתי שרי יבש הסופ"ש

באמצע השבוע צ'ילאג סולו קב"ס 2007, שהיה מצוין לטעמי - המון טעמי פרי, טעמי עץ שמוסיפים עניין, חמיצות טובה וטאנינים בולטים.
בסופ"ש - תניא עברי שאהבתי, תניא קב"ס שהיה פחות לטעמי בחנות יינות וטעמים, בבית שרי סאנדמן דון פינו - מורכב וטעים, המשקה שלי לקיץ
ליטר גינס מחבית ,חצי מרדסו מחבית ובושמילס בבוגארט החדש בגבעתיים (מי היה מאמין שיהיו שני פאבים טובים בגבעתיים...)

down under

New member
הוא כבר לא כזה חדש (בוגארט)

אלא אם כן הם פתחו עוד סניף. בוגארט בכצנלסון 50 ומשהו קיים כבר כמעט שנה וחצי (סוף דצמבר 2011).

gabi a

New member
אתה לא מעודכן

הם פתחו סניף חדש מעבר לכביש שנקרא בוגארט red, ויש בו עוד בירות מחבית ומטבח בשרי.

down under

New member
טוב לדעת

הייתי בפאב (המקורי) פעמיים שלוש, אבל מזה כמה חודשים שאפילו לא עברתי סתם כך ברחוב.

rustynail

New member
סשן וויסקי קצר

* קא-ווה-לן פורט פיניש - נחמד מאוד מתוק ודי מורכב לוויסקי ללא גיל(צעיר) אבל אני אשאר בשלי בגזרת הסקוטים ואשאיר הרפתקאות כאלו לאמיצים ממני.
* סטרטיסלה 12 שנה, בקבוק ישן עוד רשום פיור על התווית, מוצלח פשוט וקולע, תמצית של הצד הטוב של שיבס, יעני בלי הסקאפה.
* גלנמורנג'י בורגונדי - מבחינתי מ-ו-ש-ל-ם.
* ארדבג אליגטור לסיום - לא זוכר אם כבר יצא לי להנות ממנו לפני, כמו רוב הארדבגים לטעמי הריח עולה על הטעם בתחילה ולאחר מכן כשהאף מתחיל להתעלם מהריח אתה נותר עם טעם עשן כבול מהביל בהחלט ארדבג מוצלח.

אוי, Strathisla, איזה שם נורא למזקקה

אשתי ואני התארחנו ב-B&B בעיירה קית' ודי נהנינו לצאת לכל מיני מזקקות חביבות בסביבה שהיו ברשימה שלנו (אם כי לא הצלחנו למצוא אחת, זו שמופיעה בכותרת...). ביום האחרון לשהות שלנו באיזור שוחחנו עם בעל ה-B&B ובמהלך השיחה הוא שמח לגלות שהגענו לסיור מזקקות. הוא אפילו סיפר לנו שהמבנה בו התארחנו היה שייך פעם למזקקה שנמצאת בבניין הסמוך. שאלתי אותו לשמה והוא ענה לי: סטראט'אילה. הייתי קצת מופתע מכך שהמחקר המקיף שביצעתי בזמן תכנון הסיור לא העלה את קיומה של המזקקה הזו, אבל אשתי חיברה אחד ועוד אחד והבינה שזו אותה "סטרטישלה" אותה חיפשנו במשך כמה ימים.

בעל המקום - סקוטי טיפוסי - לא הצליח להבין למה אני מתעצבן מזה שהוא לא פענח את שם המזקקה אותה חיפשנו (כאמור - שכנה בבניין הסמוך). פירוש השם, אגב, די פשוט: הנהר Isla.

Desert Seagull

New member
בתקופה האחרונה

דלתון עלמה 2010 - מוצלח מאוד אבל ה-2009 היה טוב יותר ממה שזכור לי.
טוליפ קברנה רזרב 2008 - יין שפספס בגדול. חסר פרי וחסר חמיצות. מאוד שטוח.
בלאק טוליפ 2006 - מעולה. כבד, פירותי ואדמתי. עדיין מלא טאנינים.
מונד בלנד רזרב 2009 - בלנד של שישה זנים אדומים ויישון של 18 חודש. כבד ופירותי גם כן. קולע לטעם שלי.
גמלא מרלו מגנום 2010 - נקנה במבצע של השופרסל ב-67 ש"ח. נפתח בארוחה של 15 איש וחוסל תוך רגע. אחלה יין למחיר המצחיק הזה. מצד אחד, חבל שלא לקחתי עוד, מצד שני, האחסון שלו עד שתגיע הזדמנות לשתות ממנו זה סיוט.
תבור אדמה ס"ב 2011 - ממשיך להיות יין מעולה ותמורה למחיר.
מוני מוסקט קינוח 2012 14% - קינוח אדמדם, מתוק וטרופי מאוד. הזכיר לי ממש בריזר אבטיח. יהיה חביב על הרבה שים וגם תחליף נהדר לסם אונס (מפיל אחרי כוס אחת. כמה אלכוהולי..).

סשן משקאות לבנים עם ואלרון:
גראפה פולי סארפה באריק
גראפה נונינו טוקאי
צויקה רומנית
גראקה (ערבוב שלנו של סארפה ביאנקה עם הצויקה..)
רום Caroni 15YO 1997-2012 46% - צמיג שרוף וסוכר שרוף. היה חביב ביותר.
תומאס האנדי ריי...ממשיכה להתפתח אצלי המחשבה שאני צריך לנסות יותר ברבנים וריי.
היה גם ביקור באמפיריאל עם דריי מרטיני ע"ב הנדריקס וורמוט צרפתי שנקרא Lillet, וגם וריאציה לטרינידד סאוור ע"ב ג'ים בים ריי, אוורנה, פסיפלורה, אורז'ה וביטרס. במילים שלי: קוקטייל בטעם חרוסת..! מעולה

Desert Seagull

New member
שכחתי אייסוויין נאכטגולד

לא ממש התחברתי אליו. היה מתוק וזהו. לא מורכב במיוחד

ההבדל בבצירים מורגש מאוד בהמון יינות ישראלים

2009 היה משמעותית מוצלח מ2010 לטעמי

Desert Seagull

New member
לסיכום - אמפיריאל ויער 2007

יער יתיר 2007 שנקנה בשופרסל. כמו הקברנה קאיומי 07', גם היין הזה אוחסן לא טוב והוא היה על סף מוות. פקק רטוב שמעיד על התייבשות ואחסון בעמידה (שכאשר משכיבים את היין הבקבוק כמעט דולף). אכזבה רבה ומצד שני, ניתן היה לחזות את זה. אגב, מכיוון שרוב היינות חוסלו בסניף ממנו קניתי, הביאו לשם שחקני חיזוק: סגל רכסים 2002 ו-2003...לא מתכוון לנסות.

היום/אתמול באמפיריאל:
קווין פארק סוויזל ע"ב אלדורדו 12 - אדיר!
רד סנאפר ע"ב טנקרי. היה חריף (hot( וטעים
ג'פאניז ע"ב הנסי vs - התגעגעתי ממש לקוקטייל הזה עוד מערב הקוקטיילים שהיה בסיטי סיגר בחסות cuba scot לבית הגרזן. הוא היה מוצלח מאוד
זומבי ע"ב אפלטון ולמונהארט 151! מאוד אקזוטי ומתוק אבל הוא גמר אותי. בדיעבד, לשתות אותו בתחילת הערב וזהו. יש בו כמות אלכוהות שוות ערך לשני ליטרים וחצי של וויינשטפן. רק בו.
אההה והיו גם אויסטרים טריים..

וכרגיל, תענוג להתארח אצל Padod.

למעלה